Виена тема 14

• 46 319
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
"Къщата на морето" е задължителна, ако сте с деца Simple Smile.

# 361
В къщата на морето и в Зоопрака има график, в кой час кое животно  хранят и може да присъствате. За децата е много интересно, за възрастните също.

# 362
В къщата на морето и в Зоопрака има график, в кой час кое животно  хранят и може да присъствате. За децата е много интересно, за възрастните също.
Къде мога да ги видя?
Гледах за билети, но не ми попадна тази информация.

# 363
Къде мога да ги видя?
Гледах за билети, но не ми попадна тази информация.
Ето за зоопарка : https://www.zoovienna.at/en/zoo-and-visitors/feedings/
Ето за къщата на морето : https://www.haus-des-meeres.at/en/zoo/experience/feeding-times

# 364
  • София
Здравейте,
чета за тези билети за градски транспорт и съвсем се обърках.
Правилно ли съм разбрала, че цените на билета от 72 часа и на този за една седмица са еднакви (17,10 на човек)?
Правилно ли съм разбрала, че с карта за една седмица цената за S7 от летището до Wien  Mitte е 1,90€?
Също така относно Vienna City Card, пише че за зоопарка цената за притежатели на картата е 22 €. Обаче малкото дете е под 15 и няма да има карта (пътува безплатно с възрастен), т.е. ще бъдем 3ма, които ще държат карта, това означава ли, че ще платим 3 по 22 или ще трябва да доплащаме и за детето?

# 365
  • столицата
Да, на първите 2 въпроса. За зоо-то не знам

# 366
  • ВАРНА
Виена е в плановете ни от известно време. От днес започнах по-усилено да мисля за едно ходене тази година преди Коледа. Връщам се да изчета темата. Полетът е ясен - ще летим с австрийските авиолинии от Варна. Букнах един хотел на прима виста преди малко (на Matzleinsdorfer Platz). Не съм нясно ни с план на града, ни с транспорт. Запазвам си правото да питам Simple Smile Дъщеря ми си мечтае да види истинска коледна украса и ще се опитам да осъществя мечтата ѝ с едни 4-5 дни във Виена.

# 367
  • София
Коя сладкарница си заслужава да посетим?
Идеята ми е да е около обяд и да има и нещо не сладко, но това си е моя мисъл, а дали има ...?

Освен това се чудя дали в зоопарка храната си заслужава или е по-добре да се яде нещо извън парка?

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 20:04 от geryger

# 368
Демел, Аида, Оберлаа, Кафе Централ, Герстнер, хотел Сахер
Щрудел и кайзершмарн има почти във всеки ресторант. Щруделът навсякъде, където ядохме беше хубав. Най-хубавия кайзершмарн беше в Демел.
Не съм любител на торта Сахер, но другите, които опитахме си струваха всяка хапка и в Демел, и в Аида, и в Обрелаа. В много от кафенетата освен торти и сладкиши се предлагат и шницели, сандвичи, бургери, супи. Има и чудесни пекарни с всякакви вкусотии, и солени, и сладки.
За храна в парка и Зоо-то не мога да кажа, защото бяхме там около Коледа и се възползвахме от храната на коледния базар пред двореца.

# 369
Здравейте! Аз съм нова в тази тема, синът ми заминава да учи във Виена и днес пътуваме с кола вечерта натам. Дали някой е пътувал скоро, за да каже как е по границите като време и проверки, както и кой маршрут е за препоръчване - през Унгария или през Хърватска и Словения? Интересува ме и дали ровят по границите багажа - ние сме опаковали всичко в кашони и ако ровят, ще трябва да опаковам на място пак евентуално, та да преценим времето по границите...

Благодаря предварително!

# 370
  • Варна
Здравейте! Аз съм нова в тази тема, синът ми заминава да учи във Виена и днес пътуваме с кола вечерта натам. Дали някой е пътувал скоро, за да каже как е по границите като време и проверки, както и кой маршрут е за препоръчване - през Унгария или през Хърватска и Словения? Интересува ме и дали ровят по границите багажа - ние сме опаковали всичко в кашони и ако ровят, ще трябва да опаковам на място пак евентуално, та да преценим времето по границите...

