Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 230
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
  • Сф
Цедка няма, пробито решето е работата.
По мое време се учеше, преди близо 25 години Simple Smile . И не само в НБУ. Ставате смешни просто. Така или иначе, не дипломата върши работата, а уменията и личният капацитет.
За ЕПК то, Надежда.

# 361
Кой квартал ще препоръчате за гарсониера старо ЕПК докъм 85000 ЕUR. Знам, че не са много парите, но се намират все още боксониери, че и гарсониери на тези цени в следните квартали: Дружба (за съжаление 1-2 само), Банишора, Сухата река, Надежда и най-много в Люлин.
Банишора напоследък придоби доста модерен вид, което може да е атрактивно за наематели, старите блокчета са скрити между доста нови, това привлича, има и доста добър транспорт. На второ място слагам Сухата река, която е много приято място за живеене, което също може да е атрактивно за някои хора, но транспортът е по-кофти. Измежду Надежда, Люлин и Дружба просто виж на място ако харесаш нещо да е с приличен вид и изглед, както и да има директен транспорт до центъра, че доста хора не са свикнали с ходене и прекачване.

# 362
  • София
Ами люлин ако търсите явно ще е около метрото, това са си и по-уредените райони май там.
Иначе така изброени... Може би сухата река. Надежда ми е най голямото НЕ, може би и дружба... И какво им е на кв без метро,  но с директен транспорт до центъра, то и да има метро, като ти е на 15-20мин от блока, но в квартала, не е казано, че е супер бонус, има и хубави кв с метро наблизи, престижни кв по мое му няма в софия😂 а по принцип щом има метро цените скачат.

# 363
От изброените - Банишора

# 364
  • София
За ЕПКто - аз бих предпочела Дружба 2.
Освен метро, гр. транспорт по Цариградско има и лесен изход от София. А и района се развива, има много фирми и офис сгради.
Според моите квартиранти ако им прекратя договора пак в Дружба 2 ще търсят, удобно им е.
Но където и да избереш - гледай входа да е читав, ремонтиран, да няма струпани боклуци по етажите и мазето/тавана/.
Друго важно за мене е да има директен транспорт от досегашното ми жилище. Ако ще живее член от семейството да е лесно ходенето между имотите. Но това е за мене - не карам кола и се съобразявам  с гр. транспорт.

# 365
Което и да е ЕПК-то, огледай около него какво се случва. За мен голямо НЕ е квартален магазин/кръчмЕ с кибици по цял ден на по бира/барбекюта и т.н. И вътре огледай, както са казали, по етажите. Долу на входа, освен общия вид, загледай се в списъка с вноските за входа - ако има много апартаменти с несъбрани вноски, положението не е ОК.
В Сухата река има доста ЕПК-та до метро (някои на входа на метрото). Там не знам как е с кацащите самолети, като си си на висок етаж.
Люлин е голям, ЕПК-та има и в по-добри микрорайони, и в кофти микрорайони. Дори в добрите микрорайони (примерно Люлин-10, срещу Западен парк и до метрото) някои блокове са ОК, а съседните - не толкова.

В Слатина има ЕПК-та, покрай някои съм чакала рейс 11 и са чудесни (с пейки, цветя и т.н. пред блока), други - вероятно не са. Там се строи метро наблизо, до 5-6 години сигурно ще е готово. За момента транспортът не е най-добрият възможен. Но има едни ЕПК-та, които са на кръстовището при Сладкарница Неделя, изглеждат много добре отвън. Там е на границата между Слатина и Гео Милев, на практика Гео Милев е на пешеходно разстояние.

В Надежда най-близките до центъра (и до метро) ЕПК-та са в Надежда-1.

# 366
Не знам какво толкова ви дразнят тези самолети, че непрекъснато ги споменавате. Тътенът от земния транспорт е доста по-гаден и постоянен, и дори заглушава самолетите 😁

# 367
Кой квартал ще препоръчате за гарсониера старо ЕПК докъм 85000 ЕUR. Знам, че не са много парите, но се намират все още боксониери, че и гарсониери на тези цени в следните квартали: Дружба (за съжаление 1-2 само), Банишора, Сухата река, Надежда и най-много в Люлин. За Люлините нямам никаква идея кои микрорайони са най-добре за отдаване под наем и същевременно не особено скъпи. Имота ще е най-вече с инвестиционна цел, но може да се наложи в бъдеще да се използва и от член на семейство. Затова ни се ще да е старо строителство с нормална жилищна площ, по-добре е гарсониера, разбира се пред боксониера, висок етаж е супер заради слънцето и мръсния въздух в София и най-вече на около 1-1.5км максимум от спирка на метрото. Имаме един апартамент в "престижен квартал" в София на висок етаж и ЕПК (затова си ги обичам тези блокове), но лиспата на метро на близо е супер голям минус за нас. Никога не съм живяла в някой от изброените по-горе квартали и не ги познавам. Не страдам изобщо от предразсъдъци и стереотипи за кварталите на София. Напротив, като човек живял и живеещ в 3 "развити" и "богати" страни по света, отчитам, че София има чудесен и евтин градски транспорт и доста добра инфраструктура като хранителни магазини, аптеки, летище, гари и т.н.  Освен това е доста спокоен град, но предполагам, че това ще породи голяма дискусия:) Както и да е, ще съм бладорна на всички отзовали се със съвети и мнения за тези квартали.

Всеки ще ви каже различно като гледа от собствената си камбанария. Аз бих си ги степенувала така - Дружба, Банишора и условно на трето място Сухата река. Надежда и Люлин не ги подреждам, директно ми отпадат щом предните са вариант.

# 368
Не ме дразнят особено, в повечето случаи, но имам личен, а не теоретичен опит. Тътенът от трафика е различен от ударния шум от кацащи самолети. Знам го от личен опит. Както от центъра, където самолетите вече снижават, но не са толкова ниско, така и от квартал Левски, където кацащите самолети бяха почти на 1 ръка разстояние. От гостуванията в детството ми в този квартал (кварталът, не ж.к.-тата), се чуваше форсирането на самолетите преди излитане (като фонов шум), от кацането на самолети (ударен шум) и от товарни влакове на 10 метра отпред. Ударният шум от кацащите определено е най-силен и дразнещ.

Както и колите, и самолетите летят по точно определени улици/булеварди (въздушни коридори при самолетите). Има значение дали този въздушен коридор е над теб или пред/зад теб, съответно на какво разстояние. Има значение за шума. През късна есен и зима, когато прозорците са затворени, се чува приглушено. На отворени прозорци през топлата част на годината, фоновият шум от трафика е сравнително приглушен, но ударният шум от кацащ самолет ще те събуди, ако си легнал да спиш.

# 369
Кой квартал ще препоръчате за гарсониера старо ЕПК докъм 85000 ЕUR. Знам, че не са много парите, но се намират все още боксониери, че и гарсониери на тези цени в следните квартали: Дружба (за съжаление 1-2 само), Банишора, Сухата река, Надежда и най-много в Люлин. За Люлините нямам никаква идея кои микрорайони са най-добре за отдаване под наем и същевременно не особено скъпи. Имота ще е най-вече с инвестиционна цел, но може да се наложи в бъдеще да се използва и от член на семейство. Затова ни се ще да е старо строителство с нормална жилищна площ, по-добре е гарсониера, разбира се пред боксониера, висок етаж е супер заради слънцето и мръсния въздух в София и най-вече на около 1-1.5км максимум от спирка на метрото. Имаме един апартамент в "престижен квартал" в София на висок етаж и ЕПК (затова си ги обичам тези блокове), но лиспата на метро на близо е супер голям минус за нас. Никога не съм живяла в някой от изброените по-горе квартали и не ги познавам. Не страдам изобщо от предразсъдъци и стереотипи за кварталите на София. Напротив, като човек живял и живеещ в 3 "развити" и "богати" страни по света, отчитам, че София има чудесен и евтин градски транспорт и доста добра инфраструктура като хранителни магазини, аптеки, летище, гари и т.н.  Освен това е доста спокоен град, но предполагам, че това ще породи голяма дискусия:) Както и да е, ще съм бладорна на всички отзовали се със съвети и мнения за тези квартали.

Всеки ще ви каже различно като гледа от собствената си камбанария. Аз бих си ги степенувала така - Дружба, Банишора и условно на трето място Сухата река. Надежда и Люлин не ги подреждам, директно ми отпадат щом предните са вариант.

Банишора и Надежда са съседни квартали.  Кое в Надежда е толкова по-лошо в сравнение с Банишора, че ги поставяте на двата полюса?  Любопитно ми е Smiley

# 370
Банишора има и по-добри части сега с новите блокчета особено, въпреки че жената казва, че търси ЕПК, но те горе-долу се озовават вече едни срещу други и нови и стари Grinning По-близо е до центъра и като лично предпочитание ми харесва повече от Надежда и ако има в Банишора, не бих ходила в Надежда. В Надежда съм ходила 1-2 пъти, дори не помня в коя част и не ми допадна като усещане. Т.е. лично предпочитание - до Банишора ми минава географската граница за гледане на апартаменти, изключвам и други квартали като Люлин, Обеля и т.н., но коментирах само споменатите от авторката и аз как бих ги подредила. Пък че е субективно е ясно. Сигурно в Надежда има също толкова удобства, колкото и в Банишора, но не ми се живее там Simple Smile

# 371
Банишора е до Лъвов мост. Не мисля, че така погледнато е близо до Надежда 5 или 6.. едно време младежките години се прибирах пеша от ндк до градинката на майчин дом за 10-15мин.. транспорта, близостта до центъра, еднопосточни улички в едната част и ниски сгради, а в другата двата нови комплекса ще вдигнат много цените…/ вече е факт/

Добавям, че съм живяла и все още имам роднини в Надежда.. Несравнимо е. Квартал триъгълника е между тях.. и трафик от надлез надежда..Simple Smile

# 372
Сега ми хрумна - в НС бившите боксониери, т.е. едно помещение само, плюс баня-тоалетна, вече му казват студио.
Т.е. може да види в обяви и т.нар. студио в НС. Ново строителство има във всички тези квартали, както и в други.
Пишещи в темите за имотите успешно отдават под наем студио в различни квартали.
Така че може и да прерови обяви за студио.

# 373
Банишора е до Лъвов мост. Не мисля, че така погледнато е близо до Надежда 5 или 6.. едно време младежките години се прибирах пеша от ндк до градинката на майчин дом за 10-15мин.. транспорта, близостта до центъра, еднопосточни улички в едната част и ниски сгради, а в другата двата нови комплекса ще вдигнат много цените…/ вече е факт/

Добавям, че съм живяла и все още имам роднини в Надежда.. Несравнимо е. Квартал триъгълника е между тях.. и трафик от надлез надежда..Simple Smile

Надежда е  от 1 до 4.
Вече няма Надежда 5 и 6 -  Връбница са  Simple Smile

# 374
Понеже споменахте квартал Триъгълника - там защо няма НС?

Общи условия

Активация на акаунт