Виена тема 14

• 46 246
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Имам въпрос относно детския музей ZOOM. С две деца на 8 и 10 години, необходимо ли е да влизат и възрастни? Чудя се колко билета да купя. И дали няма да им дойдат в повече две изложби/студиа/ една след друга за по час и половина всяка? 🤔

# 121
  • Варна
Моля за ориентир по следния въпрос - от утре учениците в Австрия са във ваканция и на сайта на градски транспорт пише, че в празнични дни, всяка неделя и по време на ваканции децата се возят безплатно.
Това дали ще важи и за нашите в качеството им на туристи?

Относно закупуването на билети за 1.90 Евро от летището до сити зоната: след избора на език горе вдясно се появява клетка с възможност за поставяне на тикче - дали билетът да НЕ обхваща градската част. Слагате отметка и... Това е.

# 122
  • София
Страница или две назад коментирахме за пореден път учениците. Не пише изрично само за австрийски ученици, но вие как ще докажете, че вашите деца са ученици? С какъв документ? Никакъв. Затова си купете редовни билети и не си разваляйте настроението за 10 евро, не си заслужава. Ако ви проверят, ще ви глобят.

# 123
  • София

Здравейте,
Изчетох цялата тема, но имам още въпроси 
Ако отивах сама или само с мъжа ми нямаше да го мисля толкова, но с дете искам да извлечем максимума.
Ще сме 3 пълни дни във Виена и съм планирала в първия ден обиколка по забележителностите в центъра, разни църкви, паркчета, както и Белведере само отвън (няма да влизаме вътре).
Ден 2 съм отредила за Пратера, разходка по Дунав, ако имаме сили музея на водата. Гледах на сайта на пратера, че в понеделник има големи намаления, но май касаят само хора с членски карти, не е като цяло...

Ден 3 за зоопарка и Шонбрун, като за там мисля да взема онлайн билети – видях че има такива, които обхващат и виенското колело в пратера/кулата, но не съм сигурна има ли смисъл.
Колебая се да купувам ли онлайн или дали да не действаме на място според настроението и предпочитанията на девойката (на 8 години е).

Какво бихте ме посъветвали? Това ми е основно чуденката – с билетите.
Няма да взиам сити пасове, защото сметнах че излизат изгодно ако се ходи по галерии и музеи.

Колебая се и за транспорта от летището – S7 казахте, че се води по-бърз, но за RJ и CAT има намаление за детето и то пътува за 1.90 нали така? Билети на място или онлайн е по-добре да си вземем?
А защо Maps-а ми дава вървене от летището до влаковете толкова много – 2км. Толкова ли е наистина?

Имам нужда и от съвет по отношение на картите за градския – планирам да взема Виена City Card за 72 часа – детето пише, че се вози безплатно. Пък в дните, в които пътуваме да си вземем отделно билети. Или направо да взема две седмични карти онлайн.

Благодаря на отзовалите се

# 124
Не е 2 км разтоянието до влаковете на летището, като излезете от проверките се продължава само напред по едно баирче надолу и вървите 2 минути и сте на платформите.
Ние си взехме 72 часови карти, не мисля че има смисъл да вземате седмични карти щом сте само за 3 дни.
За билетите за зоопарка, препоръчвам да си ги вземете онлайн, за да си спестите чакането по опашките на място.

# 125

Здравейте,
Изчетох цялата тема, но имам още въпроси 
Ако отивах сама или само с мъжа ми нямаше да го мисля толкова, но с дете искам да извлечем максимума.
Ще сме 3 пълни дни във Виена и съм планирала в първия ден обиколка по забележителностите в центъра, разни църкви, паркчета, както и Белведере само отвън (няма да влизаме вътре).
Ден 2 съм отредила за Пратера, разходка по Дунав, ако имаме сили музея на водата. Гледах на сайта на пратера, че в понеделник има големи намаления, но май касаят само хора с членски карти, не е като цяло...

Ден 3 за зоопарка и Шонбрун, като за там мисля да взема онлайн билети – видях че има такива, които обхващат и виенското колело в пратера/кулата, но не съм сигурна има ли смисъл.
Колебая се да купувам ли онлайн или дали да не действаме на място според настроението и предпочитанията на девойката (на 8 години е).

Какво бихте ме посъветвали? Това ми е основно чуденката – с билетите.
Няма да взиам сити пасове, защото сметнах че излизат изгодно ако се ходи по галерии и музеи.

