Виена тема 14

• 46 071
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Много четох за влаковете Сат и s7 , някой назад беше писал за влак, който не пътува под земята може ли инфо.
Самата гара на летището е под земята, всички тръгват от там. Основно и CAT и S7 пътувайки към града са наземни, но наближавайки широк център отново влизат под земята.
Предвид къде сте отседнали, може да се хване всеки Рейлджет влак до централната гара Hauptbahnhof на стандартната цена 4 и нещо, нищо че са висока категория. Той няма тунели до там като изключим тръгването от същата подземна гара.
Ако имате страх от подземни участъци, проучете автобусите - за тях не знам влизат ли някъде в тунели, но и да, предполагам няма да са дълги.

# 76
Здравейте,
Неделя пътуваме за Виена и въпроса ми е има ли смисъл да купувам онлайн билети за градски транспорт или можем да си ги купим и от летището при пристигане?

# 77
  • Варна
Аз купих онлайн седмични за 17,10 евро , може и от летището. Въпросът ми е, тези билети, на които си има начален и краен ден и час на валидност трябва ли да се валидират все пак някъде на някаква машина? Нямам ги на хартиен вариант, в телефона са ми.

# 78
  • СОФИЯ
Не се валидират.

# 79
Здравейте,
Неделя пътуваме за Виена и въпроса ми е има ли смисъл да купувам онлайн билети за градски транспорт или можем да си ги купим и от летището при пристигане?

ако искате карта от произволен ден за 7 дена ( да кажем от сряда до сряда ) тогава е разумно да се купи онлайн. Ако обаче престоят ви е в рамките на седмицата само и сте от вторник до събота, то тези купени на место на летище са от понеделник до понеделник.

# 80
  • Варна
Имате ли препоръки за място за хапване, което да съчетаем с разходката в централната част, за да мога да резервирам? Днес бяхме в зоопарка и лабиринта от 9 до 16 часа и просто не стигнахме до детския музей, заради малкото дете, което с уморих. Велико ходене беше, но си заслужаваше.

# 81
Ивка с какви билети бяхте, само за зоопарка и лабиринта ли. В замъка не остана време ли. Звучи супер

# 82
  • Варна
Имате ли препоръки за място за хапване, което да съчетаем с разходката в централната част, за да мога да резервирам? Днес бяхме в зоопарка и лабиринта от 9 до 16 часа и просто не стигнахме до детския музей, заради малкото дете, което с уморих. Велико ходене беше, но си заслужаваше.
Figlmüller - Restaurant Bäckerstraße, има и на още едно място Figlmüller at Wollzeile
Ние отидохме в първия, който съм споменала. По спомен бяхме отшили към 17-18 часа и нямаше опашка, веднага ни настаниха, но на излизане от ресторанта (около 19:30/20:00ч) беше ужас.

# 83
  • Варна
Ивка с какви билети бяхте, само за зоопарка и лабиринта ли. В замъка не остана време ли. Звучи супер
Да, зоопарка, лабиринта и детския музей, такива билети закупих има пакет. Самият замък утре, намаше да остане време.

# 84
  • Варна
Здравейте, прочетох последните 3 теми. Предстои ни пътуване началото на юни .Сега имам въпрос към скоро посетилите Шонбрун имало семейни билети. Видях комбинирания билет плюс 9 атракции излизаше за трима ни 187 евро.
Към Мама Саня рента кара видях че има и за час и за ден , ако иска за определен час на адрес ли я карат.
Много четох за влаковете Сат и s7 , някой назад беше писал за влак, който не пътува под земята може ли инфо.
За кратък период сме бих искала първия ден да видим Белведере, Пратера и Природонаучния музей. Вторият ден Шонбрун и зоопарка . Трети ден пешеходна разходка по центъра и забележителности. Предвид че ще е събота не искам да видя по опашки.
Умувам за къщата на моретата искаше ми се и до улицата Мария ХилиХильфьер.
Нз точно как да ги комбинирам и деня с Шонбрун.
Съжалявам за хаотичното писане просто не успях да си подредя мислите след толкова информация.
Бихте ли дали линк към тези фамилни билети, че нещо не ги намирам ?

# 85
Аз също не ги намирам, някой беше писал в последните 2  ще се опитам да го намеря, ако ми остане време. Може би ме съм уточнила че ако някой ги намери моля да сподели

# 86
Много доволни останахме от The Bettelstudent. Бяхме с резервации.

# 87
  • София
Вероятно става въпрос за Classic pass plus билета
https://www.schoenbrunn.at/unsere-tickets-touren/alle-tickets-touren

# 88
Може ли, ако има някой във Виена да каже колко е студено е тия дни, за да знам има ли смисъл да вземам тениски или направо към по дебелите дрехи да се ориентираме.

# 89
Може ли, ако има някой във Виена да каже колко е студено е тия дни, за да знам има ли смисъл да вземам тениски или направо към по дебелите дрехи да се ориентираме.

Днес през целият ден вали и е 13 градуса прогнозата е да се запази хладно и дъждовно до понеделник след което се очаква  затопляне (. Тениска и яке против вятър е най добрата комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт