Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 425
  • 949
  •   1
Отговори
# 840
  • Be realistic - plan for a miracle.
Напротив, работят с каса и много хора са си ползвали допълнителното здравно, за да си покриват неща. Включително на мен са ми издавали фактура с тези цели. Но първичният преглед не влиза в това най-вече защото застрахователят не го покрива.
Редактирам се, явно в 6 сутринта мозъкът ми слага равно между НЗОК и доп.здравно.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 08:26 от Preggo

# 841
Това не е НЗОК

# 842
Това, което описвате няма нищо общо с касата 😃 нарича се допълнително здравно осигуряване. Отивате, плащате си, дават ви фактура и застрахователят решава дали да ви възстанови разходите, или не.

# 843
Да, редактирах си поста още сутринта.

# 844
Здравейте, момичета!
Предстои ми първи преглед при д-р Калчев и нямам търпение! Възхищавам ви се и се радвам, че има такива умни и достойни българки! ❤
Може ли малко насоки как протичат прегледите?
Аз съм на 33 години, АМХ=0,5, без тръби и само с един яйчник, заради тежка ендометриоза със сраствания между много органи, две операции, имах и две миоми над 5 см и 2 см септум, а за капак имам и тромбофилия... Имаме вече 2 инвитро опита, неуспешни. По този път сме от 3 години. Дали докторът може да ми даде препоръки какво да променя, как да продължа? Предполагам, ще поиска да направи хистерескопия да огледа матката и лигавицата.
Казаха ми да си нося цялата документация, подготвила съм си всичко хронологически, но всяко връщане назад ми е много болезнено и се притеснявам, че докато обсъждаме проблемите ми е възможно да се разплача, понеже съм много емоционална.
Сега съм на поредна терапия със З@фрила, дали това ще попречи да се извърши хистерескопия или друг тип изследване?
Благодаря! ☀️

# 845
Leda, привет! Първо, понеже това ми направи най-много впечатление, не се притеснявай, ако се разплачеш, докторът е страшно мил! Ще те разбере и ще те изслуша , независимо от това!
Иначе , как протичат прегледите: Влизаш си с документите, ако имаш и дискове и флашки също, показваш ги на доктора и разказваш за случая си, докато той разгръща документите и пита също допълнителни въпроси ако нещо по изследванията му се стори неуточнено. Това , в зависимост от медицинската ти история и неговите въпроси, може да отнеме към 20-30 минути. След това отделя каквото прецени , че е необходимо и ти го дава да го предадеш после на регистратура да го копират и да го вкарат в досието ти в центъра. Следва си ехографски преглед, обстоен, на който подробно ти се обясняват някакви неща и вече на база който, той може да пожелае и да ти направи хистеро/само биопсия или проверка на тръби и тн. Гледа с доплер кръвоток към матка и яйчници, гледа фоликули , дебелина на лигавица и всичко в големи детайли. При мен в началото на база историята ми, нямаше желание за хистеро и както той каза, не искаше да ме "мъчи". Но на ехографа видя неща, които нямаше как да подмине, и ми насрочи за следващия месец хистеро с проверка на тръби с вода, както и биопсия. После минах и на обливки и физиотерапия за кръвотока.
След самия ехографски преглед , който е към 15-20 минути, той начертава план за лечението ти при него, с различни стъпки 1), 2) и т.н. и вече като минеш през всичко, което може да включва много неща , както при мен, може и да са една две стъпки, се виждате пак да обсъдите има ли какво друго да се направи и да видите прогреса. А може в целия процес и да стане чудото.
Дали доктора ще поеме случая не знам , за себе си аз също се тревожех , че няма да ми обърне внимание, но бяха напразни тревоги. Той е страшно мил и не се притеснявай, както и да се развият нещата съм сигурна , че ще бъдеш доволна от прегледа! Прегръдки!

# 846
Kat :3, би ли споделила къде те прати на физиотерапия за кръвопотока?

# 847
Изпраща в център Салус, на Симеоновско шосе. Но не е задължително да е там, просто там насочва той.

# 848
Да, праща при жена си, който център е открит всъщност от тъща му Joy Имаш избор разбира се, не ти търси сметка къде си ходил после.

# 849
Благодаря ви, момичета. Може поне това да отметна докато чакам да ми дойде часа след 5 месеца. Grinning

# 850
Много ти благодаря, Kat
Много подробно и изчерпателно си описала всичко! ❤ С цялото си сърце благодаря!
Нямам търпение, честно казано. При мен нещата не могат да станат по естествен път, тъй като нямам маточни тръби, но искрено се надявам, че ще даде препоръка за стимулацията и прогестероновата терапия след трансфер 🍀
Това, че е насрочил скоро след първоначалния преглед хистеро, е доста успокояващо, аз смятах, че ще минат отново месеци, преди да се видим отново и да пристъпим към такива стъпки.
Моят час го записах още февруари за средата на септември, но ми звъннаха от регистратурата, че този месец се е освободил час и страшно много ме зарадваха! Отдавна слушам за доктор Калчев и съм в нетърпеливо очакване да видим какво ще каже и какви съвети ще даде 
Благодаря, момичета, безценни сте! ❤

Leda, привет! Първо, понеже това ми направи най-много впечатление, не се притеснявай, ако се разплачеш, докторът е страшно мил! Ще те разбере и ще те изслуша , независимо от това!
Иначе , как протичат прегледите: Влизаш си с документите, ако имаш и дискове и флашки също, показваш ги на доктора и разказваш за случая си, докато той разгръща документите и пита също допълнителни въпроси ако нещо по изследванията му се стори неуточнено. Това , в зависимост от медицинската ти история и неговите въпроси, може да отнеме към 20-30 минути. След това отделя каквото прецени , че е необходимо и ти го дава да го предадеш после на регистратура да го копират и да го вкарат в досието ти в центъра. Следва си ехографски преглед, обстоен, на който подробно ти се обясняват някакви неща и вече на база който, той може да пожелае и да ти направи хистеро/само биопсия или проверка на тръби и тн. Гледа с доплер кръвоток към матка и яйчници, гледа фоликули , дебелина на лигавица и всичко в големи детайли. При мен в началото на база историята ми, нямаше желание за хистеро и както той каза, не искаше да ме "мъчи". Но на ехографа видя неща, които нямаше как да подмине, и ми насрочи за следващия месец хистеро с проверка на тръби с вода, както и биопсия. После минах и на обливки и физиотерапия за кръвотока.
След самия ехографски преглед , който е към 15-20 минути, той начертава план за лечението ти при него, с различни стъпки 1), 2) и т.н. и вече като минеш през всичко, което може да включва много неща , както при мен, може и да са една две стъпки, се виждате пак да обсъдите има ли какво друго да се направи и да видите прогреса. А може в целия процес и да стане чудото.
Дали доктора ще поеме случая не знам , за себе си аз също се тревожех , че няма да ми обърне внимание, но бяха напразни тревоги. Той е страшно мил и не се притеснявай, както и да се развият нещата съм сигурна , че ще бъдеш доволна от прегледа! Прегръдки!

# 851
Здравейте! Някой правил ли е прп при доктор Калчев и има ли успех след него? 🤔 Прп изчерпва ли резерва и с какво може да помогне ако някой може да ми обясни..?

# 852
И на мен ми препоръчаха ПРО и бих се облагодетелства от мнения.

# 853
Здравейте!
Искам да попитам в Медицински ценър на д-р Калчев има ли лекар андролог, въобще прави ли се там спермограма? Понеже от направените изследвания ни се установи проблем в мъжки фактор, а бихме искали и 2ро мнение и сме се насочили за там.

# 854
Здравейте, доколкото знам няма андролог и не се правят спермограми. Докторът поглежда спермограмата от който и репродуктивен център/болница да е  и не подлага на съмнение резултатите на тази база. Аз съм запозната с Пловдивските болници и не мога да дам съвет за спермограма в София, но има тема за мъжки фактор специално и там момичетата винаги дават чудесни съвети и може да проучите къде е най-подходящо за второ мнение.
Иначе момичетата, които питате за ПРП мога само да дам съвет да четете старите теми на Адела фертилити, там съм попадала на информация от първо лице за процедурата Simple Smile Те са към 12-13 теми , с търсачката би трябвало да стане бързо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт