Виена тема 14

• 46 764
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, предстои да съчетаем Коледните базари с РД на двама тийнейджъри на 13г и 15г и съм в търсене на интересни места за рождените дни, които се падат в четвъртък и петък? Да ми препоръчате музей и ресторант, които биха им допаднали?

# 556
  • Варна
не си представям ентусиазъм в  двама тийнейджъри на 13г и 15г . на ЧРД В МУЗЕЙ !!! . Аз лично бих избрал Увеселителният парк Вурстелпратер , често наричан просто Пратер , там има и порекрасен ресторант и сладкарници дето и торта да купите за свещичките . Сигурно веднъж ще им е интересен и стриит фууд до речната гара Schiffsstation Wien / Wien-Bratislava .

# 557
Не знам и аз, зависи кой с какви хобита е. Билярд, боулинг..? Харесват ли виртуална реалност? Има един център Virtual Reality, но не съм била лично.

Иначе за "умрял град" не мога да кажа, зависи кой какво си представя. Ние получаваме книжки с всякакви активности за деца и младежи и винаги нещо се прави. Има дискотеки, барове - аз също ходя.. Като цяло сме постоянно заети. Пеша се прибирам в нашите квартали наоколо, вчера от рожден ден в един през нощта например - избирам си маршрута да е през улици, на които има заведения - иначе с нищо особено не се съобразявам. Оглеждам се, сменям тротоара от време на време и като влизам, внимавам някой да не се вмъкне след мен във входа.. Това е общо взето Simple Smile

За ресторант се сетих, че може би по-младежко ще им се стори в Hard Rock Cafe, Motto am Fluss, 1500 Foodmakers/ Ribelli (горе е Dachboden). Das Loft вече изисква в ресторанта 130,- евро консумация на човек, но пък в бара винаги има места и може да се хапва също. Mochi Ramen Bar също е по-оригнално откъм атмосфера, но е японска кухня.

ПП Арино, мина ли ви събитието? Малко късно съм видяла, но ще напиша все пак. От Rathaus до Stadthalle минавате през моя любим квартал седми и има хора. Но може една част да я минете по Josefstädter Str, защото и осми е много красив - би трябвало тя даже да има украса. Аз бих вървяла така: Rathaus - Josefstädter Str - Strozzigasse - преминава директно в Neubaugasse и бих свила в Burggase. Последната част на Burggase не е много красива, но е оживена. Това са оживени улици, най-много да видите пиянки, нищо нечувано. На Urban-Loritz-Platz им харесва да се събират и да се оплакват на висок глас.

Mariahilfer Str. винаги е оживена, а и има украса. Аз минавам през нея, ако съм сама, за да мога да вляза някъде, ако се наложи. Като цяло пред метро в полунощ и вървене пеша, избирам второто.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 13:42 от Анонимен

# 558
Не знам и аз, зависи кой с какви хобита е. Билярд, боулинг..? Харесват ли виртуална реалност? Има един център Virtual Reality, но не съм била лично.

Иначе за "умрял град" не мога да кажа, зависи кой какво си представя. Ние получаваме книжки с всякакви активности за деца и младежи и винаги нещо се прави. Има дискотеки, барове - аз също ходя.. Като цяло сме постоянно заети. Пеша се прибирам в нашите квартали наоколо, вчера от рожден ден в един през нощта например - избирам си маршрута да е през улици, на които има заведения - иначе с нищо особено не се съобразявам. Оглеждам се, сменям тротоара от време на време и като влизам, внимавам някой да не се вмъкне след мен във входа.. Това е общо взето Simple Smile

За ресторант се сетих, че може би по-младежко ще им се стори в Hard Rock Cafe, Motto am Fluss, 1500 Foodmakers/ Ribelli (горе е Dachboden). Das Loft вече изисква в ресторанта 130,- евро консумация на човек, но пък в бара винаги има места и може да се хапва също. Mochi Ramen Bar също е по-оригнално откъм атмосфера, но е японска кухня.

ПП Арино, мина ли ви събитието? Малко късно съм видяла, но ще напиша все пак. От Rathaus до Stadthalle минавате през моя любим квартал седми и има хора. Но може една част да я минете по Josefstädter Str, защото и осми е много красив - би трябвало тя даже да има украса. Аз бих вървяла така: Rathaus - Josefstädter Str - Strozzigasse - преминава директно в Neubaugasse и бих свила в Burggase. Последната част на Burggase не е много красива, но е оживена. Това са оживени улици, най-много да видите пиянки, нищо нечувано.

Вкусно ли е в Hard Rock Cafe ?

# 559
Само два пъти сме били и то с младежка компания, те обичат бургери. Аз съм си поръчвала риба, не беше скъпо - това съм запомнила. Не е обаче заведение, в което бих ходила да вечерям редовно Simple Smile

# 560
На партера водихме младежите в едно заведение. Храната присригаше по нещо като пързалки, някакви роботи ги пускат по улеите. Младежите бяха, доволни. Атрактивно но нищо особено като вкус - бургер, салати.

# 561
Здравейте!
В петък живот и здраве летим за Виена.
Искаме да разгледаме зоопарка, в кой ден ще ме посъветвате да го направим-уикенда или понеделник ?Има ли смисъл да взимам предварително билети или на място ?
Седмичната карта само с кредитна карта ли мога да я купя, така ми е останало като спомен,че съм чела?
Детето ми е на 7г. , трябва ли и за него,че не намерих информация?

# 562
  • София
Здравейте!
В петък живот и здраве летим за Виена.
Искаме да разгледаме зоопарка, в кой ден ще ме посъветвате да го направим-уикенда или понеделник ?Има ли смисъл да взимам предварително билети или на място ?
През седмицата е по-спокойно, предварително закупуване на билети не е необходимо, освен ако не решите да го посетите през уикенда при хубаво време.
Седмичната карта само с кредитна карта ли мога да я купя, така ми е останало като спомен,че съм чела?
Не е необходима кредитна карта, аз ползвам аппа им за по-голямо удобство.
Детето ми е на 7г. , трябва ли и за него,че не намерих информация?
Трябва билет освен в описаните в линка случаи.
https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/discounts-and-free-travel
На страницата има изчерпателна информация за транспорта.

# 563
Може ли да ми кажете какво е съотношението в плащане пари кеш и в карта ?

Искам да знам има ли смисъл да вкарвам пари по дебитната карта ( за транспортни карти да кажем) или може всичко да се плаща в кеш?

# 564
  • София
Всичко кеш? По-скоро обратното - всичко с карта, Google pay/Apple pay. Съветвам ви да носите съвсем малко кеш и то дребни пари. Например за тоалетна в Макдоналдс трябваше да пуснем 1€. От години не нося кеш в себе си, само телефон и карта.

# 565
  • Sofia
Точно същото щях да коментирам и аз. Simple Smile Срещала съм запитвания дали трябва да се носи кеш, или може всичко да се плаща с карта, ама за обрания вариант за пръв път чувам.

# 566
Въпросът е кое не може да се плати кеш?

# 567
Миналата година по базарите често се срещаха табели Cash Only, а и на доста други места предпочитаха кеш. В някои магазини има ограничение за минимална сума, която може да се плаща с карта. Дори бях свидетел как на един господин му казаха, че сметка от 5 евро не може да плати с карта и това в магазин до Катедралата Св.Стефан, т.е. съвсем на централно място.

# 568
  • София
Здравейте, организирах пътуване до Виена между Коледните и новогодишните празници. Предвиждам да посетим Императорската съкровищница и почти цял ден в Пратера. Та, възникнаха ми два въпроса:
1. Опитах се да купя онлайн билети за Съкровищницата. Нямам проблем със закупуването, но се замислих, че не ме "пита" за дата, а аз почвам да се колебая дали има вероятност да не работи в този период. Някой знае ли дали музеите и другите забележителности излизат във ваканция в тези дни?
2. Знаете ли дали има новогодишни базари, подобни на коледните, в периода 25-31 декември

Посещението в Пратера ще съчетаем с Wintermarkt. Във връзка с питането по-горе за разплащания в брой, летният ми спомен от Пратера е само за плащане в брой, с изключение на Roller coaster ресторанта. И е неприятно да останеш без пари в брой, защото тегленето от банкомат е придружено с неприятна такса.

# 569
Ли Лу, много благодаря, ще следвам препоръките, не ми е късно!!
Отделно към 23ч ще вървим покрай Щадхале до ресторант Малката Индия, там ми казаха,че е спокойно, надявам се да е така??

Общи условия

Активация на акаунт