Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 215
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
Ефибуш, не те чета, но понеже си ме цитирала - няма нужда след всеки пост да ме коментираш, не държа. Изказала съм мнение, което е лично, няма да се промени, пък ти как го определяш професионално, непрофесионално, не ме вълнува. Не всяка нова сграда също така е с пропуски или некачествена - също бих казала създаваш погрешни представи и имаш отношение към нови сгради.

# 391
Ефибуш, не те чета, но понеже си ме цитирала - няма нужда след всеки пост да ме коментираш, не държа.
Няма значение, написаното в обществен форум е обществено, не е лично 😁

# 392
Живея с къща на вече 100 г. в кв. Докторски Паметник. Нямам спалня / кабинет / по-малка от 20 кв.м., никакво НС не може да ми даде комфорта който имам.

# 393
Живея с къща на вече 100 г. в кв. Докторски Паметник. Нямам спалня / кабинет / по-малка от 20 кв.м., никакво НС не може да ми даде комфорта който имам.

Да, знаем.

# 394
Живея в къща на 6 години. Е, не е на докторския паметник, ама и аз нямам стая под 20 квадрата.

# 395
Чак пък никакво. Има и сега имоти с големи помещения, но са скъпи. Точно до докторския май наскоро тук се коментираше луксозна нова сграда. А комфорта вече всеки си го прави, не е само до сграда и размери.

# 396
Преди доста време в една от темите за имоти бяха изказани професионални мнения от съфорумец, който това е учил и работи (за бетона, който с времето става все по-як, за това, че няма принципна конструктивна разлика между ЕПК-тата и новото строителство, за панелките, и т.н.). Не се харесаха тези мнения...

Покрив се ремонтира, включително и с използване на новите материали, ако има желание. Дори преди няколко месеца ръчках в нет-а с търсене за смяна на стар асансьор - ами оказа се, че и това е възможно, дори се предлага от престижни фирми - в рамките на наличната шахта старият асансьор се сменя с нов, красив и безшумен. Почти всеки работен ден се возя на асаньор Шиндлер, от онези с решетките, отпреди 1944 г. - не е лъскав като другите, не е безшумен като новите, но определено се разваля по-рядко от един ъпгрейднат (откъм красота) асансьор от времето на соц-а. И се сещам за доста френски и италиански филми, в които действието се развива в онези аристократични сгради със спираловидни стълбища и асансьор в метална дупчеста шахта в средата на спиралата.
Та така - и 10-12 см. изолация може да се сложи на повечето стари сгради (по съвременните изисквания), и покривът да се оправи с нови материали, дори и асансьорът може да се смени. Вярно, повечето стени не могат да се бутат, но то и в новите сгради рядко някой бута стени.

# 397
Понеже споменахте квартал Триъгълника - там защо няма НС?
Има, особено съм Ломско шосе....и тепърва се застроява.

За мен Триъгълника е квартала вдясно от кръговото на Надежда. Тесни улици и разминаването е който отстъпи, няма къде да паркираш. Има точно два изхода/входа. Магазини- два или три.
Уж отделен квартал ама без удобства. Сигурно и там живеят хора ... Ама какви? Харесва ли им?
Ниско строителство и стари къщи ...

# 398

И колко струва този имот? Бас държа, че за тези пари ще се намери и НС с не по-малък, а евентуално и по-голям комфорт (гаражи например).

# 399
  • София
Въпросът изобщо не опира само до това има ли, няма ли разлика в цените и квадратурите на НС и СС.

Докторски си е Докторски и никакъв лукс в Дружба или Люлин не може да замени това.

Говорим за съвкупността от близост до основни забележителности, поддържаност и уреденост на квартала, наличие на поддържани паркове и градини, градски транспорт, и не на последно място - население. Ами, факти.

# 400

И колко струва този имот? Бас държа, че за тези пари ще се намери и НС с не по-малък, а евентуално и по-голям комфорт (гаражи например).

Нямам идея колко струва, къщата е наследствена. Прапрабаба и дядо са я строили, днес ние със сестра ми само я ремонтирахме и поддържаме. Има два гаража строени много по-късно от нея, но до нея.
Предполагам, че е много скъпа защото е и голяма, но не сме се интересували.

# 401
Въпросът изобщо не опира само до това има ли, няма ли разлика в цените и квадратурите на НС и СС.

Докторски си е Докторски и никакъв лукс в Дружба или Люлин не може да замени това.

Говорим за съвкупността от близост до основни забележителности, поддържаност и уреденост на квартала, наличие на поддържани паркове и градини, градски транспорт, и не на последно място - население. Ами, факти.

И кой каза, че алтернативата е Дружба или Люлин???

# 402
И аз мисля, че Докторски паметник си е Докторски паметник и няма алтернатива. Всеки ден минавам пеша от там и е много красив район за мен.

# 403
  • Sofia
То като погледнеш състоянието на сградите и фасадите точно около Доктрорски ще си помислиш, че става дума за някое модерно гето, а не топ локация. Критериите на хората са толкова, ама толкова ниски, че няма на къде.

В Рим, за 500к евро има такива разкошни апартаменти. Тук се дават същите пари за Доктроски.. направо ще..

# 404
Ами нямам особени забележки към фасадите.   Аз си оставам само с гледането, но явно хората с 500 000 евро са с много ниски критерии и излишни пари Blush

Общи условия

Активация на акаунт