Виена тема 14

• 46 020
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Въобще не разбирам от спртове картофи.
Домашни са ми, купени от производител от България.
Сорт Сорая.
Със сигурност ще има значение тамошните и тукашните сортове картофи.
Ще видим какво ще се получи.
Soraya  е основно восъчен картоф за универсална употреба. Този сорт е също подходящ за салата.

Супер си! Благодаря!
Значи ще се пробвам тези дни да я направя.
Каролин, най лесно ще различавате картаофите (освен по етикета) светлите от вътре картофи стават за пиоре и кнедли те са почти бели на цвят, другите са жълти колкото по тъмни толкова по-добре за салата.

# 46
Здравейте! Интересува ме при полет със заминаване 6.15 сутринта от Виена, какви са опциите и възможностите да стигна до летище два часа преди полета?

# 47
  • София
Здравейте! Интересува ме при полет със заминаване 6.15 сутринта от Виена, какви са опциите и възможностите да стигна до летище два часа преди полета?
https://www.viennaairportlines.at/en/informationen/unser-streckennetz

# 48
Здравейте! Също плануваме пътуване до Виена. Не разбирам обаче каква е разликата между CAT и S7, ако искам да стигна до летището от Wien Mitte. Разликата в цената е голяма, какви са останалите предимства или недостатъци на двете?

# 49
  • София
Здравейте! Също плануваме пътуване до Виена. Не разбирам обаче каква е разликата между CAT и S7, ако искам да стигна до летището от Wien Mitte. Разликата в цената е голяма, какви са останалите предимства или недостатъци на двете?
САТ е по-бърз. Друго не се сещам - влак като влак, интериорът е по-различен цветово от всички останали. Според мен няма основателна причина да се плати повече.

# 50
  • София
САТ няма междинни спирки и стига до центъра за 16мин. S7 спира по маршрута, освен това продължава след Wien Mitte и пътуването до центъра е 25мин.

# 51
  • СОФИЯ
С САТ дете до 15 г. пътува без заплащане с придружител. Клетките им за багаж също не се заплащат. Имат сити чекиране на багажа от деня преди полета, пак там, за кои авио превозвачи пише на сайта им, но напр. за австрийските авио, AUA. Таблото с полетите също се вижда на екран във влака. Има wi fi. С натрупване на точки, при покупка през сайта им има различни отстъпки. Пътувала съм няколко пъти без да плащам с дъщеря ми, когато беше под 15 г.
САТ е експесното влакче, спазват до минута. В началото на всеки вагон има място за багажа, не се чудиш как и къде да го крепиш. Рядко е пълен влака, освен по празниците.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 21:33 от мама САННЯ

# 52
САТ е капан за неориентирани туристи. Струва 4 пъти повече от S7. " Голямото" предимство е, че пътувал директно до Мите😄. Голяма работа дали ще пътувам 16 мин или 20 с няколко 20 секундни спирки. И редовите железници имат безплатен нет, спирките си излизат на таблото( в случай, че пропуснеш очеизваждащите надписи на станцията Landstrasse, което е "синоним" на Мите). Ведната след Ренвег е. Да не говорим, че Мите може да не е толкова удобна точно за нечие настаняване и да се предпочита смяна на транспорт на някоя друга гара от следващите. Примерно Пратерщерн е много по- удобна връзка за маса виенски райони, както и Хенделскай. При това със същия билет от S 7 си се прекачваш, а САТ билетът доколкото знам си е само за него и после още един градски билет ще трябва.Всъщност САТ бих препоръчала само на абсолютно неориентирани, нечетящи кьорава табела и невидяли нищо освен собствения си град възрастни хора пътуващи за първи път( не във Виена, а въобще извън страната). И то ако пътува сам човек, щот иначе таксито/ юбер ще излезе същите пари като два САТ билета.

# 53
  • СОФИЯ
Към момента офиц такси от летището до първи бецирк е 70 евро, до трети преди Вин Митте 60. Има разлика в цената. При резервация през букинг дава 5-10 евро отстъпка.
Аз лично и занапред бих ползвала САТ. Жалко е че не работеше при ковид. При ремонта и прекачване при Швехат с железниците, с яд си  го видях как ни подмина, докато мъкнех куфар по асансьора и след това  20 минути с автобус.

# 54
  • София
apfelstrudel, разбира се, че е добре човек да е запознат с всички варианти за придвижване до летището, но все пак да сме внимателни с обобщенията и да допуснем, че хората ползват САТ не непременно от неориентираност, а защото им харесва услугата и я предпочитат. Simple Smile

# 55
  • СОФИЯ
Uber ползва дъщеря ми при прибиране от нощно заведение, няколко деца, студенти са там и до общежитието, което е до Вестбанхоф.
По спомен събота срещу неделя и празници метрото е денонощно.

Точно дъщеря ми ме светна и за автомобили под наем. Взимам и оставям където ми е удобно. Два пъти ползвахме и се изненадах как ги зарязвам, просто на някакво място. И друг ги взима след това.

# 56
Не мога да кажа за влаковете нищо, но препоръчвам тези градски таксита. Отсечката летище от/до адрес във Виена струва EUR 40,- (36,- + бакшиш), но трябва да се поръча транспорт предварително.

# 57
  • столицата
Uber ползва дъщеря ми при прибиране от нощно заведение, няколко деца, студенти са там и до общежитието, което е до Вестбанхоф.
По спомен събота срещу неделя и празници метрото е денонощно.

Точно дъщеря ми ме светна и за автомобили под наем. Взимам и оставям където ми е удобно. Два пъти ползвахме и се изненадах как ги зарязвам, просто на някакво място. И друг ги взима след това.
Мама Сання, може ли да ни подскажеш кои за автомобилите под наем, от които сте доволни, моля?
Иначе по основния въпрос, ние ползваме S7 от летището, но фактът, че САТ си продължават да пътуват означава, че  си имат своите пътници и те, повярвайте, не са само възрастни хора;)

# 58
# 59
  • Варна
Здравейте, искам да попитам  ползвали ли сте пакети за мобилен интернет на някой от австрийските оператори ?
При търсене в интернет ми излезе тази информация от украински сайт.

https://poradnuk.com.ua/bg/mobilna-komunikatsiia-v-avstriia-sim- … ratori-tarifi.htm

Като,че ли на местното А1 са най -сигурни.
Напред в темите не открих никаква информация. Предпочитам сим карта от местен оператор, отколкото да рискувам да надвиша лимита , който ми се полага , като абонат на А1 Бъгария. Най -лесно е със eSIM, но телeфона ми не поддържа тази функция.

Общи условия

Активация на акаунт