Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 345
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А какъв е проблема с булеварда?
Че щял да минава под прозорците на новите блокове.
Защото в Люлин изобщо няма булеварди, които минават под прозорците на старите блокове... Моля ви се! Ще го направят, а който строил, да е мислил. Жалко за купилите апартаменти в тези нови кооперации, които не са проверили бъдещият булевард, само.

# 136
А какъв е проблема с булеварда?
Че щял да минава под прозорците на новите блокове.
Защото в Люлин изобщо няма булеварди, които минават под прозорците на старите блокове... Моля ви се! Ще го направят, а който строил, да е мислил. Жалко за купилите апартаменти в тези нови кооперации, които не са проверили бъдещият булевард, само.

Година на построяване има ли? Simple Smile

‘Щото от поне 10+ говорят за него, ама нейсе..

Тази част на Люлин е най-адекватна за живеене.

# 137
  • София
Между бъдещия булевард (габарит 22 м + 2х10 м за тротоари, велоалеи и озеленяване) и първия ред сгради в имота пред Атлантис има 20 м зелен буфер. Не е толкова драматично положението.

# 138
  • Sofia
В Люлин ще строят комплекс и срещу пощата. Близо е до метрото, но не знам защо не ми допадна района.
Скрит текст:
Някой може ли да ми помогне да открия темата за мненията за строителните фирми, че нещо я загубих и не мога да я намеря.

# 139
  • Sofia
Наистина не го виждаш, защото не си погледнала общия устройствен план. Влизаш в сайта на iSofMap и гледаш. Кликваш на филтрите "Застрояване" и "Общ устройствен план" и се вижда, че пишеш глупости в момента.
http://www.isofmap.bg/
По спомен, миналата година, а може и да е било малко повече, общината твърдеше, че отчуждителните дейности са почти на 100% завършени - така, че ако не продадат очуждените земи на свои хора - няма проблем да започне строителството.

Принципно, именно планираната инфрастуктурата е основание да се издават разрешителните за строеж.
А за гледката към планината - трябва да се види какво ще бъде застроено пред ваши блок, че видяхме как се строи в Кръстова вада.

Една позната в Младост 2 много се радваше на гледката към планината и твърдеше, че това, пред нея е защитен парк и никога няма да се застрои. 2-3 години по-късно пред нейния блок изникна още един нов комплекс.

Така, че гаранция-Франция Simple Smile

# 140
На мен лично много ми е смешен страха ви от булеварди. Нали знаете къде няма...

# 141
Днес по сутрешния блок се говореше за незаконно отводняване на блато в Бояна с цел строеж. Всеки се възмущава, пък после купуват Simple Smile

# 142
  • София
На мен лично много ми е смешен страха ви от булеварди. Нали знаете къде няма...

Ако имаш имот на булевард и живееш там постоянно, знаеш за какво става дума.
Провинция, град ок. 80 000 души, градски транспорт нередовен - до преди 10-15 години никакъв проблем, сега шум и мръсотия.
Щом там е така, в София е по-зле - плюс гонки и форсиране на мотори през нощта.

# 143
Днес минах по бул. България от НДК до мол-а. Ами точно срещу архитектурното чудо на НИКМИ, на отсрещния тротоар, между Майчин дом и булеварда, са нацвъкани толкова наблизо една до друга и толкова различно и грозно чудати нови кооперации, с по 2 гълъбарника в коренно различни конфигурации и стилове. Явно се купуват жилища и на булевард. Може би на първа линия по бул. България не е толкова кофти да се живее колкото на първа линия на булевард в Люлин?

И по повод на снимката на НС в Дружба над входа на метрото - на ъгъла на България и Гешов едната нова сграда (сигурно е между А14 и А15) е по същия начин, а на съседния парцел, където има фургони и платна за бетон от строежа, сигурно също ще почне строеж, като завършат другия. Предполагам, че това е частният парцел, върху който е изграден изход от метрото. Бяха писали по медиите, още докато се строеше.

И по повод на влагата в мазетата, която я имало на първа линия до реката по бул. Сливница - бях в мазето на Гауди ДС точно срещу мол-а, пада се на ъгъла на булеварда и Ралевица - нова кооперация, не е до река, но в мазето много силно миришеше на мухъл и влага.

# 144
  • София
На България и Гешов най-вероятно заради тези строежи не направиха кръстовището кръгово, както имаше проект.

# 145
  • София
На България и Гешов най-вероятно заради тези строежи не направиха кръстовището кръгово, както имаше проект.
Ако е имало одобрен проект, а не само идеен, намаше да има строежи.

# 146
Днес минах по бул. България от НДК до мол-а. Ами точно срещу архитектурното чудо на НИКМИ, на отсрещния тротоар, между Майчин дом и булеварда, са нацвъкани толкова наблизо една до друга и толкова различно и грозно чудати нови кооперации, с по 2 гълъбарника в коренно различни конфигурации и стилове. Явно се купуват жилища и на булевард. Може би на първа линия по бул. България не е толкова кофти да се живее колкото на първа линия на булевард в Люлин?

И по повод на снимката на НС в Дружба над входа на метрото - на ъгъла на България и Гешов едната нова сграда (сигурно е между А14 и А15) е по същия начин, а на съседния парцел, където има фургони и платна за бетон от строежа, сигурно също ще почне строеж, като завършат другия. Предполагам, че това е частният парцел, върху който е изграден изход от метрото. Бяха писали по медиите, още докато се строеше.

И по повод на влагата в мазетата, която я имало на първа линия до реката по бул. Сливница - бях в мазето на Гауди ДС точно срещу мол-а, пада се на ъгъла на булеварда и Ралевица - нова кооперация, не е до река, но в мазето много силно миришеше на мухъл и влага.
Един от малкото минуси на Милениум кулите е точно булеварда. Там апартаментите са добре разпределени и с просторна гледка. Локацията е добра, а страхотния фитнес и хубавите заведения са добър бонус.

# 147
  • София
Ако е имало одобрен проект, а не само идеен, намаше да има строежи.
Не знам дали е бил одобрен, но беше на билбордове по бул. България Simple Smile

# 148
Аз съм за Козлодуй/Раковска. Виждам, че се подобрява. Не е старата схлупена Драз махала. Кръстова вада с всичките неуредици не бих предпочела.
*Отраснала съм в долната махала и може би съм пристрастна , но центъра си е много по- удобно. 9 ката тролея също ми е ок. Метрото на 2 крачки и всичко .
PureLove, мой познат строи на ул. Тимок и мога да взема апартамент, но не познавам изобщо района.
Какви са плюсовете и минусите се чудя...
Това,че квартала се презастроява,не означава,че се подобрява.Много от предишните собственици отдавна избягаха,заради тези ''подобрения''.Новодомците се гърчат от теснотия и липса на паркоместа.НО,черешката на тортата са циганите.Heart Eyes С ''подобрението'' на махалата и те прогресивно се увеличават.Аз лично знам за една новостроящата се сграда на ул.''Тимок''.Конкретно за това място мога да кажа,че собствениците се преместиха  преди около 10год.  на друго място.Причината,която посочиха беше,изключителното циганско нашествие.Срещу къщата им на отсрещният тротоар и в ляво,и в дясно има такива наематели.Наоколо и стари и нови живущи са пропищяли,но това го слушам,поне 15год.Знам,че строители и брокери безочливо лъжат,че на такива имоти им предстои събаряне.Може и да стане след няколко години,но не се знае след колко десетилетия.А през това време пълноценно се ''наслаждаваш'' на съвместен живот с въпросните фамилии.Всеки може да отиде и да се убеди.До магазина има  две големи къщи-тотал щета с такива наематели.Сигурно и за тях от 20год. говорят за събаряне,но не се случва.Познавам единият собственик.Другият се е заинатил и не се съгласява на строеж.У-щето съответно е ''мулти-култи''.

# 149
  • Sofia
Оо, такива неща е почти невъзможно да се случат. Циганите в това отношение са най-големите европейци - веднага се събират на протести и вдигат на крак медиите.

Тези, които купуват там, да му мислят.

Общи условия

Активация на акаунт