Благодаря предварително!
Здравей и честит първокурсник,
от Варна пътувахме през Румъния и Унгария. Румъния-Унгария само отворихме багажника, като предвидливо два кашона с капак пълни с дрехи бяха оставени най-открая за да погледнат, а Унгария-Австрия даже и документи не ни провериха. Пътувахме началото на септември (неделя) имаше по 10-20 коли, но повече от 15 мин. не сме чакали.

# 371

Благодаря предварително!
Здравей и честит първокурсник,
от Варна пътувахме през Румъния и Унгария. Румъния-Унгария само отворихме багажника, като предвидливо два кашона с капак пълни с дрехи бяха оставени най-открая за да погледнат, а Унгария-Австрия даже и документи не ни провериха. Пътувахме началото на септември (неделя) имаше по 10-20 коли, но повече от 15 мин. не сме чакали.

Благодаря! Ние обаче тръгвае от София и имаме границата със Сърбия и тази Сърбия-Унгария, та не ми е много полезна информацията за Румъния-Унгария Simple Smile Благодаря все пак.

# 372

Благодаря предварително!
Пътувахме преди 2 дни. Пътуваме редовно и винаги избираме маршрут през Унгария( заради магистралата и други фактори). Септемврийското пътуване няма нищо общо с гастарбайтерските мъки юли- август. По 20 минути на границата Сърбия- България и на Сърбия- Унгария( и то в Унгария уцелихме муден граничар, защото съседната опашка вървеше с главоломна скорост. Бяхме натъпкали колата до козирката😄, задната седалка до горе- точно да ни сбъркаш с гастарбайтери. Викам си- ще ни съсипят унгарските граничари. Ама те надникнаха през задното стъкло и като видяха покъщнината( буквално мъкнехме тава, монитор, рутер и т.н) ни питаха - българи или турци. Казахме "чисти българи" и ни махнаха да заминаваме.

# 373

Благодаря предварително!
Пътувахме преди 2 дни. Пътуваме редовно и винаги избираме маршрут през Унгария( заради магистралата и други фактори). Септемврийското пътуване няма нищо общо с гастарбайтерските мъки юли- август. По 20 минути на границата Сърбия- България и на Сърбия- Унгария( и то в Унгария уцелихме муден граничар, защото съседната опашка вървеше с главоломна скорост. Бяхме натъпкали колата до козирката😄, задната седалка до горе- точно да ни сбъркаш с гастарбайтери. Викам си- ще ни съсипят унгарските граничари. Ама те надникнаха през задното стъкло и като видяха покъщнината( буквално мъкнехме тава, монитор, рутер и т.н) ни питаха - българи или турци. Казахме "чисти българи" и ни махнаха да заминаваме.

Благодаря! Ние решихме да минем по същия маршрут и нямахме проблеми никъде.

# 374
Здравейте,
Ние се върнахме миналата седмица от Виена, но на мен сърцето ми остана там 😊❤️ Това ни беше първа среща с Виена и определено ще има още 😁
Бяхме за 6 пълни дни, видяхме много, почти всичко планувано. Бяхме с Виена пас и 7-дневни карти за градския транспорт. Апартамента ни беше в Simmering, май не е от най-добрите квартали, но не сме имали проблеми. Бяха някакви нови кооперации, много спокойно и тихо, чисто, с тераса (на което много държахме, защото сме пушачи), на 1-2 минути от метрото U3, до Билла, Лидл, Анкер.
Първия ден започнахме с катедралата Св. Щефан, бяхме там рано сутринта към 8:30 и почти нямаше хора, разгледахме я спокойно. Следобед пак се върнахме до нея и вече беше лудница, но искахме да се качим с асансьора до панорамната тераса. Към 9 ч си взехме пасовете от операта и отидохме в Хофбург. Разгледахме музея на Сиси, императорските апартаменти, съкровищницата и етнографския музей (него можеше да го пропуснем). Разходихме се по центъра, Парламента, кметството и с последния Hop on Hop off автобус се качихме до Каленберг. Гледката си заслужава. После хванахме автобус 38А и слезнахме на Cobenzl, от там гледката също е невероятна. Има и една малка фермичка, много приятна за разходка, може да галиш и храниш животните. Детето искаше да влезне и тъй като оставаше половин час преди да затварят и ни пуснаха безплатно, купихме си само храна за животните. От там се пуснахме пеша по една много приятна алея до Гринциг, разходихме се малко и си хванахме трамвая за къщи.
Втория ден целия беше посветен на Шьонбрун. Пак отидохме рано сутринта и ни дадоха едни от първите часове, почти веднага влязохме, разгледахме замъка, оранжериите, градините. После гледахме шоуто, на което демонстрират приготвянето на ябълковия щрудел, хапнахме, разгледахме музея с каляските, лабиринтите, Глориет и към 14ч почнахме със зоологическата. И пак не ни стигна времето 😁 искахме още да останем.
Накрая имахме сили и за музея на музиката, на детето много му хареса там, изненадващо за мен. Интерактивен е и е забавно.
Третия ден бях запланувала основно Партера и Дунавския парк, но не стигнахме до Дунава. Сутринта първо започнахме с Хундервасер - жилищната сграда и базарчето, накупихме сувенири. От там се пуснахме пеша през парка на Пратера, но докато стигнем до увеселителния парк имаше много детски площадки, всичките хубави и детето се спираше на всяка. Чак по обяд стигнахме Пратера. Там пък голямото 41 годишно дете се отнесе. На всяка атракция искаха да се пускат 😂 Хапнахме джолан на Schweizerhaus, един ни стигна за тримата 😁  Повозихме се на влакчето, разгледахме Мадам Тюсо и пак продължихме с атракциите. Виенското колело Ризенрад, както бях чела тук, не ни впечатли, но беше задължително. Другото, по-малкото виенско колело ни хареса много повече. На високата въжена въртележка Prater turm момчетата се пуснаха три пъти, много им хареса. Накрая добре, че на мъжа ми му стана лошо от една луда въртележка, та успяхме да си тръгнем от там.
Четвъртия ден почнахме с Музея на техниката (музея е много интересен и интерактивен, но моето момче каза, че очаквало роботи и беше малко разочарован 😁 ), замъците Белведере и ботаническата градина до тях (в нея има много катерички, явно са свикнали с хората, идваха почти до нас и детето много им се радва). По препоръка тук ядохме в Stockl im park до Белведеретата и всичко беше много вкусно, особено Кайзершмарена. Препоръчвам го и аз. От там пеша през Карлскирхе, Нашмаркт, до Аквариума. През седмицата след 17:30 имаше някакво намаление на билетите и се възползвахме. Докато стигнем до последния етаж беше почнало да се стъмва и от панорамната терасата хванахме страхотен залез над Виена ♥️
Петия ден ходихме на долината Вахау. За там просто нямам думи да опиша ... С влак до Мелк, абатството и библиотеката са невероятни, но църквата ... леле... 🥰  Като влязохме рано сутринта бяхме единствени, групите още не бяха плъзнали, имаше едно момче горе свиреше на орган, седнахме и половин час само съзерцавахме на фона на хубавата музика, просто наистина човек остава без думи. От Мелк хванахме корабчето  уж за Кремс, но слязохме на Дюрнщайн, прекрасно е, качихме се горе до крепостта където е бил заключен крал Ричард Лъвското сърце, гледките от там са невероятни, приказно е. От Дюрнщайн до Кремс с автобус, разходихме се и от там на влака за Виена.
Последния ден обиколихме двата музея близнаци, влязохме и в Мумок, но не ни впечатли и се отправихме към Дунава, по алеите, из парковете, няколко площадки и дунавската кула по тъмно. Седнахме на кафето на кулата и се чудихме защо не се върти, и чак сега прочетох тук за проблема 😔
Знам, че стана много дълго, дано не съм ви отегчила, но аз много обичах да чета разказите на завърналите се. Завиждам благородно на всички, които сега плануват и им предстои Виена 🥰

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 22:47 от ani4ka1983

Общи условия

Активация на акаунт