Проблем в секса

• 11 441
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
е то ако секс се прави само за бебе, то май връзката е умряла вече
А това със секс по план на мен ми е много неприятно, направо ми убива ентусиазма
Друго си е да е спонтанно

# 61
При някакъв проблем със зачеването, няма как да се изключи секс по план, това е.
 Казах само, че и с проблем- живота продължава, от опит говоря.
 Каке, снощи гледаме едно предаване и дават транс жена, станала по външни белези съвсем мъж. И ММ не слуша внимателно, като опули едни очи- ама той и сперма ли произвежда? Викам, не, ако можеше, сигурно ще се тегли чертата на мъжката популация. На шега, разбира се, го казах и се смеем. Дано да е така.

# 62
Как така проблемът се прехвърля върху жените? Точно обратното е – мъжете постепенно престават да изпълняват социалната си роля, вследствие на това жените започват сами да се грижат за потомството, в резултат пък стават по-агресивни и спират да раждат. Мъжете пък стават асексуални или обръщат резбата.
Краят е предизвестен, не е като да не сме предупредени.
Така - жените биват обвинявани, че не са достатъчно женствени и се домогват до нетипична за тях роля, затова мъжете нямали интерес и ставали женчовци и гейове. Какво правят жените в общества, където например мъже няма, понеже са на война? Пак поемат мъжката роля.

# 63
Не е ли проблемът, че мъжете се отказват от ролята си?

# 64
  • София
Не мисля че в Мишата утопия някой обвинява някого. Просто се наблюдават едни процеси. 25 пъти.
Дори накрая са отделили 4 красиви мъжки и 4 наострени женски, сложили са ги отделно в идеални условия и пак не са искали да се размножават.

# 65
Аз си мисля, че жените също са виновни. Постоянно се търси едно равенство, толкова се внимава да не се наранят чувствата на някоя жена, че направо стана досадно. Дори и във филмите го наблюдавам. Започнаха да се правят ремейкове на филми с главни женски роли, вместо мъжки. Много от типично мъжките роли се играят от жени. Отделно пък все има някой който обърнал резбата. Да не споменавам за филмите, които уж се разиграва действието по времето, когато негрите са били роби, ама има някой, който играе главна роля...
Положението е трагично, функцията на мъжа е иззета. Съответно те започват да се чувстват ненужни и съвсем пък се оттеглят.

# 66
В този линк е описан по-подробно въпросния експеримент - https://voinaimir.info/2019/01/mice-society-utopia/
Ключов момент е затвореното пространство, както и пълното задоволяване без никакви усилия от страна на индивидите- нещо непостижимо към настоящия момент за нашето общество. Може би с пълното заменяне на човешкия труд от машини би било възможно да се постигне, но тогава пак има други неща.

Цитат
В естествена среда (въпреки по-малкия брой на деца, отколкото в експеримента), повечето млади мишки достигат зряла възраст. Като следствие от това, има повече мишки отколкото има свободни места в йерархията на дадена група. Когато това се случи, тези без позиция в мишето общество ще са принудени да емигрират.

По време на експеримента обаче няма място за емигриране извън него. Множество млади мишки се конкурират за ограничен брой социални позиции. Тези, които не успяват да се справят в житейското състезание биват доминирани от другите представители на своето общество по доста драматичен начин.

По-скоро експериментът описва среда, каквато би представлявал човешка колония на друга планета или в космоса, там наистина са възможно катастрофални промени в човешката психика, които биха довели до самоунищожение, има и други експерименти по проблема с такива изводи.
Все пак някои прилики с настоящето са доста смущаващи и би трябвало да се обърне внимание по този проблем. А като се замисля, маса хора вярват в плоската земя...

# 67
А според мен не е необходимо да бъде пълно безделие и заменяне на труда ни от машини. Достатъчно е животът да е ного лесен и охолен, да смятаме, че ни се полага без грам усилие т.е. нашата действителност.

# 68
  • Living for Pleasure
Аз също мисля че днес има нещо сбъркано в социалната среда, което довежда до ситуации и статистики подобни като тези на мишата утопия. Няма как иначе да се стигне до сегашните цифри (не правене) на секс и хора нямащи (в дългосрочен план) половинки. Наскоро гледах също така че все повече ще стават хората които искат, но никога няма да могат да имат деца (involuntary/unplanned childlessness) поради различни фактори. Самота в комбинация с безнадеждност според мен напълно може да накара хората да се откажат да участват в обществото (или т.нар. rat race). За мен да се приеме че това се случва е лесно, по-трудно е да се установят причините за това. Аз не приемам простовати тези тип "прекалено е лесно да се мързелува днес, всичко го имаме наготово, няма достатъчно предизвикателства в живота" и подобни - човек ако до такава степен му тежи самотата и всичко свързано с нея и липсата на перспектива за семейство че да го докарват до такива нива на апатия и дори депресия, той със сигурност няма да се задоволи с мързел - ще опита всичко, просто в реала така се случва че за много усилията им не водят до резултат накрая и изгубват напълно надежда. Но защо усилията на много хора не са достатъчни сякаш никой не иска да отговори в дълбочина на този въпрос, най-вероятно защото цялото ни общество, системи и модерен свят е "прогнил" в някаква степен и създава тази среда, което означава че всеки ще има частица вина (защото всички заедно създаваме социалната среда), или поне от всеки ще зависи преодоляването на този проблем, а е по-лесно да се каже че X и Y индивиди са мързеливи или комплексирани или каквото ще да е и да се стовари всичко върху тях. Измиват се ръцете така, и от отговорност и от усилия, но тогава проблема няма да се реши, и тези статистики ще обхващат все повече хора в тях, ако не нас то приятели/деца/внуци.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 16:33 от Gentleman of Leisure

