Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 182
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ако са гранични е все тая как ще го водят в обявата, да. Но в повечето случаи хич не са гранични и това е проблема. Търсиш Оборище, предлагат ти Подуене. Търсиш Дианабад, предлагат ти Студентски град. Търсиш до Южния, предлагат ти Манастирски ливади.
Ами не е и така. Аз говоря в случаите за наистина гранични имоти. И за мен е важен не толкова името на квартала, колкото микролокацията му. И в най-хубавия квартал има не толкова привлекателни местенца, за които не бих дала голяма сума, само защото се водят в скъпарския квартал. Примери за това много.

# 466
  • София
😂 😂 😂 А току що дадоха по тв-то как хората за тези пари си купуват, голяма, разкошна къща на мекия пясък на плажа в ню хемпшир🤷‍♀️🤪

# 467
  • пустинята Гоби
То е ясно, че не могат всички да са на едно мнение, но е меко казано странно, когато някой не харесва квартал, който не може да си позволи. Ей тия къщи в Нотинг Хил много гадни, друго си е да си имам къща в Долно нанагорнище със стаи по 20 квадрата и декар двор.

# 468
  • София
Защо да е странно точно? Човек може да харесва или не всичко, независимо какво може или не да си позволи,. Харесвам ужасно много неща, които не мога, без завист, възхищавам им се. Не харесвам много, които мога, избягвам ги....
Кой е казал какво мога или не мога да си позволя, точно? Ако не мога в Дружба и Люлин да ги харесвамли? Съответно сигурна ли си, че кварталите, които харесвам мога да си ги позволя?
Или за теб, щом някой не харесва нещо скъпо, то е само защото гроздето е кисело😂😂😂😂

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 15:44 от Angel_Dust

# 469
Да, половината студентски се брои дианабад ако се гледат обявите.
Иначе може и да има момента с “гроздето е кисело”, но има и хора които не искат да са в център по други причини. Не схващам спора.

# 470
  • пустинята Гоби
Защо да е странно точно? Човек може да харесва или не всичко, независимо какво може или не да си позволи, харесвам ужасно много неща, които не мога, без завист, еъзхищавам им се, не харесвам много, които мога, избягвам ги....
Кой е казал какво мога или не мога да си позволя, точно? Ако не мога в Дружба и Люлин да ги харесвам, съответно сигурна ли си, че кварталите, които харесвам мога да си ги позволя?
Или за теб, щом някой не харесва нещо скъпо, то е само защото гроздето е кисело😂😂😂😂
Всъщност аз говоря за хубави квартали, които не са хубави, защото аз казвам така, а защото са с добри показатели според всички критерии на пазара на недвижими имоти. Цените в тези квартали не са високи, защото някой луд е решил да ги вдигне, високи са защото кварталите са хубави с добър потенциал, били са такива и ще останат такива в близко бъдеще, пък че Гинче предпочита Дружба, това на никой не му дреме.

# 471
  • София
Но това не значи, че всички трябва да ги харесват. Масово хората с много пари си купуват доста далеч от центъра, не защото не могат да си позволят там, а защото търсят уединение, спокойствие и чист въздух.
Реално може да си купиш голям апартамент в Артекс в Бояна примерно за 2 пъти повече пари от малко апартаментче в блок от 1930 в Обобрище, просто защото не ти харесва да се буташ по центъра и да се въртиш с колата по еднопосочни улици 1 час. Гледали ли сте къщите в River park например на какви цени бяха още на дупка? Така, че въпрос на вкус и гледна точка.
Аз харесвам и центъра, както и други квартали, но просто давам друга гледна точка, защо може някой да не харесва кварталите, които се водят скъпи и престижни.

Защо да е странно точно? Човек може да харесва или не всичко, независимо какво може или не да си позволи, харесвам ужасно много неща, които не мога, без завист, еъзхищавам им се, не харесвам много, които мога, избягвам ги....
Кой е казал какво мога или не мога да си позволя, точно? Ако не мога в Дружба и Люлин да ги харесвам, съответно сигурна ли си, че кварталите, които харесвам мога да си ги позволя?
Всъщност аз говоря за хубави квартали, които не са хубави, защото аз казвам така, а защото са с добри показатели според всички критерии на пазара на недвижими имоти. Цените в тези квартали не са високи, защото някой луд е решил да ги вдигне, високи са защото кварталите са хубави с добър потенциал, били са такива и ще останат такива в близко бъдеще, пък че Гинче предпочита Дружба, това на никой не му дреме.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 15:34 от _krisinka_

# 472
  • София
Не, цените са нереално високи навсякъде, спекулатовно. Защо трябва някой да иска да живее някъде защото се води добър  квартал, според нечии критерии, не личните му, често с остаряла и вече не мн реална слава.
Както виждаш харесваните от мен квартали са от водещите се хубави, живяла съм и все още живея в някои от тях.

# 473
  • Германия
Добре де, хубаво някой ще си купи къща в Бояна, но той ще живее в Бояна, а не в София. А който иска да живее в центъра на София, къща в Бояна не му трябва. И това без значение какви се цените. И двете си имат предимства, както и недостатъци

# 474
Откога Бояна не е квартал на София?
Все пак не говорим за Железница или вз Ярема например..

# 475
  • София
Разбира се, че е така. Казвам, че не е задължително ако не искаш да живееш на центъра, това да е защото не можеш да си го  позволиш, по-случай коментара, че щом не искаш на центъра, значи не можеш да си позволиш цените.
Добре де, хубаво някой ще си купи къща в Бояна, но той ще живее в Бояна, а не в София. А който иска да живее в центъра на София, къща в Бояна не му трябва. И това без значение какви се цените. И двете си имат предимства, както и недостатъци

# 476

Всъщност и на Гинче не и дреме, ако предпочита Дружба. Или по-точно дреме и, защото и е много кеф да плати 3 пъти по-малко за това, което харесва. Преди години този спор за кварталите беше в апогея си, после замря, сега явно пак се надига. Съвсем нормално, нещата се повтарят, но и аргументите ще са същите.
Но като цяло ако търся имот за инвестиция ще гледам какво харесват хората, но ако търся имот за себе си ще гледам само какво харесвам аз. А причини човек да харесва или да не харесва топ квартал има много, като оставим на страна липсата на пари. Някой има пари, но не му се дават и не харесва, друг не харесва наплива натам и липсата на гаражи и места за паркиране, трети пък е с голямо его и иска да си го похвали с апартамент в Оборище... Като цяло безсмислен спор.

# 477
  • София
Така поставена темата цялата е безсмислена🤪😂но си чешем езиците. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания... Някои квартали си носят стара добра слава, стара, защото с презастрояването, вече далеч не са това, което бяха, а хубавитебстари сгради, вече са просто стари, други си носят стара лоша слава, някои от тях, вече са далеч по-малко или поне по-различно лоши... 🤷‍♀️ 😂 😂 От блок до блок в един и същи квартал, от улица до улица, може да има огромна разлика... Та човек обикаля, като ще купува, не само апартамента ами и околията, денем, нощем и тн.... И си решава.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 15:55 от Angel_Dust

# 478
  • София
Хаха да, трябва всичко наоколо да се проучи. Ние гледахме по едно време една къща в Симеоново, хубава, новичка. Ама много го знаем Симеоново и 1 от съседите ни каза, че преди там, където е била къщата се събирали всичките мизерии от каналите на квартала и после го пооправили и бам симпатична къщичка Grinning

Така поставена темата цялата е безсмислена🤪😂но си чешем езиците. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания... Някои квартали си носят стара добра слава, стара, защото с презастрояването, вече далеч не са това, което бяха, а хубавитебстари сгради, вече са просто стари, други си носят стара лоша слава, някои от тях, вече са далеч по-малко или поне по-различно лоши... 🤷‍♀️ 😂 😂 От блок до блок в един и същи квартал, от улица до улица, може да има огромна разлика... Та човек обикаля, като ще купува, не само апартамента ами и околията, денем, нощем и тн.... И си решава.

# 479
  • пустинята Гоби
Аз не виждам какво пречи да живееш в Бояна и да смяташ, че Яворов е хубав квартал. Начи щом живееш някъде, всичко друго не струва, така ли? Ей това не го разбирам. Пък, ако живееш в Левски Г и плюеш Докторската, еми малко е нелепо, ще ме извинявате. Като цяло акцента е на плюенето. Българина обича да плюе, без значение, че хабер си няма от това, което плюе. Само една потребителка към запомнила, че не харесва Лозенец (убягна ми ника й), защото е живяла там много време, всички други ей така за спорта не харесват този и онзи приличен квартал на София.

Общи условия

Активация на акаунт