Виена тема 14

• 46 031
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
През деня няма толкова хора и блъсканица по базарите. Обиколих си ги съвсем спокойно, а вечерта само минах, за да видя светещите красоти без да е необходимо да минавам отново през  всяко павилионче.
Проследете  какви концерти има. Попаднах на много интересни изпълнения и на някои професионални музиканти.
Това къде може да се види?

# 691
  • столицата
На самите базари има табла, на които е посочено напр. на Карлсплац е от 16ч. в повечето дни.
На Шьонбрюн не си спазиха часа и хич и не ги дочакахме. Там бяха от 18ч.

Също тук: https://www.wien.gv.at/vadb/internet/AdvPrSrv.asp?Layout=VAErgeb … enderfeste&STAT=Y

https://www.wien.gv.at/kultur/abteilung/veranstaltungen/adventsingen.html

Ето тук за коледните базари. Обиколих ги всички Simple Smile https://www.vienna-unwrapped.com/vienna-christmas-market/
От този сайт може да се извлече информация и по други теми - кафенета, театри, непознати места  и т.н.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 17:13 от galimar

# 692
Днес пристигнахме във Виена и тя е наистина очарователна . Коледното настроение е навсякъде . Толкова през живота си не съм ходила , на наистина си заслужава . Супер бързо се ориентирахме с градския транспорт.

# 693
През деня няма толкова хора и блъсканица по базарите. Обиколих си ги съвсем спокойно, а вечерта само минах, за да видя светещите красоти без да е необходимо да минавам отново през  всяко павилионче.
Проследете  какви концерти има. Попаднах на много интересни изпълнения и на някои професионални музиканти.
Това къде може да се види?

Тази година е много зле откъм концерти. Има и странни предложения - концерт с вечеря. Билетите са много скъпи на фона на миналогодишните. Взехме традиционно за 31. 12 в Боромеро Вивалди. А аз исках реквием на Моцарт.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 23:53 от _re_ge

# 694
  • СОФИЯ
Чашите на базарите могат да се купят отделно, опаковани, на същата цена като депозита. По-лесно и удобно е.

# 695
За концерти тук, дами https://events.at/ Schönbrunn даже май прави тази седмица почти всеки ден, днес има например Heartbeat Аз харесвам и концертите в църкви, но май съм единствена в моя кръг и ходя само с гости.

ПП В Musikverein с билетите има и вечеря, но в ресторанта на Гранд хотел. Цената е за вечеря, концерт и диск.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 08:59 от Анонимен

# 696
Чашите на базарите могат да се купят отделно, опаковани, на същата цена като депозита. По-лесно и удобно е.

Не знаех и не видях в тази блъсканица Simple Smile Ама друго си е да синоил в нея пуншче Simple Smile

И аз се спуках да вървя,имам към 25хил крачки дневно,красота и удоволствие е Виена Simple Smile

# 697
  • ВАРНА
Извинявам се за тъпия въпрос, ама въпрос Simple Smile
След няколко разминавания с Виена, купих самолетни билети за началото на април и няма мърдане вече.
За транспорта в града почти ми е ясно, но ще чета още малко.
Питането ми е за купуването на билети за различните музеи. Имам опит с Париж. За всички музеи, които посетихме, бях купила предварително билети. За Виена мисля да взема VIENNA CITY CARD. Цъкнах напосоки Албертина. За притежателите на VIENNA CITY CARD пише, че билети се купуват на място. Предполагам, че и за другите места ще е така. Питането ми към посещавалите вече Виена е - има ли големи опашки за купуване на билети за музеите? В Париж е кошмарно дълго чакането ако човек няма предварително закупени билети. Благодаря предварително и се извинявам ако вече е писано по този въпрос. Ще се върна да изчета назад темите

# 698
  • Пловдив
Няма да имате проблем с купуването на билети, но за април си пригответе зимните якета. Ако музеите са ви приоритет, вижте Виена пас - и музеите, и още куп атракции са безплатни + скипване на опашки, ако има.

# 699
  • столицата
Миналата седмица бях в Албертина. Нямаше никакви опашки и спокойно си купих билет.

# 700
Не успявам да открия къде точно има изложба на Рембранд във Виена . Миже ли помощ?

# 701
В музея на история на изкуството (Kunsthistorisches Museum). Откриват я на 8.10.2024 г. и продължава до 12.01.2025 г.

# 702
2024? Мислех, че е в момента .

# 703
Извинявам се за тъпия въпрос, ама въпрос Simple Smile
След няколко разминавания с Виена, купих самолетни билети за началото на април и няма мърдане вече.
За транспорта в града почти ми е ясно, но ще чета още малко.
Питането ми е за купуването на билети за различните музеи. Имам опит с Париж. За всички музеи, които посетихме, бях купила предварително билети. За Виена мисля да взема VIENNA CITY CARD. Цъкнах напосоки Албертина. За притежателите на VIENNA CITY CARD пише, че билети се купуват на място. Предполагам, че и за другите места ще е така. Питането ми към посещавалите вече Виена е - има ли големи опашки за купуване на билети за музеите? В Париж е кошмарно дълго чакането ако човек няма предварително закупени билети. Благодаря предварително и се извинявам ако вече е писано по този въпрос. Ще се върна да изчета назад темите
Ако ще посещавате аквариума (haus des meres) си вземете билети предварително. Чакахме повече от час, за да влезем ...

# 704
Честно казано, май, няма еднозначен съвет. Явно е на късмет. Миналата година не бяхме купили нито един билет предварително и навсякъде влизахме веднага. Нямаше опашки на касите, а бяхме във Виена точно преди Коледа. Посетили сме Зоопарка, Къщата на морето, Шонбрун - Детския музей, Пратера. Единствено в Природо-историческия музей имаше десетина души преди нас, но не сме чакали повече от 7-8 мин. По-големия проблем бяха ресторантите вечер. Там влизането без резервация, особено в по-популярните, беше мисия невъзможна.

Общи условия

Активация на акаунт