Максиларен синузит

• 12 097
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
  • Burgas, Bulgaria
За отваряне на естествения  отвора за дрениране на максималния  синус . Нямам изкривена носна ,нито полипи . Просто се разболях и взе да излиза буквално мърша от мен . Оказа се ,че максиларният синус прелива ,но не може да се дренира сам по някакви причини,казаха физиология. Когато след болнично лечение не се получиха нещата и след 3Д снимка се видя ,че гнойта е до под окото  седмица след венозно лечение  , се наложи тази операция.  Уж е намерен и полип в кухината ,но не вярвам .  Скенер ми правиха при първия прием той показа ,че синусът  е пълен ,друго не .
Аз съм от Бургас, тук лекар от Окръжна болница.

# 76
Не слагайте топли торбички морска сол и затоплящи средства при остър възпалителен процес и температура! Щото аз съм слагала и добре, че само с караница от УНГ се разминахме.
Е, то по време на температура и аз не бих слагала. Само това ще ми липсва.
Но при болки съм слагала.
Какви са всъщност противопоказанията?
Затоплянето при остра фаза на гноен синузит ( а той винаги е такъв в остра фаза), предизвиква производството на оше повече гной. И аз питах моята УНГ, защото личния лекар ми беше дал подобен съвет с морската сол. Може, в хронична фаза. Нагревки също не ср препоръчват.

На наш приятел правиха операция наскоро за изчистване на синусите. В София беше. Безкръвна мисля.

# 77
  • Sofia
Аз съм с изкривена носна преграда, което не знам по какъв начин прави така, че всяка една хрема ми е много тежка. Влача се с месеци със запушен нос. А когато е активна хремата - и болки в главата.
Засега само кортикостероиди на спрей ме оправят, но за кратко и пак се почва. Слагала съм и нагряти торбички с морска сол, но не помагат особено. Топлата баня помага повече, но само докато съм в банята и 30 минути след нея .
Единствено през лятото нямам проблеми с носа.

# 78
Здравейте. На детето ми на 8г му откриха от ренгенова снимка синузит на едната страна, не е двустранен. Пие АБ от 10 дена, вече приключи и чак тогава се разбра за синузита, тоест не се е излекувал от АБ. Сега ни препоръчаха Физиотерапия (нагревки).  Това удачно ли е за дете? Имаме и кашлица от 2 месеца.. всичко от там почна да ходим по доктори. Възможно ли е от синузита да е кашлицата?

# 79
Да, дъщеря ни ходи на 7г. Доволна съм.

# 80
  • Варна
Здравейте!
Виждам, че не е писано скоро тук, но все пак се надявам да получа съвет и насоки, от вече препатилите.
След първия изкаран Ковид преди 3 години при мен се отключи нещо като хроничен синузит. С всяко следващо разболяване от какъвто и да вирус, синузитът се обостряше и протичаше все по-дълго и по-сериозно.
През декември 2023 г отново прекарах тежко вирусна инфекция и тогава вече се наложи дс посетя и УНГ, който ми постави за първи път диагноза остър синуит. Близо 1 месец бях на лечение със Синупрет и Геломиртол и тогава се разминах с антибиотик.

Преди 2 седмици отново се разболях и този път положението стана много сериозно. Появиха се ярко жълти гъсти секрети, много силна болка в главата и нетърпима болка в горен зъб вляво. Зъболекарката ми видя на панорамната снимка сянка, която може да бъде и гранулом, но според нея, той не бил активен и по-оплакванията ми за тежест и засилваща се болка при навеждане, ставало дума за синузит.
Отново посетих УНГ и след снимка на синусите се видя, че има задържан секрет вляво.
Отново ми увеличи почти двойно дозата на синупрет и геломиртол, но този път и с П@нцеф за 10 дни.
Притесняваме този ярко жълт секрет, който вече е примесен и с кръв и продължава да излиза само от лявата ми ноздра. Никога досега не съм имала такъв секрет и започнах да се притеснявам дали и зъболекарката ми не е сгрешила в преценката си.
В момента не чувствам болка към зъба, но реално не съм и спирала да пия нурофен и панадол през последните няколко дни.

Някой бил ли е в подобна ситуация и как да разбера дали реАлно има или няма проблем с този гранулом.

# 81
Аз страдам много от зъби като ме тресне синузита, направо имам чувството, че ще изхвърчат. Двата последни кътника са ми, усеща се силно напрежение. Вярно, нямат грануломи, но болките от двете неща са различни.
Ако съм аз, след като оправите синузита, лекувайте зъба, не се знае кое от двете неща обостря другото..

# 82
От синузита е секрета. Аз всеки път съм така. За остър синузит обичайни ми изписват инжекции и след това аб през устата.

# 83
  • гр.Пловдив
От синузита е секрета. Аз всеки път съм така. За остър синузит обичайни ми изписват инжекции и след това аб през устата.

Направете пункция-ще се родите ,а и ще промият участъка и след това АБ,не се изчиства иначе добре инфекцията

# 84
Не искам пункция. Случва се само когато съм болна.

# 85
Пункции вече не се правят. Коментирала съм го с няколко лекари.
Прави се операция с упойка, оглежда се, изчиства се.

# 86
Не знаех, че не се правят пункции, но за операциите знам тъй като наш приятел имаше такава.

# 87
  • гр.Пловдив
Не знаех, че не се правят пункции, но за операциите знам тъй като наш приятел имаше такава.

По-скоро на тях не им се прави ,друго си е операцийка по клинична пътека ..

# 88
Не разбирам какво имате предвид, но не искам нито пункция, нито операция. Когато положението се влоши, ще предприема действия.

# 89
  • гр.Пловдив
Не разбирам какво имате предвид, но не искам нито пункция, нито операция. Когато положението се влоши, ще предприема действия.

Ваше право.

Аз лично тези миризливи секрети и неразположения в главата си не мога да търпя,още повече,че ми донесоха усложнения и се стигна до операция ,,,стойте си със секретите ,тлеещото огнище и безпочвеното пиене на АБ .

И какви действия мислите,че ще се предприемат ,когато се влоши,че ми стана любопитно?Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт