Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 313
  • 947
  •   1
Отговори
# 885
  • Be realistic - plan for a miracle.
То въпросът е, че и на други така са казали по същия начин… вероятно наистина ако се освободи час звънят по ред. И вече е въпрос на късмет, за жалост.

# 886
То въпросът е, че и на други така са казали по същия начин… вероятно наистина ако се освободи час звънят по ред. И вече е въпрос на късмет, за жалост.
Аз за първичния преглед, така ми се обадиха след 2 дни и буквално ми трябваха от първото обаждане 2 седмици да отида. Някакъв много голям късмет извадих миналата година

# 887
На мен казаха, че ако се освободи час по-рано звънят подред на всички.

# 888
Момичета, имам ендометриален микробиом с известно количество стрептококи, стафилококи и кандида, но никакви лактобацили. Бях на лечение с два антибиотика, като от клиника Калчев ми казаха минимум 20 дни след последния прием на антибиотик да отида за обливане с лактобацили.
Но ми предстои операция в устната кухина след седмица и ще приемам антибиотик. В такъв случай отново броя тези минимум 20 дни от последния прием на антибиотика заради операцията нали?
Освен това, ние нямаме замразени ембриончета и не се очаква скорошен трансфер. Кога е най-подходящо да направим обливането, за да е максимално ефективно? Изобщо, ако пък направим обливането, а се наложи да приемам антибиотик (макар че приемам само в краен случай) каква е гаранцията, че лактобацилите ще си живеят добре и ще се размножават? 🙄
Благодаря ви!

# 889
Aз първо правих стимулация и ПИД на ембрионите, после подготовка за трансфер, което включваше хистеро, биопсия за микробиом, антибиотик и след 2 седмици вливки. Трансферът ми беше в месецът на вливките, защото не искахме да е твърде далеч от хистерото, при което правехме надраскване. В идеалния случай щеше обливането да е месеца преди трансфера. Но и така се получиха нещата.

# 890
Благодаря, Semirra!
А вариант ли е, например, да оставя обливането максимално близо до трансфер? Или поне преди стимулацията.
Може би ако имах шанс за естествено забременяване, щеше да има смисъл и по-рано да направим обливането, но аз нямам тръби и няма как да стане.
Иначе аз мислех, че може да направим отново микробиом след време, но ми обясниха, че не е добра идея да се прави често, тъй като си е влизане в матката и има риск от внасяне на бактерии.

# 891
Питайте тях кога е най-добре във вашия случай. При мен от нула лактобацили явно са се развили за няколко дни, за да хване, но май препоръчват да имат малко повече време да се развият културите. Май е ок месецът преди процедура. Може пък да кажат, че по-добре от по-рано, за да си ви е ок средата месеците преди това и да няма място за нови бактерии. Звъннете и си задайте въпроса на рецепция, те ще предадат към доктора.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 22:13 от Semirra

# 892
  • София
Здравейте!
Искам да попитам в Медицински ценър на д-р Калчев има ли лекар андролог, въобще прави ли се там спермограма? Понеже от направените изследвания ни се установи проблем в мъжки фактор, а бихме искали и 2ро мнение и сме се насочили за там.
Да има андролог в центъра, но не съм сигурна дали се правят спермограми

# 893
Не знаех за андролога, спермограми почти със сигурност не се правят, защото нямат собствена лаборатория, но като цяло е хубаво спермограмите да са от репродуктивен център - някой от големите като Надежда, Щерев, Неовитро, за да са по-достоверни.
Пък вече не пречи ако е добър специалистът андролог при Калчев да отидете при него за консултация.

# 894
Здравейте! Д-р Калчев ми видя цветна снимка от Надежда на която пише лява тръба частично пропуска и сактосалпингс образува. Каза ми че имам и леки  сраствания и  в същото време да си пробваме каза. Не пречело но аз мисля дали това не е пречка за естествено ? 🤔🤷🏻♀Някой бил ли е в подобна ситуация?

# 895
Здравейте! Имам проблеми с гъбични инфекции от доста време. От месец ноември опитваме за второ дете, неуспешно. В момента съм с поредната инфекция и реших да запазя час в Клиника Калчев. Когато звъннах за час и помолих да ме насочат за специалист и ми предложиха д-р Опрова и запазих час. Може ли мнение за нея? Колебая се дали е добър избор. Благодаря!

# 896
Хей, момичета Heart Нахлувам с въпрос.
Преди следващия ми трансфер (който не се знае кога ще е, но ениху) искам да мина пак през д-р Калчев, за да проверим маточната среда. Била съм преди време за микробиом биопсия и после минах лечение за вирус в матката, но след това не съм се връщала.
Та в момента въпросът ми е: имате ли представа дали д-р Калчев извършва имунологична биопсия, която да таргетира/търси в конкретика NK клетки в ендометриума, както и там Th1/Th2... знаем ги.
Иска ми се да пусна както периферна имунология, така и ендометриална такава преди трансфер. В Надежда видях, че се прави такова нещо, но не ми се ходи там Grinning
В сайта на д-ра намирам тази страница, където пише:

Цитат
д-р Александър Калчев за първи път в България въвежда така наречената „прицелна имунологична биопсия“, съчетана с хистероскопия.

и

Цитат
Известна е връзката между увеличените NK клетки в периферната кръв и повишеното съотношение Th1/Th2 сред жените с повтарящи се спонтанни аборти и имплантационни неуспехи,като в последните години се предпочита анализиране на различните видове NK клетки не само в периферната кръв, но и в ендометриума.

Но от това не мога да зацепя правят ли я там или просто говори за това като нещо пожелателно Grinning

Ако някой има информация и ми я напише тук, ще съм крайно благодарна.
Иначе на тях ще им звъня тия дни също да питам и да запазвам час, но съм в офис по цял ден и трудно намирам тихо и скришно място, където да не чуят колегите за жалните ми казуси.

# 897
Не знам дали правят, аз попитах да ми направят заедно с хистерото и МБ биопсията, той нещо ме отряза, но не разбрах дали не правят по принцип или при мен няма смисъл.
Иначе да... по-добре не в Надежда.
Хубаво ще е да повториш МБ биопсията при Калчев да видиш резултата от предишното лечение. И да каже ако трябва вливки на лактобацили.

# 898
Да, да, аз съм правила контрола вече, просто не при него. Лактобацилите са си топ, те си бяха още първия път и не сме ги пипали. А вирусът след три курса с Валтрекс - още си седи. След обсъждане, решихме да не ме тровим повече, защото явно си е латентен и част от организма вече... Ще обсъдя пак обаче преди трансфер.

# 899
Чела съм, че вирус в матката се бъзика с имунологията, което не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт