Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 339
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
А и подпочвените води не са едно равномерно ниво под земята и не са еднакви навсякъде. Питайте хора, търсили вода за кладенец - ситуацията е "тука има, тука нема".

# 121
Да, в новите кооперации задължително слагат помпи.
Това не вярно. Освен това, когато преди врме им се развали помпата беше проблем. Бързо събираха пари за да я поправят. Явно си им е нужна.

# 122
Да, в новите кооперации задължително слагат помпи.
Това не вярно. Освен това, когато преди врме им се развали помпата беше проблем. Бързо събираха пари за да я поправят. Явно си им е нужна.

Точно това е проблемът - не че няма начин да се разкара водата от мазето - има , с помпа / помпи , и т.н. , въпросът опира до подръжката , пък и в една кооперация има и много други неща които са за обща поддръжка (асансьори, покрив, ако е с тец - абонатна станция) . Колкото до подпочвените води - каквито и да са те и откъдето и да минават при едно пълноводие и дъждове , нивото се вдига и променя в някои от случаите , ама както се казва “секи сам си преценя” , има си и бонуси да си на първа линия до реката.

# 123
  • София
Пюре, районът на люлинското околовръстно вече няма нищо общо с твоите спомени, за съжаление. Никнат блок след блок върху старите поляни. Ако Джейн пита за почти готовите блокове на Атлантис, скоро и те гледка няма да имат, зад тях почна строеж на комплекс от няколко блока. Те, засега, ще имат панорама към Витоша и парка, ще имат и детски площадки. Изглеждат добре на картинка, докато не почне следващият строеж, има още свободно място до рекичката. 🙄

# 124
  • Sofia
Пюре, районът на люлинското околовръстно вече няма нищо общо с твоите спомени, за съжаление. Никнат блок след блок върху старите поляни. Ако Джейн пита за почти готовите блокове на Атлантис, скоро и те гледка няма да имат, зад тях почна строеж на комплекс от няколко блока. Те, засега, ще имат панорама към Витоша и парка, ще имат и детски площадки. Изглеждат добре на картинка, докато не почне следващият строеж, има още свободно място до рекичката. 🙄
Точно за този район питам. Маргинали не видях, то е по-встрани от общинските жилища. За Атлантис - не, много е откъм булеварда. Питам за мястото след него навътре. Много широко ми се вижда и с много хубава гледка към планината. Това ме блазни. Но си е едно 15 мин. от метрото, има трамвай и автобус, но сякаш искам да ги избегна. Да си призная мястото в Люлин изглежда по-добре от това в Кръстова вада. И гледка има, и простор. Не знам, обаче, дали ще застрояват  още напред от това, което гледам. То е, ако е така, следващата линия блокове ще трябва да отива вече към дерето.

# 125
Нали сте наясно, че там ще минава булевард? Grinning
Как си купувате жилища без да проучите какво ще се строи наоколо? Погледнете картата, пътят при входа от голямото кръгово на околовръстното/магистралата към Люлин реално прави една чупка на 90 градуса. Нали не мислите, че това ще е винаги по този начин? Ще се продължи нов булевард, който ще е успореден на бул. д-р Петър Дертлиев, а също ще има и пробив на ул. Монтевидео от Овча Купел, през циганите, през м. Смърдана и ще се свързва с този нов булевард. Така че аз предполагам, че тези нови комплекси, които са от югозападната страна на бул. д-р Петър Дертлиев ще бъдат последни блокове преди новия булевард.
Ето и малко визуализация как би изглеждало след незнайно колко години:
https://www.youtube.com/watch?v=nJiFpax4dq8&ab_channel=vbSky

# 126
  • Сф
Ясно ми е , че няма общо. Аз минавам също понякога оттам , но не ми харесва изобщо.

# 127
  • Sofia
Нали сте наясно, че там ще минава булевард? Grinning
Как си купувате жилища без да проучите какво ще се строи наоколо? Погледнете картата, пътят при входа от голямото кръгово на околовръстното/магистралата към Люлин реално прави една чупка на 90 градуса. Нали не мислите, че това ще е винаги по този начин? Ще се продължи нов булевард, който ще е успореден на бул. д-р Петър Дертлиев, а също ще има и пробив на ул. Монтевидео от Овча Купел, през циганите, през м. Смърдана и ще се свързва с този нов булевард. Така че аз предполагам, че тези нови комплекси, които са от югозападната страна на бул. д-р Петър Дертлиев ще бъдат последни блокове преди новия булевард.
Ето и малко визуализация как би изглеждало след незнайно колко години:
https://www.youtube.com/watch?v=nJiFpax4dq8&ab_channel=vbSky
Не знам защо решихте, че не съм наясно, че някога (от колко точно години се говори?) ще минава булевард.Grinning И да се случи в този ми живот, това изобщо не ме притеснява. Да приемем, че да има простор и гледка към планината, ми е важно. Проблемът не ми е толкова квартала и името му, колкото отдалечеността от метрото. Близостта до него ми е също важно, особено с бъдещата тийнеджърка вкъщи.
А проучване за бъдещи жилищни сгради няма как да направя толкова надалеч във времето, ако знаете как - споделете.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 09:47 от Child of June

# 128
  • София
Това за успоредния булевард и да го видя няма да го повярвам 😂 колко големи къщи има построени по трасето му в момента, искам да видя как общината ще ги събори и плати на собствениците.
Изтърва се навсякъде положението вече, нито инфраструктура може да се изгради, нито нормална среда за живот.

# 129
Видно е от клипчето заснето с дрон, че къщи по бъдещото трасе няма. Буквално на 6:17 минута се вижда една постройка, през която трябва да мине булеварда, но тя може да е със статут на преместваем обект. Това, че някой е решил да си построи незаконно монолитна къща би било негов проблем.

# 130
  • Sofia
Видно е от клипчето заснето с дрон, че къщи по бъдещото трасе няма. Буквално на 6:17 минута се вижда една постройка, през която трябва да мине булеварда, но тя може да е със статут на преместваем обект. Това, че някой е решил да си построи незаконно монолитна къща би било негов проблем.
Това, което видях е, че на клипа не са отразени всички новостроящи се сгради (вече) между Лидл и Розалин парк и залепения до него комплекс вю нещо си... Все едно. По отношение на инфраструктурата не ме притеснява булевард, а отдалеченото метро.

# 131
А какъв е проблема с булеварда?

# 132
  • София
А какъв е проблема с булеварда?
Че щял да минава под прозорците на новите блокове.
Наистина, не виждам как ще стане, надолу върху трасето на евентуалния булевард, преди тунела, има издадени разрешителни за нови блокове. А ако бастисат горската част на Западен парк, война ще стане.

# 133
Наистина не го виждаш, защото не си погледнала общия устройствен план. Влизаш в сайта на iSofMap и гледаш. Кликваш на филтрите "Застрояване" и "Общ устройствен план" и се вижда, че пишеш глупости в момента.
http://www.isofmap.bg/

# 134
Малко квартали има в столицата, за да влезнат топ 3. По точно само, определени части от тях.
Повечето са минуси и по 1-2 плюса.
Все по често хората търсят спрямо бюджета си, а не спрямо предпочитанията си.

Общи условия

Активация на акаунт