Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 238
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
Да, транспорта донякъде е проблем за някои части на ОК, но вече има метро до НБУ включително, до други части има трамваи, автобуси, да не говорим, че някои хора и 10 линии да имат до тях си ползват колите. Големият недостатък на квартала е че се пренасели, сигурно защото е много гаден.
А то, кой квартал не се е пренаселил? Аз поне не знам такъв... или поне не се сещам, навсякъде е блок до блок.

# 346
  • пустинята Гоби
Голямо ходене пада от метрото до НБУ, има-няма 5 минути.

# 347
  • София
Ще им се счупят краката за 2мин ходене🤣🤣🤣
Аз пътувах със 102, най-често слизах на търговския център (някакъв рум бивш), понеже споменаваното73, беше на 40мин, ако не се задаваше се качвах пеша до нбу, така правеха90%от студентитеидващи по този път, наобратно по същия път. Метрото спестява 2/3от това изкачване, вярно няма топла връзка с университета 😂😂😂

На Ту да не им е по-близо метрото? Или на физическия/хим и там в района факултети... Или на други. 🤷‍♀️

# 348
трябваше да направят спирка до НБУ, може да не е имало техническа възможност, но дето викате, една топла връзка поне.  Прави ми впечатление, че на последната спирка Г.баня много малко хора се качват, а ако не се лъжа, се очакваше много голям трафик от Перник, и това беше причината тази последна спирка да е именно там. Предполагам , че по тази линия на метрото, най-много пътници са тези до НБУ, не мога да преценя дали са повече от местните Овчакупелци.
Старата Бузема се превърна в център на просветата Simple Smile

# 349
  • София
😂 😂 😂 Защо? Айде чак пък да е толкова важно нбу-то.... Су-то с топла връзка ли е?

# 350
Значи спирката на метрото трябваше да е директно в НБУ, като метростанцията в Парадайза. Ама на, не са го съобразили Joy Сега ме замислиха, ми да, как не са се сетили Г.М. Димитров да я пъхнат в Първа инвестиционна, то бива, бива 200 метра вървене, ама в жегата си е много, пък все за нещо ще ви потрябва банка, ако пък не, можеше и директно в София Мед да излиза, да предположим, че ще е по-посещавана, ама недалновидност де Joy

# 351
  • София
Защо Бузема? АОНСУ🤔

# 352
  • пустинята Гоби
Аз пътувам с тази линия на метрото, но в друга отсечка. Не съм забелязала студенти да преобладават, то даже е смешно предвид, че НБУ е частен и сравнително малък университет. Не знам какъв ви е проблема с него, другите учебни заведения защото са цъфнали и вързали. До последната спирка не съм стигала и си нямам идея колко хора пътуват, но детето ми има съученици от ОК и ГБ, които пътуват до центъра с метрото, нищо общо с НБУ. Сутрин метрото е пълно с хора, аз се качвам на Медицинска академия посока центъра и едвам влизам.

# 353
Шегата настрана, но и аз не разбрах какъв е проблема с НБУ. Има доста по-практичен и съвременен подход в доста специалности, отколкото СУ. Между СУ и НБУ, аз бих насочила моите деца в НБУ (освен ако не става въпрос за право, тогава е ясно, че е по-добре СУ). Не че и децата са ми в студентска възраст де, малки са, но хипотетично говоря от впечатленията ми от колеги и познати, които са завършили НБУ.

# 354
  • София
Никакъв, освен, че не са нищо повече от другите и ни метро до входа, ни топла връзка им трябва, нито смятам, че е реално някой да се откаже от университет, защото бил в овча купел и нямало транспорт до него🤷‍♀️нали от там тръгна дискусията.

# 355
Шегата настрана, но и аз не разбрах какъв е проблема с НБУ. Има доста по-практичен и съвременен подход в доста специалности, отколкото СУ.
Цедката е по-рехава, и на входа и на изхода.

# 356
Цедка няма, пробито решето е работата.

# 357
Зимата метрото в ОК се пълни преди спирката на НБУ и то през целия ден. Колкото до връзката с университета, близо е, ама е малко нанагорно и не е приятно лятото на 35 градуса в прахоляка на строежите или зимата по непочистените тротоари.
А автобусите се движат в пакет, изпуснеш ли ги, чакаш поне 15 минути.

# 358
Имоти ли ще купуваме или ще се записваме да учим? А и на който автобусът му е терсене си купува кола.

# 359
Кой квартал ще препоръчате за гарсониера старо ЕПК докъм 85000 ЕUR. Знам, че не са много парите, но се намират все още боксониери, че и гарсониери на тези цени в следните квартали: Дружба (за съжаление 1-2 само), Банишора, Сухата река, Надежда и най-много в Люлин. За Люлините нямам никаква идея кои микрорайони са най-добре за отдаване под наем и същевременно не особено скъпи. Имота ще е най-вече с инвестиционна цел, но може да се наложи в бъдеще да се използва и от член на семейство. Затова ни се ще да е старо строителство с нормална жилищна площ, по-добре е гарсониера, разбира се пред боксониера, висок етаж е супер заради слънцето и мръсния въздух в София и най-вече на около 1-1.5км максимум от спирка на метрото. Имаме един апартамент в "престижен квартал" в София на висок етаж и ЕПК (затова си ги обичам тези блокове), но лиспата на метро на близо е супер голям минус за нас. Никога не съм живяла в някой от изброените по-горе квартали и не ги познавам. Не страдам изобщо от предразсъдъци и стереотипи за кварталите на София. Напротив, като човек живял и живеещ в 3 "развити" и "богати" страни по света, отчитам, че София има чудесен и евтин градски транспорт и доста добра инфраструктура като хранителни магазини, аптеки, летище, гари и т.н.  Освен това е доста спокоен град, но предполагам, че това ще породи голяма дискусия:) Както и да е, ще съм бладорна на всички отзовали се със съвети и мнения за тези квартали.

Общи условия

Активация на акаунт