Виена тема 14

• 46 017
  • 756
  •   2
Отговори
# 705
Със същите наблюдения съм - проблем е сядането в ресторантит или сладкарница -  само там сме чакали на големи опашки. По 10-20 човека изчакахме в Шонбрун и Хофбург и никъде другаде. В Белведере, Албертина, зоопарка, Нац.музей, Природонаучния, къщата на морето влизахме веднага. През март месец, не знам как е през по-натоварен сезон.

# 706
През април влизахме навсякъде без опашки , но в делничните дни. Събота ми се прииска още веднъж да минем Албертина и опашката беше до долната част на стълбите. В Шонбрум има опашки, но има и много автомати за билети. Така или иначе там  се чака поне час до началото на тура.

# 707
Ние улучихме тяхната ваканция+дъждовен ден и предполагам, че затова в Къщата на морето имаше толкова народ. Но никъде другаде не сме чакали.

# 708
Здравейте, предстои ни пътуване във Виена! За навършил 15 години младеж необходимо ли е да се купува билет за градски транспорт, пише че в празнични и ваканционни дни за ученици 6-15г. е безплатно, но не е уточнено включително и 15 годишните ли, малко двузначно може да се тълкува. И билетът на половин цена за еднократно пътуване може би да се използва от вече 15 годишен? Иска ми се да видим зоологическата градина, но предполагам, че не е най-подходящото време и за нея възможността е само комбиниран билет?

# 709
  • София
На сайта на градския транспорт е написано до навършване на 15 години, както в английската версия, така и на немски.
Къде четете вие?

# 710
В приложението wienmobil е написано 6-15 години, значи с редовен билет навършилите 15. Благодаря!

# 711
# 712
Че сме тук-тук сме. Супер е.
Обаче дали магазините утре по центъра ще работят ?някой знае ли? Не можем един шопинг да си направим.

# 713
  • Viena
Не,нищо не работи до 27.12

# 714
Еее направо в сърцето ме удари.
От 22-ри сме тук, не можем да смогнем с всички набелязани спирки и мислехме , че както в Бг винаги всичко работи и тук ще е така, а на 27-ми сутринта летим обратно.
Оставам с един чифт очила 😂
Но тук като цяло много ми харесва. Ние сме на 2 пряки от кметството и супер приятно, тихо. Правим два завоя и сме в тълпата.
Със сигурност не обиколихме всичко, но детето ми е музикант и успяхме и на концерт да отидем ,и да се вредим в операта, и в Албертини, а и въобще по всички тийн инфлунсурски места, както и по наши набелязани дестинации. Решихме че 26-ти ще е шопинга, но явно няма да е.
На Бъдни вечер имахме резервация в убийствено добра пицария, Via Toledo. много вкусно всичко, не само пиците. Чудесно и въобще не беше според мен скъпо.
През другите дни реално сядахме, там където в дадения момент огладнеем. Има избор достатъчно .
Градски транспорт досега не сме ползвали, само на три пъти такси, доволни останахме, особено в единия ден така ужасно валеше, че сякаш друг избор нямахме, само да стане бързо.
Малко дълго стана, но за първи път съм тук.
Трябва и още неща да се посетят, но друг път ще е.

# 715
Еее направо в сърцето ме удари.
От 22-ри сме тук, не можем да смогнем с всички набелязани спирки и мислехме , че както в Бг винаги всичко работи и тук ще е така, а на 27-ми сутринта летим обратно.
Оставам с един чифт очила 😂
Но тук като цяло много ми харесва. Ние сме на 2 пряки от кметството и супер приятно, тихо. Правим два завоя и сме в тълпата.
Със сигурност не обиколихме всичко, но детето ми е музикант и успяхме и на концерт да отидем ,и да се вредим в операта, и в Албертини, а и въобще по всички тийн инфлунсурски места, както и по наши набелязани дестинации. Решихме че 26-ти ще е шопинга, но явно няма да е.
На Бъдни вечер имахме резервация в убийствено добра пицария, Via Toledo. много вкусно всичко, не само пиците. Чудесно и въобще не беше според мен скъпо.
През другите дни реално сядахме, там където в дадения момент огладнеем. Има избор достатъчно .
Градски транспорт досега не сме ползвали, само на три пъти такси, доволни останахме, особено в единия ден така ужасно валеше, че сякаш друг избор нямахме, само да стане бързо.
Малко дълго стана, но за първи път съм тук.
Трябва и още неща да се посетят, но друг път ще е.
Честита Коледа!
Мога ли да помоля за информация за мястото ви за спане. Може и на л. с.

# 716
Заведенията работеха на 25. 12. и то не всички. Базарите работеха... иначе официалните почивни са 25 и 26.  Ние толкова сме свикнали в бг всичко да работи по празниците и до късно, че това че там магазините не работят  за повечето българи туристи в много объркващо.

# 717
  • Viena
That's more  е също супер пицария, препоръчвам.

# 718
  • София
Здравейте! Честита Коледа на всички!
Бихте ли ме посъветвали, дали този апартамент Flatprovider Lapi Gold apartment ( там, където е леглото- ул. Goldschlagstrasse 90-92) е доста далече от центъра, освен Schoennbrunn, и как можем да стигнем от летището до него? Както и с метрото можем ли да стигнем до центъра?

Благодаря!

# 719
Здравейте!
Предстои ни пътуване до Виена в началото на февруари, като искаме да отседнем в апартамент в центъра и да се придвижваме основно пеша. Тепърва започвам да търся апартамент. Има ли райони в центъра, които да избягваме или пък да препоръчате район, в който да търся апартамент?
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт