Виена тема 14

• 46 302
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • столицата
Re-ge, така сме родителите на виенски студенти.Simple Smile Последният път стигнах в центъра едва на 6-7 ден от престоя и като видях тълпите туристи, направих кръгом и си продължих да изучавам нетуристическата Виена.
Но всеки според интересите. Определено няма да ме видите да вися на опашка пред кафене, защото било много известно или да си пия кафето  втакова заведение докато 30 човека стоят прави   на опашка за моето място на метри от масата и ме гледат с надеждата да стана по-бързо. И е важно да не забравя да се щракна за фейсбука, че съм била там.
И къде остава удоволствието и насладата?
Виж за посещение  във Виенската опера бих дала повече пари и тогава наистина 100 евро на ден няма да ми стигнат.

# 316
  • София
Аз също посещавам често Виена и не съм фен на популярните тук заведения, както и избягвам центъра в почивни дни. Но, това е подфорум туризъм и отчитам това, когато пиша в темата.
Нека да се проявава разбиране към търсещите информация, които посещават Виена за първи път.
Бюджет на ден наистина е много индивидуално, тъй като някой предпочита да хапне вурстчета на крак, друг да седне в ресторант или някое хойриге.

# 317
Искам да попитам запознатите има ли градски транспорт с който можем да отидем в 6ч сутринта на летището?

# 318
  • София
Искам да попитам запознатите има ли градски транспорт с който можем да отидем в 6ч сутринта на летището?

Има нощни автобусни линии, да.

# 319
Schnellbahn S7
Wien Mitte Flughafen Wien ab 04:19 Uhr dann ca. alle 30 Min.
До Wien Mitte с U3 или някой от нощните автобуси.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 23:36 от Renate Sch.

# 320
Според мен цените във Виена са съпоставими с големите градове в България, така че човек лесно може да се ориентира за дневните си разходи. Направете сметка каква е консумацията ви тук, ако се храните 3 пъти на ден навън. Добавете карта за транспорт и входните такси, като предварително се ориентирате какво искате да посетите.

# 321

Виж за посещение  във Виенската опера бих дала повече пари и тогава наистина 100 евро на ден няма да ми стигнат.

Много хубави концерти има по църквите. Ходили сме по няколко пъти и в Стефанс дом ( предимно огран) и в Боромеро и в св. Петър, а миналата година в 20:00 часа  на 31.12 бяхме за пръв път на концерт в италианската църква (където има Тайната вечеря на Леонардо да Винчи на стенопис) и слушахме Вивалди на два метра от музикантите. Беше незабравимо.
От непозната Виена бях силно впечатлена от гробището им в Облерлаа и църквата на Ото Вагнер.

# 322
  • столицата
Някой да препоръча хойриге, което е посител скоро и е останал доволен?

# 323
  • София
Основно са в Каленберг и Нусдорф. Миналата година посетих тази https://www.schuebel-auer.at/ и много ми хареса.
За почитателите на виното есента е времето на младото вино /Sturm/. Около Виена има много лозя, където по това време го предлагат за консумация на място. Малък излет с "освежителни" спирки е моето предложение за тях.

# 324
  • столицата
Започнах да разглеждам из нета за предложения за винарни и пак ми се приходи натам. Може пак да погостувам през октомври-ноември Simple Smile

# 325
  • София
Здравейте,

Ще бъдем във Виена в края на Ноември за 4 дни 2 възрастни с 1 тодлър 😅 какъв бюджет мислите, че ще стигне за храна и входове ?
Благодаря!

По приблизителни сметки от 2019 г. двама възрастни и две деца на 11 и 17 години сме харчили за храна, транспорт и музеи към 300 евро на ден, като сме се хранили комбинирано по заведения и в апартамента. Струва ми се, че към днешна дата минимум 100 евро на човек на ден е реалистично планиране.

# 326
galimar, ние ходим из Neustift am Walde, тази година например три пъти в Fuhrgassl-Huber. Много ни харесва и го препоръчвам от сърце.

# 327
Ли Лу моля те  - дай насоки за непозната Виена и наоколо. Да направим планове къде да ходим като сме там по коледа, ще имаме много време. Без винарни и храни ако може Simple Smile , благодаря!

# 328
  • Пловдив
В края на май има нощ на църквите и има много хубави концерти до късно през нощта.
Относно операта, има бюджетни билети в ложа с отлична видимост, но билети се продават само на место в деня на представлението. Понякога инсталират огромен екран и може отвън да се гледа.

# 329
  • СОФИЯ
Лично мнение. Никой от последните не съм си причинявала.

Общи условия

Активация на акаунт