Колебая се и за транспорта от летището – S7 казахте, че се води по-бърз, но за RJ и CAT има намаление за детето и то пътува за 1.90 нали така? Билети на място или онлайн е по-добре да си вземем?
А защо Maps-а ми дава вървене от летището до влаковете толкова много – 2км. Толкова ли е наистина?

Имам нужда и от съвет по отношение на картите за градския – планирам да взема Виена City Card за 72 часа – детето пише, че се вози безплатно. Пък в дните, в които пътуваме да си вземем отделно билети. Или направо да взема две седмични карти онлайн.

Благодаря на отзовалите се

С S7 имате опция за семеен билет на автоматите, който излизаше съвсем смешна сума- 8 или 9 евро за трима.
Билети най-добре на място. В Шонбрум има и автомати, не е задължително да чакате на опашката. Влизането така или иначе е около час и половина след като сте купили билетите, но има какво да се разгледа през това време.
В деня с Пратера спокойно може да посетите и Къщата на моретата. С дете си е почти задължителна спирка.

# 126
Сигурно е коментирано някъде, но не го открих. Кои таксиметрови компании са за предпочитане?

# 127
Ние бяхме 5 човека и си взехме едно което е по-голямо от кола (капацитет мисля 7 човека, с човек на седалката до шофьора). От Летището до катедралата Св. Стефан ни взе 60 ЕУР). Пътувахме на обратно пак с тях.

# 128
Сега, кое приложение или сайт използвате за времето .
Освен къщата на моретата има ли друго подобно(някъде назад мисля че бях чела из темите)
И децата на 6 години трябва ли да се купуват 3 дневна или седмична карта за транспорт , за влака разбрах в Cat  пътуват безплатно , в S7 с билет.
Зоопарка става ли за посещение през дъждовни дни има ли сухи места  , освен двореца.

# 129
Mimoza123, в центъра - Домът на музиката, Природо-историческият музей, Оранжерията с пеперудите (Schmetterlinghaus) също може да са интересни за едно 6 годишно дете. В Шонбрун има детски музей, който си има отделен вход и не е обвързан с влизане в големия дворец. Там можете да се облечете в дрехи от онези години и да се снимате.
В Зоологическата градина има животни навън, но има и в сгради, където да влезете.

За билетите дано се включи някой друг, защото нашата госпожица беше на 5 и навсякъде пътуваше безплатно.

# 130
Преди 5 години бяха написали изрично, че безплатно пътуват само деца техни граждани. Сега обаче не го виждам това написано

# 131
Ние посетихме Зоопарка в един от дните са най-голямо количество валежи във Виена ever - един петък,  12 или 13 април беше.
Просто нямаше кога в друго време, а синът ми много искаше да види пандите. Посещение в акавриума, напимер, не му беше добре като алтернатива.
Както са казали по-горе, животните могат да се наблюдават и от затворените помещения.
Отвън бяха най-студенолюбивите - пингвини, тюлени, както и някои тревопасни.
Опашка за билети, и въобще хора, нямаше по разбираеми причини.
И още веднъж да кажем за бъдещите посетители на Зоо-то - по-близката спирката е тази след Шонбрун, Хитцинг - това е важно, в случай че времето е лошо и не може да си позволите цял ден навън.

# 132
Здравейте!
Ще пътуваме аз и шестгодишно дете. Пристигаме в кв. Erdberg с автобус от Братислава първата вечер около 18:00 часа. Ще спим три нощувки в района на Шонбрун.
Задължително планирани за посещение са зоопаркът, Haus des Meeres и Пратера (виенското колело).
Прибираме се в БГ с полет от Виена.
Искам да попитам дали за детето трябва да се купува карта за ГТ и как ще ни е най-изгодно пътуването в града? Във Виена ще сме малко по-малко от 72 часа. Тридневна карта ще свърши ли работа или ще трябва да купя седмична? За къщата на моретата ще купя предварително билети, а други места - центъра, Св. Стефан и околностите ще посетим, ако има време. Интересува ме и с какво е най-удачно и изгодно да се придвижим до летището, полетът ни ще е следобед на четвъртия ден?
Ходила съм веднъж, но бяхме с кола и малко ми е трудно да се ориентирам.
Благодаря предварително!

# 133
# 134
  • София
Здравейте, дали в някой от парковете правят концерти - нямам предвид голям концерт с билети, а по-скоро нещо допълващо атмосферата Wink
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт