Проблем в секса

• 11 447
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
Не съм търсил и нямам възможност в момента да търся повече информация относно този експеримент. Вече го написах, самата основа на която стъпва експеримента е предопределяща- това са елементарни неща за всеки с някакви познания в областта на животновъдството и крайния резултат не би бил изненада за никой. Пренаселване, събиране на много не кастрирани мъжки индивиди на едно място, стартирането с твърде малко родителски двойки- това са базови неща в тази област и да се вадят изводи от което за бъдещето на цялото човечество е меко казано не меродавно.

# 76
  • Living for Pleasure
Този експеримент с мишата утопия е един от най-известните и цитирани, учени от най-висок ранг го ползват в трудовете си до ден днешен, не мисля че има шанс да не е напълно научно издържан. Щеше отдавна да е дискредитиран ако имаше дори и малка пробойна.

# 77
rf22, според мен изхождаш от факта, че е пренаселено, но това е била целта на експеримента. Има по-добри статии в Гугъл, в които става ясно. Дори заглавието на статията, която е публикувал във вестника през 1960 и някоя си година се казва "Гъстота на населението и социална патология".
Всъщност той е изследвал години наред преди това плъхове в естествен хабитат, в горите. Този експеримент е вдъхновен от много коментираната тогава тема за бъдещето на градската архитектура, по какъв начин трябва да бъдат построени градовете и как влияе това на хората. Задоволяват се нуждите от храна, вода, сигурност, няма хищници и има по-малко болести, но пространството е ограничено и хората живеят заедно - като мегаполисите в днешно време. Какво се случва? Ще кажеш то е ясно какво се случва. Ами преди 60 години не е било ясно. Той за първи път описва деградацията на обществото при пренаселване на животните, отшелничестово, асексуализма, канибализмът на мишките дори при наличието на адски много храна и прочие наблюдения.
А под "идеална" среда се има предвид, че не умират от глад, жажда или болести. Да си затворен в клетка не е идеална среда, дори и за плъх.

# 78
Така съм съгласен, ако целта на експеримента е изследване точно ефектите от пренаселването и затвореното пространство, вече е друга бира. Което пък няма много общо с темата.

# 79
Този експеримент с мишата утопия е един от най-известните и цитирани, учени от най-висок ранг го ползват в трудовете си до ден днешен, не мисля че има шанс да не е напълно научно издържан. Щеше отдавна да е дискредитиран ако имаше дори и малка пробойна.

Мани сега пък ти! Важното е, че НЕ сме запознати добре с експеримента, нямаме и представа какви специалисти с какви познания стоят зад него, хабер си нямаме от научния метод и анализа на експеримента, ама знаем по-добре  че така не се прави  Simple Smile))
Така е и с футбола, военното дело, вирусологията и политиката Simple Smile))

Много го обичам това българско качество "Не знам как се прави, но не е така!" Лично аз смятам, че благодарение на него сме оцелели и ще оцеляваме, за съжаление пак заради него няма и много да се променим към добро.

# 80
Напротив, знам как се прави, в гледането на мишки, говеда и всякакви други животни си има основни принципи, които в експеримента са нарушени, поради което резултатът е предизвестен. Ако искаш продължавай да се правиш на интересна, не ми пречиш.

# 81
Напротив, знам как се прави, в гледането на мишки, говеда и всякакви други животни си има основни принципи, които в експеримента са нарушени, поради което резултатът е предизвестен. Ако искаш продължавай да се правиш на интересна, не ми пречиш.

Предполагам си виждал мишка в хамбара на баба си и това те прави експерт?
Един простичък въпрос - какви и колко гени имат мишките? Аз също не знам, но съм убедена че занимаващите се с експеримента са знаели.

Значи излиза един екип УЧЕНИ с международeн доклад за експеримент /всеки научен експеримент има сериозни правила, които се спазват, научна обосновка, теза, хипотези, заключения, научно изследване в този случай вероятно и доста по-биологични доказателства/ Експеримента е приет, обсъждан, критикуван и възхваляван от цялата научна и не толкова научна общност и ВСЕ ПАК се доказва и оставя следа. Обаче някой си rf22 застава тук в бг-форум и някак компетентно казва "Мани ги тия нищо не разбират. АЗ сега ще ви кажа как са нещата!"
Прощавай, не се правя на интересна - превивам се от смях!

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 17:21 от the Дорис

# 82
Всъщност имам няква представа от борба с гризачи в големи зърнени складове, ама нищо де, не знаех, че ако бъдат оставени на спокойствие ще изпукат от самосебе си с времето. Продължавай да се хилиш де, те не всички могат да гледат критично и да си задават излишни въпроси.

# 83
Не го четох. Дайте накратко, от Магаданския университет ли са?

(И без това се оспами темата с мишки... Че поне маймуни да бяха, човекоподобни бозайници, а то - гризачи. Я как е при пчеличките, пчела-майка, работнички и търтеи. Оттам какъв извод вадим?)

# 84
  • Living for Pleasure
Експериментът има такава тежест защото ако помня правилно социалната йерархия и взаимоотношения на мишките били близки до тази на хората, но тук може и да греша. Много от нещата които се наблюдават при тях в някаква степен са и фактор при хората.
Сещам се за друг експеримент, не помня дали беше с мишки или плъхове. Мишка/плъх която е 10% по-голяма от друга, в игри тип борба винаги могат да спечелят в 100% от случаите. Обаче ако не оставят по-дребният им "противник" да побеждава в някаква малка част от игрите им, другата мишка спира да играе с по-голямата. Та мишките/плъховете като нас имат чувство за спортсменство и fairplay. Грешно е да се смята че няма (еволюционна) последователност, въпреки че не са най-близките до нас животински видове.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 19:24 от Gentleman of Leisure

# 85
Експеримент има тежест, това не го отричам. Просто условията, при които се провежда не са нормалните за този вид и е съвсем естествено да даде такива крайни резултати. Правени са много експерименти с дълга изолация на групи хора в ограничено пространство, резултатите върху психиката са пагубни, дори и при най устойчивите. Дори едно долнопробно риалити като Биг Брадъра се виждаше как изкрейзват участниците вътре, макар и за сравнително кратки периоди

# 86
Защо се занимават с мишки, да вземат една представителна извадка от Токио и да видят как се развиват хората Grinning
То същите условия, висок стандарт, място няма Wink

# 87
Японците имат съвсем друга култура и манталитет. И не е точно смешно. Интересни са изключително като отношения, особено в съвременни условия.
//
Всяка психика реагира различно на изолация, но има лимит и предел, да.

# 88
ако не се шегуваме, при японците точно не мисля че се наблюдава това от експеримента ,женствени мъжки и наежени женски, дето не искат да раждат

не че познавам японци, но поне това дето гледам по телевизията и съм чела в интернет, изглеждат доста привързани към семейството и модела мъжът да се грижи за жената

не знам права ли съм тук

# 89
Всеизвестна истина е, че в развитите държави (включително Япония) населението прогресивно намалява, а лично аз забелязвам смущаващо намаляване на желанието за секс на младите хора. Предимно на мъжете, но това е достатъчно за намалената раждаемост и на все по-застаряващото население. Изводите си напрвете сами.

Общи условия

Активация на акаунт