Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 962
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • На север
И при нас здравеопазването е същото. Смях се за парацетамола. 😂 Тук всичко лекуват с парацетамол. Една позната се смях с нея като ми разправяше как отишла за консултация за раждането и я питали иска ли във вана да ражда. И тя питала за упойка. Казали ѝ че ще ѝ запалят свещи да е романтично и ще пие парацетамол. 🤣
Да ви питам гледам много сте свалили 30 и повече килограма. А имахте ли излишна кожа? А да са излезли бръчки по лицето? Някои съм гледала цели линии им се образуват от излишна кожа по лицето.
Това за бременните и за инсулина не го знаех. Това обяснява защо моят личен все само КЗ го интересуваше.
Моята племенница е на три. Последният път като ходихме с мъжо на гости на техните бях в потрес как майка му ѝ намаза филия с поне една супена лъжица майонеза отгоре и с нищо друго и ѝ наля една чаша с кола. Аз съм забранила на моето дете да се дава газирано. Обаче бас хващам че зад гърба ми са му дали да опита. 🙄

# 481
Чак 30 не съм свалила, но и моите не са малко свалени. Кожа увиснала нямам, изключая бюста който всъщност не се смали чак толкова и това че се премести леко на юг може вече и от възрастта да си е, плюс мързела ми откъм спорт.
Фастовете помагат много в това отношение и те. Като под фастове нямам предвид само разни неща дето сигурно ти звучат като подвиг сега, а дори просто интервално хранене и само от време на време по-дълги. Хем в началото не съм имала такива, а аз основно свалих в рамките на сравнително кратък период - под година може би, ей тъй някакси докато се огледам и се озовах доста смалена Grinning Тогава бях само на интервално - само обяд и вечеря, говоря за режимна храна разбира се.

# 482
natka браво. Дано и аз постигна такива резултати.
Ендокринология ми в България ми говори за едни 10 кг като за начало аз ги свалих вече но аз искам още 2 по толкова и много ме притеснява и кожата. Да не се сбръчкосам(другата ми мания е подръжка  на лице 😃)и кожата да не ми увисне. Със спорта и аз ня съм.на ти. А как преди години ходех на фитнес. Сега като направя серия от 2 упражнения на кръст и почвам се чудя на кой свят 🤩
Да не говоря как си усуквам от време на време някой мускул и после не мога се оправя с месеци . Абе старост нерадост
А къде сте писали за режима който следвате на хранене . Така почвам да се обърквам с тази храна.  А най е трудно че готвя и приготвям и за децата за едното да другото че за мм че и за мен и накрая ме домързява😁

# 483
Да ви сА оплача, че одеве се депресирАх. Trollface
Бях до Кауфланд на покупки и скивах в любимия ми сектор с домашни потреби - кантари. Ама не просто кантар, а цвят "бамбук" Grin
Скрит текст:
Та викам си, точно ще ми пасне на паркетчето и ще махна сивия на цвят, и веднаха грабнах един.
Ида си у нас, с нетърпение разопаковам да го видя на паркетчето, направо за него правен. Качвам се на контролно сефте претегляне и кво да видя - 50,8 Dizzy Face. Слизам, пак се качвам - пак 50,8. Качвам се на стария - 50,3. Пак на новия -50,8, пак стария 50,3. Ей сега, викам, като те метна през терасата и ше ти кажа... Чак вадих един още по-стар, да видя той кво ще покаже. Показа като стария ми кантар.
Та РЕКЛАМАЦИЯ!:laughing: Утре отивам да го връщам с причината - НЕ МЕРИ ПРАВИЛНО!!! Айдамусеневиди Satisfied
Долче,
Скрит текст:
Днес бях на гости при мама и се заговорихме коя как е след ковида. Казах и, че чувствам от последната една седмица, че силите и издръжливостта ми започват да се връщат. Че не се задъхвам така бързо и от почти никакво натоварване. Е, не е и баш както преди ковида, но то още няма и месец, броено от 2-ри април. Питам нея как е, като я гледам видимо енергична. Каза ми - да е жива и здрава твоята приятелка дето ми даде кефир. Само кефира мен ме оправи и ме пощади да го карам леко. Замислих се, че може и да е права. Тя, дето е най-възрастна, кара Ковида най-леко от трима ни. А аз, дето съм най-малка от тримата, го карах най-зле. Сега дали при мен беше, щото и грип А излезе положителен, заедно с ковид не знам, но факт, че аз бях като труп с 40 градуса. Тя и половинът бяха доста по-енергични, не вдигаха толкова висока температура и си вършиха обичайните домакински неща. Аз само спях и пъшках от болки. Нямах никакви сили. Та имаш специални поздрави от нея Flowers Hibiscus

# 484
Нямам никакви бръчки по лицето и козметичката ми се радва на тая възраст как нямам още.
Важно е и как се отслабва. Че съм срещала хора свалили много кила за кратко време и са сбръчкани.
Аз заникъде не съм бързала, нито за море, нито за мъж, здравето ми е важно.

Преди най-много сланини имах в корема. Сега са останали там, но малко, но си целя и там да сваля. Краката си ги харесвам, между бедрата имам леки стрии и лека отпуснатост. Ама там не мисля да правя нещо.
Получавала съм сбръчкване на шията от бързо отслабване като почнах режима, но не ми е било драма това. Имам други приоритети. Малко и на лицето.
Сбръчканата шия се оправи за два месеца. Даже не съм сигурна за колко, много не съм наблюдавала. Просто след време забелязах, че ги няма. Все пак ям както трябва, колкото протеини и мазнини, пия вода, спортувам вече толкова години и е логично да нямам кой знае какви драми.
Наскоро след спирането на чая пак отслабнах 3-4 кила и там пак на шията се появи сбръчкване и пак сега го няма.

Колкото до козунака. Днес викам абе я да видя аз в огледалото след това месене 4 дни и толкоз бой как изглежда.
И се огледах. Боже Господи, ЖДНБ, хора страшен ефект. Кожата е по-стегната, някои сбръчквания са се прибрали, но най-важното е, че самата престилка се е повдигнала.
Продължаваме да месим козунака.
Също така повече сланинки имам и около триъгълника отпред и там ще меся Joy

# 485
natka браво. Дано и аз постигна такива резултати.
Ендокринология ми в България ми говори за едни 10 кг като за начало аз ги свалих вече но аз искам още 2 по толкова и много ме притеснява и кожата. Да не се сбръчкосам(другата ми мания е подръжка  на лице 😃)и кожата да не ми увисне. Със спорта и аз ня съм.на ти. А как преди години ходех на фитнес. Сега като направя серия от 2 упражнения на кръст и почвам се чудя на кой свят 🤩
Да не говоря как си усуквам от време на време някой мускул и после не мога се оправя с месеци . Абе старост нерадост
А къде сте писали за режима който следвате на хранене . Така почвам да се обърквам с тази храна.  А най е трудно че готвя и приготвям и за децата за едното да другото че за мм че и за мен и накрая ме домързява😁
С риск да се засегнеш че повдигам пак темата, но ако не се лъжа ти също беше на някакъв глутид, а отслабване с такива го набеждават точно за скапване на лицето като се свали тегло... Потърси в гугъл "Ozempic Face", писах наскоро защо и как и няма смисъл да го дъвчем още, той постът си стои а и е пълно с информация.
А за режима на хранене къде пише, предполагам че се шегуваш? Това заглавие на темата никой ли не го е прочел ей тъй да се зачуди какво значи?
Има друга тема в раздела за диети, която е фокусирана върху храненето само - в нея е и за ВМ-НВХ, и за кето, и за палео, но е много информативна и тя. И също с много информация в началния пост. Че тук доста обсъждаме и хранене, но виждаш че се набляга немалко и на добавки, изследвания, лекарства евентуално и всичко свързано с диагнозата ИР.

# 486

Шегуваш се нали?
Даже ако беше прочела поне цялото заглавие на темата, пак щеше да ти стане ясно какъв ни е режима и да се поинтересуваш.
В първия пост пише. Който направих за да не обяснявам аз и другите едни и същи неща сто пъти, щото не ми е работа да си губя времето часове да обяснявам на всеки новодошъл едно и също. Нали разбираш, че не ми се плаща да седя години и на всеки да обяснявам едно и също. Затова го направих.
Та ако те интересува ИР как се лекува и диабет с храна, ти пожелавам приятно четене.
Баси, такива въпроси вече съвсем ме карат да съм пестелива в обяснения.

# 487
  • Пловдив
Извинявам се, но и аз се присъединявам към поста на потребителката. Ако темата е да си пишете само дългогодишните членове, или я преименувайте, или си направете вайбър група.
Явно не е ясно от хаотичния първи пост. Изчела съм го, поне доколкото се ориентирах. Но след като от него не става съвсем ясно, ако на някого му се систематизира и обяснява - благодарим. Ако не, просто няма нужда да коментира.
Чета ви от над 6 месеца. Хареса ми енергията ви и съм благодарна за съветите ви. Но или сте забравили как сте се чувствали в началото, или добитата власт над човешката природа ви е главозамаяла...

# 488
  • София
Вие шегувате ли се?
Колкото и да ви е хаотичен първият пост, този текст направо боде очите.

"Режим за ИР
Режима  с който отслабваме и лекуваме ИР в тази тема е предимно НВ-ВМХ.
Моля новите с диагноза ИР да прочетат повече за нисковъглехидратното-високомазнинно хранене (НВ-ВМХ).
Ето нещо като за начало ВМ-НВХ за начинаещи
И темата
НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене

Снимките по-долу спадат към НВ-ВМХ, но в по-стриктен вариант.
Скрит текст:Покажи
Не виждам защо лимони, моркови, стар лук, цвекло са в забранени, но всеки сам си решава.
Примерни менюта

РЕЦЕПТИ ВМ -НВХ"

Прави ми неприятно впечатление, че няколко потребители влизат в темата и държат сметка как да се пише, какво да се пише, къде да се пише и т.н. Ако може, без агресивност, моля.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 13:23 от АРТЕМИС

# 489
  • Paris, France
Отслабнах рязко на кето и после нюкасълска. 15 кила за 2 месеца, като започнах от малко над 60 кила. Нито стрии, нито бръчки ми се получиха и кожата ми даже се стегна, защото я нямаше глюкозата да задържа вода. Всеки ме питаше какво съм направила, че толкова съм се подмладила. Това хора, които не забелязаха, че съм отслабнала, защото отслабвах септември и ми беше студено накрая, та се обличах дебело, но в широки дрехи. Изчезна ми и една дълбока бръчка на лицето. Порите, за които нямах надежди, защото бяха станали като кратери, изведнъж се свиха и станаха невидими.

Бръчките са гликация. В условия на ниска КЗ и липса на храна започва автофагия. Тялото почва да яде стари клетки, дефектни клетки, болни клетки и ензимите отгликират.

Може да си поръчате компресивно бельо. Боди за цяло тяло и сутиени като за след хирургия. Аз си взех от eBay, но докато дойде, бях отслабнала и хлопаше, та не съм носила. Faja post operatoria, compression full body surgical garment търсите. Сутиен отделно ако бюста е голям. Спях със спортен сутиен без банели, от изкуственяците. Махах го само като се къпех.

natka, оzempic face се получава, когато се слабее с висок инсулин и глюкоза. Вместо мазнина се самоизяжда мускул, а меката сланина си седи. Като се отслабне, мускулите ги няма, а сланината висва, защото няма какво да я държи. С времето инсулинът пада и при ползване на глутид. Глутидът го качва, да, но понеже се яде по-малко и се слабее, той пада от отслабването и по-малкото количество храна. Вече му се налага да се качва по-малко, защото има място за енергията. Интересното е, че диабетиците с нисък инсулин, като Азара, която пишеше тук, не правят лице Оземпик. Излекуват ли се и почне ли панкреасът им да произвежда инсулин, хоп, появява се и увисналото лице. Няколко съм виждала, макар и да не са били всичките точно на Оземпик.

А Дара20 е на оралната форма на  semaglutid. Хапът подтиска повече апетита, но не вдига инсулин колкото оземпик, защо те не се усвоява колкото него. Действаше нещо на дванадесетопръстника. Най-високата доза на хаос е колкото най-ниската на Оземпик. Тя, ако се сложи сериозно на режима, който също намалява апетита, даже може да спре хаповете. Чела съм, че ги пият през ден, после през два и успяват да ги махнат докато отслабват. После ги пият, но някои успяват да намалят дозата. Знам, че не могат да се чупят.

Извинявам се, но и аз се присъединявам към поста на потребителката. Ако темата е да си пишете само дългогодишните членове, или я преименувайте, или си направете вайбър група.
Явно не е ясно от хаотичния първи пост. Изчела съм го, поне доколкото се ориентирах. Но след като от него не става съвсем ясно, ако на някого му се систематизира и обяснява - благодарим. Ако не, просто няма нужда да коментира.
Чета ви от над 6 месеца. Хареса ми енергията ви и съм благодарна за съветите ви. Но или сте забравили как сте се чувствали в началото, или добитата власт над човешката природа ви е главозамаяла...

Не сме се главозамаяли или самозабравили, напротив. Както казваш, можем и изобщо да не пишем тук и аз така и правя. Разбирам новите, но е тежко едно и също да се повтаря на всяка страница. Има теми с рецепти за НВ-ВМХ. Аз си ям яйца, риба или месо със салата. Няма да седна да правя кето хлебчета и кексчета или да готвя разнообразно. Всеки си намира неговото. На предишна страница съм дала линк към начина, чо който направих нюкасълската и менюто. В една тема 5 пъти ли да го слагам.

# 490
Nevena благодаря 💐
Има страшно много информация и линк не на 1ва страница. Прочела съм ги, а и да сега пак ги гледах и открих нещо, които ми е убягнало.
Не мшсла че с нещо съм Ви обидила, но ако сте се почувствали засегнати, то Моля да ме извините 💐
Лека вечер!

# 491

Сериозно ли ти е хаос? Въх, милата тя, как ме разчувства...
Един тон точки, систематизирано, клипове, личен опит от мен и останалите, линкове към други теми, игрални филми, книги по темата от специалисти, но на Ашли и е хаотично. А Дара пита какъв е режима, при положение, че го пише дори в самото заглавие. Да не говорим какви неща пише в първия пост.
Може би Ашли нищо не е чела. Може би Ашли трябва да започне да чете. Може би Ашли вместо да чете постове, ще и е по полезничко да започне да чете истинската информация и тогава да дойде и да задава една идея по смислени въпроси.
Абсурдно е да даваш наклон какво да пишем, как да се казва темата, да си правим групички, моля ти се. Олекваш ми.
Това, че те мързи и чакаш наготово, не е мой проблем. Какво искаш, да ти дойде у вас и за лека нощ аз да ти чета ли?
Ако си чела Властелина на пръстените и те помоля с три изречения да ми го разкажеш,но така че да го разбера, какво ще отговориш, как ще звуча?
Така ми изглеждаш и ти.
Чела била. Явно нищо не си чела. Влизаш и четеш три поста. Колко филма изгледа, колко клипа изгледа, колко книги изчете.
И да те информирам, че в началото като съм дошла тук не съм се държала нагло, не съм давала наклон, а съм чела де що са ми давали инфо.
Сори, ама не мога да взема една фунийка и да ти налея цялото си инфо в твоята глава. Не става така и никога не е ставало. Ще трябва да се потрудиш и ти малко, щото първо на тоя свят нищо лесно не се постига и второ си от хората, които не уважават чуждия опит и труд, а чакат наготово.
Айде, сполай ти, и приятно четене и на теб. Към теб повече коментари няма да имам.

Не сме се главозамаяли или самозабравили, напротив. Както казваш, можем и изобщо да не пишем тук и аз така и правя. Разбирам новите, но е тежко едно и също да се повтаря на всяка страница. Има теми с рецепти за НВ-ВМХ. Аз си ям яйца, риба или месо със салата. Няма да седна да правя кето хлебчета и кексчета или да готвя разнообразно. Всеки си намира неговото. На предишна страница съм дала линк към начина, чо който направих нюкасълската и менюто. В една тема 5 пъти ли да го слагам.

Може би Ашли иска направо да и сготвиш Joy
Забелязвам, че на готованковците и мързеливите, които искат да им предоставим 10-15 изчетени книги и незнам си колко филма в три изречения идват и питат - ама ако може да ми дадете едно меню.
Ми има менюта бре. У първия пост. И то не на едно място.
Даже или Дара или Ашли наскоро питаха за менюта. Може би и рецептите там са хаотични. Всъщност факта, че пита какъв е режима, който го пише в заглавието и началото на темата доказва категорично, че нищо от първия пост не е четено.
Е, аз не карам насила никой да чете, но вече и ми писна да меля едно и също.

# 492
Тя темата беше изрично преименувана по някое време, така че да фигурира за какво хранене иде реч, още в заглавието. Не знам накъде повече може да се преименува по-ясно.
На кой каква власт му се привижда посреднощ и ние що не сме разбрали че я имаме, не мога да знам.
Наясно съм че човек като му сложат такава диагноза е объркан, понякога гневен и смята че целият живот е ужасно нечестен. И той е такъв наистина, но тук не сме виновни на някого.
В началния пост на темата са събрани години труд на една камара хора да се събере тая информация, доста от нея преди да попадне там сме прекарали и доста време да я разчепкаме допълнително в предходни теми. Труд, който като дойде някой ей сега, го намира наготово. И вместо да е благодарен, пише че сме се самозабравили? Наистина?

Невена, интересно е това за глутида на хапчета, бях останала с впечатлението че действа по същия начин както инжекциите. Отделно в друга тема бях мяркала потребителка дето е била на 2мг Оземпик, но понеже са проблемни доставките, е на 1мг седмично плюс тези таблетки всеки ден вместо втория 1мг - при нея това е в програма за отслабване, иначе на диабетици до 1мг седмично предписват. Затова си мислех че си действа по същия начин. Може би са на различна доза двете потребителки, то го има в 3 различни дозировки на хапчетата.
Дано да си права че не е баш същото, определено звучи по-малко гадно така както го пишеш.
Скрит текст:
В аптеката дори пациенти официално с диабет сме имали които отказват да си вземат Оземпик който им е безплатен по протокол, защото им се вдигал много инсулинът и не се чувствали добре хич. Сега, нямам идея как се хранят, то нали основно след храна вдига. Ама как да не се впечатлиш като някой го отказва дори без пари да му го дават, при това с такъв довод. Не масово, но и не беше само един за краткото време откакто го има в България този препарат до юни месец миналата година, след това вече не съм там.

# 493
Пак сте ср@ли в гащите на някой, който се храни "здравословно"  ВВ 😂
Много сте "лоши",че не правите кратко резюме.
Аз ще го направя и съм свикнала да ме обвиняват, че съм зла. Хич не ми и пука.
-Заместители НЯМА. Това, което ви лъжат за разни "кето" хляб, печива и десерти го подминете. Само ще похабите годни за ядене неща като яйца и масло.
- Желанието за сладко минава (в повечето случаи) за 10 дни, АКО НЕ ГО ПОДДЪРЖАТЕ със "здравословни изкуствени" подсладители. То и захарта е естествена, идва от захарна тръстика или цвекло.
Ако съвсем "приритате " : кашкавал с масло или няколко лъжици маскарпоне спасяват положението. Парченце черен шоколад (10г) с еспресо и КАТО ДЕСЕРТ т.е. след сериозно хранене също върши работа.
- хранене: яйца,риба, месо и зеленчук, маслини,гъби, авокадо, зехтин. Има зелен списък на Тим Ноукс. Има и оранжев списък с количество. Зависи от цел, активност, възраст и здравословно състояние колко време трябва да е такова храненето. В повечето случаи е около 6-8 месеца при начало или лека форма на ИР.
Кето не е задължително, ако не става въпрос за някакво тежко заболяване и/или нужда от спешно отслабване заради заболяване или операция.
Меню:
Закуска- варени яйца, бъркани яйца, омлет (с лъжица кокосови стърготини дава илюзия за палачинка), кашкавал или сирене,  няколко маслини и краставичка/домат/чушка за свежест.
Обяд и вечеря: месо/риба/яйца и зеленчук/салата.
За зеленчук и количество вижте списъците на Тим Ноукс. Други идеи във "Въведение в НВВМХ " от доктор Андреас Енфелд (първата страница).

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 19:09 от tania6

# 494
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз съм се хранил "здравословно ВВ" (и от утре пак мисля да започвам), че и изследвания съм показвал. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт