Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 574
  • 949
  •   1
Отговори
# 870
От личен опит и от впечатленията на други негови пациентки, д-р Калчев прави определен набор от процедури - хистероскопия, проверка на тръби с пяна, биопсия, вливки. Ако след тях няма положително развитие, "губи интерес" към случая - след това или пациентката се "разиграва" между другите специалисти, с които работи, или се праща за инвитро.
За мен това е губене на време, което след определена възраст е доста ценно и не можем да върнем назад. Аз се усетих навреме и директно се насочих към реподуктивен специалист.
Мога да споделя още доста впечатления, но не бих искала да всявам настроения против доктора - има хора, които смятат, че им е помогнал Simple Smile

# 871
Ами зависи какъв е проблемът на пациента. Аз правих инвитро в Турция и той ме подготвяше за трансфер. Нещата, които прави, са точно в посока подготовка на матката и средата за бременност. На мен това ми трябваше и се получи супер. Реално го видях 2 пъти преди трансфера, за първичен, после за хистероскопия и после вече вливките бяха при другите специалисти.

За мен това беше идеално. Как се справя в посока стимулация и естествени опити, не знам, но звучи сякаш по-скоро в матката му е силата. Ако е очевидно, че сте за инвитро, е ясно, че няма какво да ви прави за съжаление.

# 872
Звучи точно като това, което направи с мен. Колко време, пари и надежди загубих за консултации с доц Михайлова и ендокриноложката му.. която беше убедена, че съм с ИР и ми изписа конски дози Глюкофаж. Който не пух естествено, но не се усетих, че ме върти и не му се занимава с мен. Тогава му имах сляпо доверие... Доста кофти от негова страна да постъпва така и просто да не каже, че не може да ти помогне и да си търсиш късмета другаде.
Но да, поне тази дискусия се надявам да спести време на други негови пациентки, към които е загубил интерес..

От личен опит и от впечатленията на други негови пациентки, д-р Калчев прави определен набор от процедури - хистероскопия, проверка на тръби с пяна, биопсия, вливки. Ако след тях няма положително развитие, "губи интерес" към случая - след това или пациентката се "разиграва" между другите специалисти, с които работи, или се праща за инвитро.
За мен това е губене на време, което след определена възраст е доста ценно и не можем да върнем назад. Аз се усетих навреме и директно се насочих към реподуктивен специалист.
Мога да споделя още доста впечатления, но не бих искала да всявам настроения против доктора - има хора, които смятат, че им е помогнал Simple Smile

# 873
  • Be realistic - plan for a miracle.
Е, вероятно е искал да провери имунологията и хипофизата... не бих го приемала като губене на време и пари. Simple Smile
При мен лично начерта план, който не включваше него самия повече и така приключиха нещата. Въпреки, че сега обмислям да отида за повторен преглед и коментар на състояние на матка, ако пак стигам до следващ трансфер. Хубаво е да се премине през повече специалсити. Аз на своя глава ходих след него при Михайлова, без да ме е пращал, а еднокринолози е добре да се иде поне при двама,   докато се намери адекватен (писано е много из форума за това). 
Иначе, при мен веднъж ТАТ беше завишен заради болен зъб, който тогава лекувах и той обяви супер уверено, че съм с Хашимото - той, не ендокриноложката. Grinning Разбира се, излекувах зъба и ТАТ се оправи... на всеки профилактичен чек си е ОК.
Но той си действа по изградена система, а понякога арогантността надделява над другите неща. Като цяло има около мен бебета-чудо родени благодарение на него и отдавна съм го признала, че се сеща да надникне в чекмеджета, където други не. Просто понякога изтърва топката и си зависи от нас да продължим по начин, който е адекватен за нас самите, без прекалено привързване и обсебване в който и да е лекар като "Бога"... баланс трябва да има и да се мисли трезво.

# 874
Не сте единствена...
Понякога е просто проба-грешка Sad
Моето впечатление е, че реално проблем не се търси. На пациентката се правят процедурите, които предлага медицинският център, след което се препраща към останалите специалисти там и след това вече не представлява интерес Simple Smile

Звучи точно като това, което направи с мен. Колко време, пари и надежди загубих за консултации с доц Михайлова и ендокриноложката му.. която беше убедена, че съм с ИР и ми изписа конски дози Глюкофаж. Който не пух естествено, но не се усетих, че ме върти и не му се занимава с мен. Тогава му имах сляпо доверие... Доста кофти от негова страна да постъпва така и просто да не каже, че не може да ти помогне и да си търсиш късмета другаде.
Но да, поне тази дискусия се надявам да спести време на други негови пациентки, към които е загубил интерес..

# 875
Тук не мога да се съглася. Предлага процедури спрямо нуждите на конкретната пациентка. Аз например изрично настоявах да ми направи ПРП, а той изрично настояваше, че нямам нужда.
Хистероскопия също не ми е предлагал.
Реално ми направи една микробиом биопсия и ми изписа лечение за HHV-7. И каза да пробвам инвитро на ЕЦ. Това беше.

# 876
Момичета, не знам вашите прегледи при д-р Опрова как протичат, но да ви кажа аз не съм особено доволна. Поглежда ме буквално за минута-две на ехограф и изписва някое лекарство и хайде чао… някак ми се струва незадълбочено, при положение, че знам как д-р Калчев в пътите, в които ме е преглеждал е отделял необходимото внимание и време, за да не се пропусне нещо.

# 877
Аз съм от доволните пациенти, бременна съм благодарение на доктора и доц. Михайлова.
Моето мнение е, че той не е панацея и понякога случая не е за него, той не прави инвитро и не му е силата, просто напоследък доста се говори за него и доста жени, които не са за него ходиха на прегледи. Той е добър в хистероскопия, лапароскопия, подготовка на матката и тн. На мен никога не ми е правил нищо излишно, начерта ми план, изпълни го и като имах неуспех ме насочи към Михайлова, която намери допълнителен проблем и забременях, просто при мен беше в матката (имах истмоцеле), той го отстрани без проблем,  ако така или иначе сте за инвитро, освен да провери с биопсия или офис хистероскопия,  не знам какво друго би могъл да направи. Мен също ми каза направо, че ще пробваме стимулация и ако не стане няколко пъти, отиваме за диагностично инвитро при друг лекар.

# 878
Здравейте имам записан час за 27-ми и честно казано в д-р Калчев ми е надеждата. Имам 2 извънматочни в следствие, на което са ми отстранени тръбите. От почти три години сме по дългия път инвитро... Имам един аборт в ранна седмица, една биохимична и доста трансфери без имплантация. Правила съм снимка в Турция на тръбите, макар че нямам такива ми препоръчаха да направя и се оказа че там няма проблем премахнати са както трябва , правих хистероскопия, от която не излезна нищо притеснително, ембрионите ми казват всеки път, че са с хубаво качество, като последния път имах 7 бластоциста, от които имаме 2 останали и се молим те да са нашето чудо. Наистина вече почвам да се отчайвам, но не губя надежда, наистина с цялото си сърце се надявам д-р Калчев да ми помогне и да открие проблема. Извинявам се за дългия пост, но исках да споделя и бих се радвала на обратна връзка, ако има някой с неуспешни имплантации, на който доктора е помогнал и са се получили нещата.

# 879
Калчев звучи като подходящ избор в случая, сигурно ще вземе микробиом и ще насочи за имунологични изследвания ако нямате. ПИД и ДНК фрагментация при партньора също звучат като нещо, което е хубаво да се провери.

# 880
Sunshine9292, ние сме в подобно положение. Аз съм с премахнати тръби заради тежка ендометриоза, както и един яйчник.
Но ние нямаме замразени ембриончета, имаме вече 2 инвитро опита, неуспешни. Аз записах час за д-р Калчев след първия неуспех, но до прегледа имаше 6 месеца и в това време направихме втора стимулация и инвитро, завършило с твърде кратка имплантация.
Ето как протекоха нещата при нас - д-р Калчев разгледа всичките ни документи, епикризи от операции, тромбофилии, генотип, ЯМР, спермограми, хистероскопии, стимулации, изобщо всичко, което имаме като репродуктивна документация. Говорихме дълго, понеже истрията ни е дълга. Прегледът с ехограф също беше дълъг и изчерпателен. Гледа матката на 3D, както и пуска Доплер за матката и яйчниците да проследи кръвопотока. Докторът ни назначи час за микробиом и консултация с хематолог, тъй като аз имам тромбофилия. Хематологът ни препоръча горещо да направим консултация с имунолог, въпреки че нямам установен проблем, нито пък високи NK клетки. Направихме частичен план, сега чакаме резултатите от микробиома, за да изградим стратегия.
Вие имате ембриончета, това е много хубаво ❤ Доктор Калчев препоръчва и инвитро клиника според случая. За жалост, не мога да споделя много опит, тъй като от 2 месеца съм му пациентка, но досега това са нещата, които той иска да проверим.
Аз също съм отчаяна и честно казано, много, много объркана. Стискам палци!
Може да си запишете въпроси на листче или в телефона, тъй като от многото информация, която ще ви мине през главата по време на прегледа, е силно вероятно да забравите половината неща, които сте си намислили да попитате.

# 881
Здравейте,
присъединявам се към темата. Имам записан час за доктора доста напред във времето, тъй като ще правим втори опит инвитро, но минаха доста години и искам да чуя мнението му и да видя какъв план ще начертае за подготовка.

# 882
Има ли дама с час между 1-4 септември. Моят е за 11.09.
Питам тъй като трябва да ида в определен период от цикъла, а нямаше свободни часове

# 883
Не позволяват да се сменят часове между различни хора, за съжаление Sad

# 884
Не позволяват да се сменят часове между различни хора, за съжаление Sad
Те казаха, че ако някой се откаже ще ми се обадят. Но все пак 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт