Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 461
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
И моите гофрети с бадемово брашно и там, каквото се сетя за сгъстяване, в това число и триците, не само се харесват, ами рецепти за стандартни въобще нямам. За гофретите слагам на око яйце/а/, крема сирене, някой път и извара, бъркам там, подправки хмели сунели най-вече, та да има аромат някакъв. Понеже съм припряна, все ги отварям, като видя каква каша е, и мисля, че провалът е пълен, пък накрая се оформили Joy
При мен плънката после е водеща- майонеза, крема сирене между двете , отгоре задължително сьомгово филе и маслинка, та се ядат и от най-заклетите антирежимни персони. Като казах филе от сьомга, да споделя нещо. Тази седмица го има на промоция насипно в Кауфланд, ще ходя да си взема, аз и в "руската салата" го слагам,  с алабаш, вместо картофи, че и нарязани маслинки. Обаче. Не помня кога имаше такова насипно в Билла. Дойде една мадама там, която ги мери и пакетира,  и като разбра какво искам, направи някаква отвратена физиономия. Попитах "Що, бре", а тя каза да си купя от пакетите, е да, ама те отиват към 100 лева килото. Предполагам, че нещо им добавят на тези насипни сьомги, затова все има промоции по веригите. Оффф. Ми обичам я пустата сьомга, с Долчето наистина мерихме кз след обилно ядене и си решихме, че имаме произход на лордове и лордици Joy

# 661
За индианец на тема риба като мен, може ли да ми обясните каква е разликата в тези 2 продукта. И какво значи сьомгова пъстърва? Сьомга ли е това или не? Че като гледам разликата в цената, едната е направо златна.
Скрит текст:

# 662
Шарпи, за мен сьомговата пъстърва е някакво българско творение, и не зная да съществува в природата, дори мм, дето е рибар, ей сега го питах, не можа да ми отговори.
Сьомгата си е дива риба, има си я в Скандинавието, та затова е и скъпа, защото е много "пивка" Heart Засища, нищо не и трябва, освен леко запичане и лимон.
Аз се задоволявам напоследък със сьомговата пъстърва, по-лека е като текстура, вкусна е и без кости, ама не мога да избягам от усещането, че е гледана в рибарници, а откъде е хайверът и как кръстосват сьомга / океанска/ с пъстърва / речна/ , ама хич и не съм проверявала.
Ти си четящо момиче, ще проучиш Confused

# 663
Здравейте пак съм аз. Ниският инсулин под нормата притеснителен ли е? Захар 4.22 а инсулина го качвам в снимка. От три месеца съм на НВХ. Вчера даже си хапнах плодово кис мляко, боровинки, протеинов хляб,с шунка умишлено. Преди три месеца инсулина на гладно беше 5.47. Установи се ИР след обремене като на 60 скочи до 80.

# 664
  • Пловдив
Сигурно е някой вид пъстърва, дето прилича на сьомга - като тигров комар или заек порода чинчила. Wink

Послепис. Всъщност сьомга и пъстърва било название за сходни групи видове риби. Всички сьомги били от семейство Пъстървови.
За конкретното наименование Гугъл ми намери, че било "хибрид на сьомга с американска и балканска пъстърва". Самите сьомги, както и пъстървите, били различни видове, така че коя сьомга точно са кръстосали, не знам.

# 665
  • София
Ехх, най-накрая наваксах с четенето Blush
Много полезна информация сте споделили в последните старници. Flowers Hibiscus
Замислих се и аз за тези фастове, но засега още само това Wink
Обичам риба всякаква и морски дарове, само без миди, защото от тях получавам алергична реакция. Сега през почивните дни дори бяхме "за риба" - каквото си уловим (сладководно), ни го приготвят в ресторанта. Друго си е като си се потрудил за това ядеш и се кефиш още повече! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Скрит текст:
И да дам и аз един съвет за любителите - в Била на рибния щанд има готови изчистени пъстървови филета (но не от сьомгова пъстърва, за мен това е хибрид, а е по-добре да се ядат оригиналите Wink ) , взимам няколко и мятам на фурната с някакви подправки и лимон, или с горчица намазвам и за 20 мин. са готови на фурна 180-190 град., изключително деликатно месо, което много бързо се изпича и е супер крехко. Като изпека повече, дори не претоплям следващия път, отново са вкусни, гарнирам със някоя крем супа - най-вече карфиолена.

Прочетох за обременяването - Невена си е правила през 6 месеца и общо 6 пъти, та се замислих - и на мен ми е доста любопитно, особено след като първия път не ми го направиха като хората (не ми измериха инсулина на втори и трети час Hushed), та поне да знам докъде съм сега. Помня, че имаше увеличаване на В седмица преди него, а това значи какво? Или какви?

# 666
Сигурно е някой вид пъстърва, дето прилича на сьомга - като тигров комар или заек порода чинчила. Wink
Послепис. Всъщност сьомга и пъстърва било название за сходни групи видове риби. Всички сьомги били от семейство Пъстървови.
За конкретното наименование Гугъл ми намери, че било "хибрид на сьомга с американска и балканска пъстърва". Самите сьомги, както и пъстървите, били различни видове, така че коя сьомга точно са кръстосали, не знам.
Да, то аз четох преди да питам тук. Просто питах, тъй като тук повечето консумирате риба и да кажете като вкус. Иначе да, разбрах, че сьомгата е от семейство пъстървови. Ще взема да тествам такова филе, ако на мен не ми допадне, половинът ще го кльопне като жаба - муха.
Ще се образовам аз на тема риби, ше виЙте виЙ!

# 667
Другата разлика е, че пушенето филе от сьомга си е пушено...все пак. Затова също цената му е по-висока.🙂 Мисля, че и сьомга има от развъдници, не съм сигурна, но сякаш понякога уточняват, че е дива сьомга, а друг път- не...🤔 Примерно, пушено филе от пъстърва също ще е по-скъпо от "обикновеното" филе, а то пък от рибата с костите.🙂
Тайс, точно.😁 Знатни особи сме с теб.😄
Джерами е пускал резултати от изследване на инсулин и КЗ след разни храни, обаче не знам къде трябва да се търсят...🤔 Беше във времето мисля, когато Миоки пишеше тук...😥

# 668
Аз харесвам сьомгова пъстърва. Сьомгата е по-мазна и тежка риба. Вкусни са ми и двете де 🤣

# 669
И аз харесвам и двете.🥰
Правя проекто списък за торта...Продуктите и количествата (особено на захарта- 100 гр) вероятно ще претърпят някои промени...🤔 Но все пак, така излиза по под 400 калории за парче (16 парчета общо), около 15 гр вгх за парче, мазнините бяха нещо над 20 грама за парче, но не запомних...Само белтъчините са по-малко, но мисля, че с другата храна за деня може да ми се получи прилично меню...🙂

П. П. Пропуснала съм в сметките да включа и две кутийки сметана 30%, които вдигат с още малко предимно мазнините...🙂

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 15:21 от dolce miele

# 670
  • Paris, France
Прочетох за обременяването - Невена си е правила през 6 месеца и общо 6 пъти, та се замислих - и на мен ми е доста любопитно, особено след като първия път не ми го направиха като хората (не ми измериха инсулина на втори и трети час Hushed), та поне да знам докъде съм сега. Помня, че имаше увеличаване на В седмица преди него, а това значи какво? Или какви?

Не. Само второто и трето обременяване са през 6 месеца. Четвъртото и петотоса през година.  След това е веднъж годишно. По принцип нямало смисъл през 6 месеца, но понеже бях отслабнала, мислех, че ще видя нормален инсулин. Направих го след6месеца, защото си бях в БГ, а не знаех ще ходяли лятото. Лятото го направих, защото не бях сигурна ще си ида ли до зимата. Нормален инсулин виждали само отслабналите с много кила, които по-дълго са отслабвали и инсулиностатът в кратуната бил се пригодил да живее с нисък инсулин. Даже не всички от тях. Второто изследване показа спад от 80 на 75и КЗ от8 на 7.5 и можех да мина и без него.

Веднъж годишно си трябва, но повече не.

10 дена ядеш ВХ, по поне 150г дневно и даже 200, но без да дебелееш. При скорошно отслабване или надебеляване резултатите не са показателни.

# 671
Аз, ако ям по 150-200 грама вгх за десет дни, няма начин да не напълнея...😅 Знам си аз, че не е за мен това ОГГТ.🙂

# 672
Долче, не са малко 400 калории за парче. Едно парче от любимото ми стандартно Тирамису е 260-280 калории. Чийзкейка е към 300 /също много обичам/.

Неве, с 200 гр дневно въглехидрати на ден ще съм + 3 кила за седмица.

За първи път виждам НАДнормен витамин Д. Никога не съм виждала.

# 673
За витамин Д от два месеца пия всеки ден по 5000 единици с мазна храна.

# 674
Шарпи, не казвам, че 400 калории са малко, но и не са чак толкова много, че да не мога да ги вместя в деня.🙂 А и вкусът на тази торта си заслужава.🥰
Zuchero, не е ли спрян вит. Д за поне 10 дни преди изследването? Най-добре и две седмици...

Общи условия

Активация на акаунт