# 69
  • София
Аз колкото повече остарявам, толкова по-добре виждам, че такова нещо като "мързел" не съществува. Всеки човек желае да прави нещо. Особено деца и семейство. Друг е въпросът, защо губи мотивация да го прави.

# 70
Целия този експеримент ми изглежда малко псевдо наука, да не кажа конспиративно. Така описана постановката има много грешки или неправилни неща:
- първо, не знам как са изчислили бройките на популацията, но 4 хиляди в клетка 2-2-3 или нещо такова е безумно много, дори и постигнатия брой от 2200 е много. Много животни отглеждани прекалено на гъсто проявяват непоносимост едно към друго и се стига до ненормално поведение и агресия. Ако експериментът беше проведен не в клетка с посочените размери, а в хале със 100 пъти по голяма площ, резултата щеше да е съвсем друг. Реален пример в разни зърнени складове, ако не бъдат взети мерки срещу гризачи стават цели пълчища и не се превръщат в описаното в експеримента. Условията на експеримента са изключително неестествени за този животински вид.
- второ, постигането на численост от хиляди бройки само от 4 родителски двойки е пълно безумие от животновъдна гледна точка, това води до много близка родственост и един куп проблеми, вкл и нефелност като описаната в експеримента.
- трето, провеждането на 25 повторения без да се промени нито размера на клетката, нито броя стартовите двойки, нито нещо в режима, храната или условията е пълен абсурд от научна гледна точка. Такива нещо няма в науката, да се правят безброй едни и същи повторения и да се чака различен резултат.

В природата съществуват животински популации в условия близки до идеалните - на разни тропични острови с изобилие на храна, относително постоянна температура и без естествени врагове, и въпреки това популациите са устойчиви. Така че този експеримент най малкото може да бъде подложен на сериозни дискусии.

# 71
  • София
Рф, прав си! Пък и в София поне място има, че има и накъде да се разраства.

# 72
Знаех си, че в БГ мама ги разбират повече нещата от някакви там учени дето имат дипломи и научна обосновновка и за подбора на място и за подбора на индивиди, търсили са зоолози и мишколози за консултация ... а бе аматьори!
Тук да бяха политали - да не си губят времето! И това на мишките разбира се!
MaskNeutral FaceMask

# 73
Знаех си, че в БГ мама ги разбират повече нещата от някакви там учени дето имат дипломи и научна обосновновка и за подбора на място и за подбора на индивиди, търсили са зоолози и мишколози за консултация ... а бе аматьори!
Тук да бяха политали - да не си губят времето! И това на мишките разбира се!
MaskNeutral FaceMask

Нещо не ти схванах смисъла на този ироничен пост, може би според тебе бг- мамата изключва всякаква мозъчна дейност? Ми хубаво, ама това си е твое мнение и другия път като нямаш какво да каже, по хубаво е въпреки това да замълчиш.
Иначе това са елементарни пропуски в описания експеримент, не съм търсил подробности, но ми прилича или на някакъв фейк от хибридната мрежа, или целенасочено е търсен този ефект, или разглежда нещо съвсем друго- безконтролно размножаване в силно ограничена среда и пълна изолация.
На практика всички домашни животни се отглеждат в близки до идеалните условия - достатъчно храна, липса на хищници, контролирани поне частично климатични условия и т.н., не са изчезнали като видове за няколкото хиляди години откакто са опитомени. Да не говорим за потентност на мъжките - бик за разплод или нерез какво означават.

# 74
Иначе това са елементарни пропуски в описания експеримент, не съм търсил подробности, но ми прилича или на някакъв фейк от хибридната мрежа, или целенасочено е търсен този ефект, или разглежда нещо съвсем друго- безконтролно размножаване в силно ограничена среда и пълна изолация.

Експериментът не е фейк, съвсем реален е. За съжаление, това което се извежда като есенция за популярно ползване, е доста опростено, затова на пръв поглед изглежда, че нещо се губи и има пропуски. Ако имате съответните знания и подготовка в областта, съветвам да прочетете автентичния труд на английски, от някоя университетска библиотека, а не съкратените и лесно смилаеми статии в списания. Това е научен експеримент, а не дъвка за балончета.
Съгласна съм с Дорис. Популяризирането на науката и лесния достъп до информация дават илюзорната представа, че всеки разбира от всичко. А понякога е добре просто да се простираме в рамките на собствената си компетентност.

Общи условия

Активация на акаунт