Виена тема 14

• 46 811
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • СОФИЯ
На мен градът с всяко следващо посещение ми се струва все по-пълен с хора. И не мисля, че са само туристи. И май не зависи от сезона, базари и пр. Последно бях в началото на този месец. Вярно че в събота и неделя влакчетата на метрото са на по-голям интервал, но на основни спирки хората ми се видяха прекалено много, в сравнение с предходните години, преди ковид и войни. Някак останах с усещането, че инфраструктура и транспорт не успяват да поемат. Е, все пак от доста години Виена е признат за най-добър град за живеене. Други градове в Австралия напр. са по-назад в класацията. То и аз като турист съм част от пълното, дъщеря ми като студент също и така.

# 466
О, да, градът расте със сигурност. 2002-ра бяха милион и половина във Виена, но и много се строи. Има цели нови райони. Иначе по сухи цифри туристите едва тази година ще настигнат нивото от 2019-та (най-вероятно). Миналата година са в статистиката с -50%.

# 467
Здравейте на всички.В момента сме за първи път във Виена с 10 годишния ни син.Може ли някой да препоръча хубав ресторант за шницели, пицария и изобщо места за хапване,от които сте останали доволни и са на прилични/разумни цени.Настанили сме се в близост до Партера на Ландщрасе.Но и да са по-отдалечени не е проблем Yum

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 18:44 от mim 3

# 468
За картите и аз съм в размисъл. Тази с отстъпките е сити след и не си струва. Тази скъпата е Виена пас и с нея всичко е безплатно. Мисля да направя сметка просто къде ще се ходи и теглиш чертата Simple Smile

# 469
  • Варна
Настанили сме се в близост до Партера на Ландщрасе.Но и да са по-отдалечени не е проблем Yum

Няма лош виенски шницел във Виена Simple Smile Simple Smile Simple Smile
На речната гара за Братислава има няколко стриитфууд ресторантчета , сладкарница с нелоша храна на нелоши цени.

# 470
И ние доста шницели изядохме, все хубави Simple Smile.
Само във Figlmuller нямахме търпението да изчакаме опашката, детето вече беше озверяло от глад. Но ядохме пак във Figlmuller, но на Lugeck - страхотен шницел с гарнитура, различна от пържените картофи, с които май го сервират навсякъде. В Сантиметрите също беше много вкусен, а чесновата им супа беше невероятна.

# 471
  • СОФИЯ
За гарнитура към шницел може да се избира. Аз избирам винаги картофената салата, вкусна ми е, нищо че слагат и малко захар.

# 472
https://bulgarianonthego.blog/bg/zabelejitelnosti-vuv-viena/?una … c0dd#comment-2531
Изключително полезно четиво  🌼 особено добро разяснение на карти за  гр.транспорт и туристически пасове

Моля, споделете нещо - място, атракция, уличка....нещо което ви е впечатлило особено много, различно от мега туристическите обекти Hands Raised Hands

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 22:42 от ЗориБ

# 473
Здравейте,
Предстоят ми два дена във Виена.Това което искам да видя за краткият си пребиваване е : Двореца Хофбург, Двореца Шьонбрун, Белведере и Катедрарала Свети Стефан.
Моля за съвет как е най добре да са организирани по дни, като в Белведере няма да влизаме в двореца.
Музеят на Сиси отделно ли е или е в Двореца Хофбург ?

# 474
  • Варна
Моля, споделете нещо - място, атракция, уличка....нещо което ви е впечатлило особено много, различно от мега туристическите обекти Hands Raised Hands

ЗА следващи лета Simple Smile - рицарския фестивал в Groß-Enzersdorf

# 475
  • Viena
https://bulgarianonthego.blog/bg/zabelejitelnosti-vuv-viena/?una … c0dd#comment-2531
Изключително полезно четиво  🌼 особено добро разяснение на карти за  гр.транспорт и туристически пасове

Time Travel,любимо .

# 476
А на Терме Виена някой ходил ли е? Минерална ли е водата? Поддържано ли е? Thinking

# 477
А на Терме Виена някой ходил ли е? Минерална ли е водата? Поддържано ли е? Thinking
Точно тези терми съм ги пропуснала😄, но по принцип мисля са част от Vame vitality world. Това е " семейство" спа центрове, а аз съм ходила в три от тях и са божествени и трите. Тези, в които съм ходила са висок клас и едните са много близо до Виена - St Martin' s ( около 20-30 мин с кола), ако искате просто да ходите на терми,,а не сте избрали конкретно виенските.Може би щом са част от специалния термален клуб, ще са хубави и виенските. Но, ако не знаете, в Австрия има правила за термите😄. Банските са забранени на повечето и по- интересните части. Да не останете изненадани.

# 478
https://www.thermewien.at/

Ай, ай Joy как са забранени банските Joy
ще го пропуснем, че с 14 годишния ми син...няма да се чувстваме комфортно Flushed
Не е толкова голям зор за терми, но по принцип обичаме минерални басейни, а ако времето ни е дъждовно, щяхме да прескочим...само че сме двамата сами и с градски транспорт ще се придвижваме...иначе на практика имаме 4 пълни дни и две половинки ...ама нудисти не сме Joy Joy

# 479
Здравейте, може ли на автоматите на летището да се закупи карта за 72 часа и съответно след това да се избере билет с намаление за S7? Търсейки придвижване от летището към Пратера в google ми дава S7 и после REX 2 не сменяйте превозното средство на тази спирка Laa/Thaya Bahnhof се сменя маршрута на влака ли?

Общи условия

Активация на акаунт