Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 68 509
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, Бъстед!

NEASTILL, и при мен вероятно обливките ще са месец преди трансфера. Би ли споделила, как се развиха нещата при теб?

# 631
За информация за контрола за лактобаацилите, мога да ви кажа и за теста, който Геника предлага - Фемофлор плюс.
Аз си го правих, за да видя цялостното състояние след биопсия и лечение, като резултатите са много обширни и подробни, включително има и лактобацили.
По-евтин е от биопсия и може да го вземе всеки АГ, който работи с Геника. При мен уреаплазма на биопсията беше отрицателна, а 3 месеца по-късно на Фемофлора беше положителна и забременях след като лекувах резултатите от Фемофлора, д-р Калчев ми назначи лечение.

# 632
За информация за контрола за лактобаацилите, мога да ви кажа и за теста, който Геника предлага - Фемофлор плюс.
Аз си го правих, за да видя цялостното състояние след биопсия и лечение, като резултатите са много обширни и подробни, включително има и лактобацили.
По-евтин е от биопсия и може да го вземе всеки АГ, който работи с Геника. При мен уреаплазма на биопсията беше отрицателна, а 3 месеца по-късно на Фемофлора беше положителна и забременях след като лекувах резултатите от Фемофлора, д-р Калчев ми назначи лечение.
Едното изследване няма общо с другото.
При ендометриална биопсия се взима проба от ендометриума, а при фемофлор плюс се взима цервикален и влагалище секрет.
Едното изследване може да е чисто, а другото не и това е доста често срещано.

# 633
Съгласна съм напълно, затова го казах и за евентуална контрола за лактобацилите, защото при мен и на двете бяха на горна граница и до там за общото между двата теста. Simple Smile

# 634
Всъщност има ли някой, при който, след ендометриална биопсия, да не се е наложило да прави обливки с лактобацили? Simple Smile

# 635
  • София
Аз не съм правила. Всичко ми беше наред.

# 636
Всъщност има ли някой, при който, след ендометриална биопсия, да не се е наложило да прави обливки с лактобацили? Simple Smile
И при мен, бяха си супер.

# 637
И аз не съм, въпреки че предполагахме че няма да са добри резултатте, заради силно зачервена матка, си излязоха в норма.

# 638
Хубаво е да се има предвид, че ползата от тези обливки все още не е научно доказана. Не е известна и продължителността на тяхното действие.
Освен това всяка интервенция в матката, която не е наложителна, е добре да се избягва, защото последиците от тези намеси стават ясни след време.

# 639
Здравейте, по темата с обливките - вчера ми беше втората, като при първата нямах никакви неразположения, но след вчера все още имам болка при сядане която наподобява тази при цикъл и леко повишена температура около 37.3. При някой друг случвало ли се е и ако да, кога да очаквам да отмине?

# 640
В една група във вайбър много жени споделят за такива симптоми. до 24 часа мисля отминава.

# 641
Мисля, че е строго индивидуално. След втората ми обливка имах болка и дискомфорт към 3 дена след процедурата. При първата нямах.

# 642
Аз също след първата обливка нямах никакви симптоми освен леко подуване в корема. Обаче след 2рата обливка още вечерта много ми се поду корема до толкова, че едвам ходех изпитвах голяма тежест, но отмина след 2 дни

# 643
Здравейте, момичета,

Пациентка съм на д-р Калчев и доц. Михайлова от няколко години.
Скоро правих (отново) Хистероскопия и биопсия. Въпросът ми е свързан с резултатите от цитокиновия анализ. Референтни стойности липсват. Като заключение е посочено: "Балансиран цитокинов профил".

По телефона ми казаха същото - че цитокиновият профил е балансиран. Но ако искам, да запазя час за консултация с доц. Михайлова.

И сега се чудя, нужна ли е тази консултация. Имам малко дете и всяко ходене на доктор или онлайн среща е сложно за мен. Не живеем в София, няма на кой да го оставя да го гледа.

Може ли някой с такова заключение в резултатите да сподели опит? Ходихте ли на имунолог? Беше ли полезно? Всеки иминолог ли може да разчете резултатите или само доц. Михайлова?

Благодаря предварително!

# 644
  • Be realistic - plan for a miracle.
Доц. Михайлова прави и онлайн консултации - поинтересувайте се в центъра.

https://doctorkalchev.bg/veche-i-onlayn-konsultatsii-s-nashite-spetsialisti/

Общи условия

Активация на акаунт