Виена тема 14

• 46 231
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
На нашата почивка средата на май познаха времето до последната секунда, само 1 хубав ден, всичко друго дъжд и доста хладно. Задължително вземете някоя връхна дреха с качулка особенно за децата.
Като е дъждовно във Виена е доста хладно и духа, което също не е много приятно.

# 151
  • столицата
Дълъг дъждобран и сте топ Simple Smile
Уиз да не са пуснали пак полети до В?

# 152
Хора, преди час-два пуснах питане, но или съм супер завеяна и съм го пуснала в неизвестна тема, или са го изтрили. Ще се опитам пак да си задам въпроса. Може ли да ми припомните варианта за наемане на кола за един ден, при който ползваш приложение и я взимаш от улицата по подобие на такава услуга тук в София. Няма да я споменавам, че да не би затова да ми изчезна поста. Ще пътуваме по-късно през месеца и почвам да се подготвям.

# 153
# 154
Момичета, в края на месеца ще бъда във Виена за 1 седмица, интересува ме времето, дали ще е топло, защото не мисля да взимам много дрехи? Козметика, шампоани и други ще ми бъдат в чекирания багаж или в ръчния?Ходила съм и преди, но с автобус. Ако искам да се разходя само в двора на някой дворец, ще платя ли по-малка входна такса, влизала съм преди и не мисля пак да влизам в самите дворци, а само отвън да се разхождам, защото ще съм с група.

Дворът на Белведере е без вход със сигурност. Мисля, че този на Шонбрюн също. (без градинките с допълнителен вход, оранжерия, лабиринт и т.н.)

# 155
  • София
Здравейте,
Още умувам за билетите.
Смятате ли, че ще ни е изгодно да вземем vienna city pass за 72 часа (дали може от неделя обаче?) и така да ползваме градския, да посетим зоопарка с нея, кулата Danube?
Или да си вземем (както съм планирала) нормална тридневна карта и да плащаме за всичко останало отделно.
Сама ще съм с щерката и така и не разбрах ако съм с нея дали ще трябва и на нея да взема карта за градския.
Ако вземем vienna city pass пише, че важи за възрастен + дете, но това за транспорта - атракциите предполагам се доплащат отделно?

И от кой сайт купувате билетите - кой е официалния? Намерих няколко и не знам къде да разчитам.
Мислех да взема предварително, но всички пишете, че има машини на гарата и може би ще вземем на място за бързия влак до града.

# 156
Незнам Рози, за картите ние лично си взехме седмични 17.10 eur не тридневни. Картите за транспорт си взех от WienMobil  билетите са в PDF нас никой не ни провери , така че не се наложи да ги показваме. Билетие за влак взехме като пристигнахме от OBBTicket направих си регистрации. С S 7 от летището до Виена Мите пътувахме за 6 евро.

# 157
.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 19:23 от tanitkata

# 158
Предварително се извинявам, но времето дойде, а аз не се подготвих. За една седмица отиваме, от сряда до сряда. Предполагам, че седмична карта за транспорт ще ни свърши работа. За деца на 8 и 12 отделно ли се взема? Ако темпото ни за разглеждане не е много бързо - по една забележителност на ден, да кажем, има ли смисъл от сити пас?

# 159
Привет! Моля ви припомнете ми кой трамвай прави почти пълна обиколка по Opernring, номер 1 ли беше или D, или тотално бъркам? Знам, че не целият булевард се казва така и питането ми е неточно, но имам предвид с кой трамвай мога да мина покрай операта, природонаучния музей, парламента, кметството и т.н.?

А метрото до колко часа се движи?

# 160
Марги, мисля, че и 1 и D минават през посочените обекти. 1 хваща по-голяма част от ринга.

# 161
  • София
Марги, доколкото си спомням от предишни ходения, метрото след полунощ отново върви, но по-рядко.

Между другото в Гугъл Мапс има много актуални разписания.

Аз имам още едно питане и мисля да спра да го мисля толкова: Можем ли за 3 дни, реалистично да вместим Пратер, Зоопарк и Шонбрун градини, Белведере (само парка), Къщата на моретата и разходка по центъра?

Чудя се още как да ги разпределя нещата по дни или да го караме на волна програма. Само че за къщата на моретата билетите са с времеви слот и това тотално ми разби плановете. Искаше ми се и Мадам Тюсо музея да посетим.
Бях планирала ако в деня на Пратера и Дунав остане време следобеда да отскочим до там. Все се надявам девойката да не откара цял ден в увеселителния парк Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 23:27 от Po3u

# 162
Няма метро. Има нощни автобуси.

# 163
Марги, доколкото си спомням от предишни ходения, метрото след полунощ отново върви, но по-рядко.

Между другото в Гугъл Мапс има много актуални разписания.

Аз имам още едно питане и мисля да спра да го мисля толкова: Можем ли за 3 дни, реалистично да вместим Пратер, Зоопарк и Шонбрун градини, Белведере (само парка), Къщата на моретата и разходка по центъра?

Чудя се още как да ги разпределя нещата по дни или да го караме на волна програма. Само че за къщата на моретата билетите са с времеви слот и това тотално ми разби плановете. Искаше ми се и Мадам Тюсо музея да посетим.
Бях планирала ако в деня на Пратера и Дунав остане време следобеда да отскочим до там. Все се надявам девойката да не откара цял ден в увеселителния парк Simple Smile

В Къщата на моретата взехме билети на място и нямаше нито един човек. Беше делничен ден. Може да се съчетае с разходка в центъра и Пратера по-късен следобед.

# 164
Еееееее, САТ влаковете ме изненадаха неприятно с повишени цени, а и децата пораснаха и вече не ползват намаление. Вече цената за четирима е почти колкото самолетните билети Frowning1
Явно ще ползваме S7. Та питането ми е, още ли има ремонт по част от линията и заместващ транспорт или вече се стига директно до Wien Mitte без прекачване?
Имам някакъв смътен спомен, че S7 и САТ тръгват от едно място, но не помня дали от един перон или от някъде другаде се минава за S7? Аз съм супер зле с ориентацията, в прав коридор с две врати да ме пусне човек, пак ще се объркам, затова си представям как се лутам на летището в търсене на влак, който другите хора намират без проблем. Така че всяка насока ще ми е супер полезна.

Като купя единичен билет за S7, после имам право и на едно пътуване с метрото, до колкото разбрах. Преди да се кача в метрото, трябва да валидирам билетите, нали?

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 15:07 от Мaрги

Общи условия

Активация на акаунт