Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 691
  • 949
  •   2
Отговори
# 855
Мисля че няма андролог. Може би Калчев не е подходящ избор ако имате само мъжки фактор, защото той е страхотен при преодоляване на женски проблеми, които не изискват инвитро.

Но при мъжки фактор или се стига до инвитро или фактора се преодолява с работа с андролог, независима от женската страна на нещата.

Направете втора спермограма в друга репродуктивна клиника вкл. Крюгер и ДНК фрагментация.

# 856
Момичета, с молба за съвет и споделяне на ваш опит. Извинявам се предварително ако е дискутирано по-назад в темата.

Някой има ли по-сериозни операции при д-р Калчев, не просто офис хистероскопии и т.н.? Защото се налага премахването на миома, на кофти място, където съществува опасност от перфорация на стената на матката. Изпрати ме и на ЯМР, за да се види всичко по-добре.

Имах неуспешен трансфер на супер ембрионче и според него няма смисъл да се правят други, докато не се изчистят нещата.

Благодаря ви предварително, може и на лични, за да не се разводнява темата.

# 857
Момичета, с молба за съвет и споделяне на ваш опит. Извинявам се предварително ако е дискутирано по-назад в темата.

Някой има ли по-сериозни операции при д-р Калчев, не просто офис хистероскопии и т.н.? Защото се налага премахването на миома, на кофти място, където съществува опасност от перфорация на стената на матката. Изпрати ме и на ЯМР, за да се види всичко по-добре.

Имах неуспешен трансфер на супер ембрионче и според него няма смисъл да се правят други, докато не се изчистят нещата.

Благодаря ви предварително, може и на лични, за да не се разводнява темата.
Аз бях през Февруари 2024 и ме оперира над 2ч в Малинов. Премахна субмукозна миома, близо 2.8 см , с оперативна хистероскопия. В Турция най-известните инвитро доктори не се справиха, а там ме оперираха 2 пъти. Притесняваха се да не пробият матката, защото беше близо до стената, буквално на милиметри.
Аз също като вас бях много притеснена, но е факт,че само той се справи перфектно. Не съм имала болки или неразположения след това. Имах успешен трансфер Май 2024,  но загубих бременността поради хематом. Тоест причината няма общо с операцията.

# 858
Пациент съм на Калчев от 10г, за тези 10г познавам много жени със изключително тежки операции при него, всички успешни. Сигурно има и недоволни, но той е добър оператор и хирург.

# 859
Здравейте, момичета.
Имам един въпрос, на който се надявам, че някоя от вас би могла да ми даде отговор. Пациентка съм на д-р Калчев. След прегледа ми през март направихме план за действие, тъй като съм с поликистозни яйчници и съответно липса на овулация, а именно проверка на тръби, спермограма и план за стимулация на овулацията. Първият цикъл с Летрозол, който ми назначи той, не доведе до успех - нямаше доминантен фоликул. Проследяването на фоликулите извършваше д-р Опрова. След неуспешния месец с Летрозол, тя смени лекарството с Кломифен и инжекции Фостимон. В следващите два цикъла имаше доминантни фоликули и овулация, но така и не настъпи бременност. При последния ми преглед в понеделник се установи задържан фоликул или киста на жълто тяло, д-р Опрова каза, че не може да ми каже кое точно от двете е. Изписа ми противозачатъчни Регулон за един месец, за да се резорбира кистата.
Въпросът ми е би ли било уместно да си запиша отново час при д-р Калчев, за да провери отново нещата как са и да не би да грешим някъде по пътя. Знам, че звучи все едно нямам доверие на д-р Опрова, но разберете ме, някак имам доверие напълно само на д-р Калчев.

# 860
Здравейте, момичета.
Имам един въпрос, на който се надявам, че някоя от вас би могла да ми даде отговор. Пациентка съм на д-р Калчев. След прегледа ми през март направихме план за действие, тъй като съм с поликистозни яйчници и съответно липса на овулация, а именно проверка на тръби, спермограма и план за стимулация на овулацията. Първият цикъл с Летрозол, който ми назначи той, не доведе до успех - нямаше доминантен фоликул. Проследяването на фоликулите извършваше д-р Опрова. След неуспешния месец с Летрозол, тя смени лекарството с Кломифен и инжекции Фостимон. В следващите два цикъла имаше доминантни фоликули и овулация, но така и не настъпи бременност. При последния ми преглед в понеделник се установи задържан фоликул или киста на жълто тяло, д-р Опрова каза, че не може да ми каже кое точно от двете е. Изписа ми противозачатъчни Регулон за един месец, за да се резорбира кистата.
Въпросът ми е би ли било уместно да си запиша отново час при д-р Калчев, за да провери отново нещата как са и да не би да грешим някъде по пътя. Знам, че звучи все едно нямам доверие на д-р Опрова, но разберете ме, някак имам доверие напълно само на д-р Калчев.

Същата история и при мен преди 3 месеца и като звъннах на регистратура да поискам да ми запишат час отнови за д-р Калчев ми отказаха категорично без да ми отговорят защо ?! Общо взето само си загубих времето при тях..

# 861
Честно казано недоумявам как може човек да не може да си запази час при доктора, който иска. Все пак нали всеки от нас избира лекаря, на който да се довери, в случая д-р Калчев и иска неговото мнение, а не на други лекари, на които няма напълно доверие!? Някак не ми звучи нормално при положение, че човек отива и си плаща за всичко…
Здравейте, момичета.

Същата история и при мен преди 3 месеца и като звъннах на регистратура да поискам да ми запишат час отнови за д-р Калчев ми отказаха категорично без да ми отговорят защо ?! Общо взето само си загубих времето при тях..

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 23:51 от Joy28

# 862
Аз също съм в подобна ситуация, но с друго заболяване. На първия преглед при д-р Калчев, той изгради някаква стратегия, която аз споделих и с репродуктивния лекар, който ни прави инвитрото. Двамата бяха на едно мнение, което много ме зарадва и ми донесе спокойствие, че ще мога да работя и с двмата. При последния преглед д-р Калчев смени стратегията, като не се аргументира защо и в момента съм отново в нищото. Не посещаваме препоръчания от него лекар за инвитро, а той настоява да ходим там. Това също ме кара да се чувствам притисната, тъй като бих искала да мога да избирам. Да, обсъждаме нещата с него, но ми се иска крайното решение да го взимам аз.
И не знам как да постъпя, притеснявам се, че ще ми се разсърди и няма да мога вече да се консултирам с него.
Ще се радвам, ако и други момичета споделят как постъпват в такива ситуации.
Здравейте, момичета.

# 863
Дали е удобно да споделите при кой лекар за ин витро ви съветва да ходите др Калчев?

# 864
Д-р Тургут, Турция.
В България препоръчва д-р Явор Малинов, но в нашия случай каза, че сме си направо за Турция.

Дали е удобно да споделите при кой лекар за ин витро ви съветва да ходите др Калчев?

# 865
Моята ситуация беше същата, правим план, обещава как ще ме следи през ден, ще забременея... Започва стимулацията, викат ме след края на приема на Кломифен Цитират и то при д-р Чучумишев, който не е репродуктивен. Предобрили сме и три фоликула са станали на три кисти. После имах още две стимулации с други лекарства, пак не ме се погледна по време на тях, нищо не се получи. Като през това време той беше и в отпуска лятото и загубих още месец и половина. При пореден дошъл цикъл, трябваше да чакам месец и нещо да ме прегледа отново за нов план. При положение, че бях негова пациентка от 4 години, доста неприятно ми стана. Когато отидох на преглед и тест за микробиом, му казах, че искаме да пробваме ин витро, ми каза, че било рано, имала съм хиперплазия, която трябва да излекува преди да правим ин витро,иначе съм щяла да му се върна разплакана след няколко неуспеха... После по телефона Мария от регистрация ми каза, че препоръчвал вливки с лактобацили и да си купя превръзки и тампони с лактобацили. Не се върнах повече при него, за мен също беше загуба на време и страшно разочарование. Виждах как се променя през тези години и вече не беше моят лекар.
А таях много надежди заради всички хубави истории и всички, на които е помогнал. От сърце желая успех на всички, без значение дали ще продължите при него или не
Здравейте, момичета.

# 866
Аз към момента съм изключително доволна от клиниката и всичко вътре като отношение, внимание, организация. Но най-важният резултат и оценка ще е ако имам успешна бременност, която след 3 аборта е страх голям и д-р Калчев бе първият, който категорично ми обеща, че ще има такава.
Горният разговор за пореден път ме убеждава, че колкото и хвален да е един доктор и клиника въобще - няма перфектни богове и при всеки пациент е индивидуално и различно кой ще бъде "неговият".

# 867
  • Be realistic - plan for a miracle.
Защото повечето работят по симпатии ✌️
Не го казвам с лошо, нямам никакви негативни чувства към д-ра, даже смятам че мен си ме харесваше, но просто това е факт - ако си харесат някой си го къткат и поемат от-до, ако не им е интересен случая или човека не им вайбне започват да го пренебрегват и даже гоустват леко, докато сам се откаже.

# 868
бТВ мислела съм си го неведнъж. Ние бяхме от най-вероятно скучните за него случаи - всичко като по учебник, здрави, спортуващи хора, няма причина да не забременявам и сигурно се е чудил какво да ме прави. Но ако е така, за мен това не е много достойно - кажи си, не мога да ви помогна вместо да губиш години на хората. А нека не се лъжем, времето е ключово за качеството на яйцеклетките.

Не знам, не му се сърдя, простила съм му вече, радвам се на колко жени все пак успява да помогне. България има нужда от добри лекари като него. Въпреки всичко за мен той е добър лекар, просто спря да бъде нашият
Не го казвам с лошо, нямам никакви негативни чувства към д-ра, даже смятам че мен си ме харесваше, но просто това е факт - ако си харесат някой си го къткат и поемат от-до, ако не им е интересен случая или човека не им вайбне започват да го пренебрегват и даже гоустват леко, докато сам се откаже.

# 869
При мен точно така се случи, излезе ми имунологията и след като видя резултатите спря да ми отговаря на въпросите, което беше много разочароващо.

Общи условия

Активация на акаунт