Виена тема 14

• 46 071
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
k_savova, много благодаря

# 661
  • столицата
Здравейте, искам да попитам дали има възможност да се купят предварително билети за влака S7  от летището или само на място от машинките може?
Има. От сайта на öbb или от приложението им.
А той влиза ли в 24,48,72 часовите билети ?

Не влиза в тези тридневни карти  от 17 евро и може да си доплатите на машините за влака от границата на Виена до летището/съответно летище до границата на  Виена е 2 евро.

# 662
  • София
Здравейте,
Планирам Виена за края на септември догодина. Чудех се дали някой може да ми препоръча сайт, където мога да следя за симфонични концерти? Дали има такива и в катедрали?

Аз си купих оттук: https://www.viennaconcerts.com/ Имат и категория за концерти в църкви.

# 663
Аз си купих оттук: https://www.viennaconcerts.com/ Имат и категория за концерти в църкви.
Много благодаря!

# 664
Да докладвам,че темата е доста полезна:

Беше голям студ във Виена тези дни, направо бррррр и в началото и по едно време снегът е мокър, ама като дъжд мокърррр НО въпреки това се насладихме на страхотни красоти вкл вълшебни като картини снежните гледки в Шонбрун и Зоопарка, с еленчетата в снега,бялата мечка и пингвините бяха най-хепи Simple SmileSimple Smile Успяхме за три дни да видим Белведере с впечатляващите градини (и Целувката), Албертина (най якото за мен заради Моне и Пикасо), Кунстисторишен (Веласкез), Виенското колело с ролъркоустър ресторант, Митос Моцарт (доста комерсиално), паметниците на Моцарт, Щраус и Шуберт, Св.Стефан, едно кръгче с червената линия, Зоо-то с пандата и кокалите и уникални медузи и морско конче като от детска книжка, и Шонбрун вътре с тура, да видим няколко инста популярни кулинарни дестинацийки кроасани, красив захарен памук с вътрешна форма вътре,който се приготвя от машина с монети и смеш бъргъри с изливащ се чедър върху тях, бяхме и в Museum Cafe, Frauenhuber и Havelka,беше ми важно да им видим виенската кафе-култура, обявена за нематериално културно наследство, Хавелка най ми хареса Simple Smile Базарите са абсолютна лудница, скучни играчки и вкусен пунш Simple Smile концертът на Хозиер беше УНИКАЛЕН като абсолютна черешка на тортата!

бяхме с Виена пас, но отделно повечето дни с дневни карти, obb и wien mobile са супер лесни и удобни за градски билети.

# 665
Здравейте ! Опитвам се да резервирам билети за Виенския музей (за основната зала , която е безплатна , но пак се изисква билет) и стигайки до избиране на часови интервал ми изписва , че за този час не е открито нещо си . С който и часови лот да опитам все не става . На някой случвало ли му се е ?

# 666
  • СОФИЯ
Кой е този музей с безплатна зала? Дайте линк.

# 667
# 668
  • СОФИЯ
Пробвах и от компютър и от телефона, не виждам проблем

# 669
Ще опитам днес отново , при мен не ставаше .

# 670
  • столицата
Аз дори успях да си резервирам билет. Нямаше проблем.

# 671
Здравейте, искам да попитам може ли друг да ни купи он лайн картите за градски транспорт и да ги имаме като снимка на телефоните си или трябва да си инсталираме приложението и сами да си ги купим?
-Какви са отличителните белези на S7  и СAT, притеснявам се да не си купим билет за S7, а да се качим на САТ. Не знаем нито английски , нито немски. Ще разчитам един ден да гугъл преводач, до като дойдат децата, които владеят и двата езика.
- последно за сега да попитам, колко се плаща за обществените тоалетни? Прочетох, че има доста във Виена. Трябва да си имаме монети или може да се плаща с карта

# 672
На САТ влакчето си пише САТ
https://magelanci.com/patepisi/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0 … D0%B2%D0%B0-r638/
Аз като ходиш s7 беше в ремонт и не го знам как изглежда.

# 673
  • София
big, почти е изключено да объркаш s-bahn-a и САТ.
Виж линка на ravi, САТ са такива зелени. S7 ще е комбинация от бяло и червено ( 99.9% сигурно ) и мноооого малко вероятно по някаква причина да са пуснали бяло и синьо. Но няма как да е зелено.
Отделно, дори да не виждаш влака все още, на самото табло където ще видиш коловоза и часа, ясно ще е отбелязано кой какъв е. Не ти трябват езици за това, просто внимание.
S7 може да е отбелязан и като REX7.

# 674
  • СОФИЯ
Освен че е зелен, САТ е и на отделен перон, различен от този за шнелбана.
Картите за градски транспорт може да са като снимка. При проверка е важно да може да се сканира кода. И билети за шнелбана може да ви купят онлайн и да изпратят.
Където има платени тоалетни трябва монета, по спомен са 50 цента. На прекалено много места обаче има тоалетни със свободен достъп, не само заведения, но и напр. гари, някои магазини.

Общи условия

Активация на акаунт