Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 861
  • 949
  •   1
Отговори
# 90
Аз отидох при д-р Калчев с цветна снимка от Турция и да ви кажа често тази снимка ми беше абсолютно излишна, защото доктора с космическата си апаратура видя доста повече детайли. В петък имах при него хистероскопия за премахване на полип и лапароскопия да види тръбите. За първи път нямах никакви притеснения преди операцията и имах пълно доверие на д-р Калчев! Дори очаквах тръбите да бъдат премахнати, но това по негова преценка не се случи. Всички от персонала на клиника Малинов бяха изключително любезни, а за анестезиолога  мога отделен роман да напиша. Уникален човек! Само жената в лабораторията долу беше малко кисела и ми спука вена, но ще го преживея.
Та да ви питам… След колко време ще излезе този газ от мен?? В момента го усещам в диафрагмата и раменете и едвам дишам, много боли! Единствено мисълта за една диня ме държи жива, че нали първите дни не разрешават плодове и се надявам да доживея деня, в който да си я хапна. Grinning
Пробвам метода със шишето и сламката, ама с тая болка в ребрата ми е много сложно. И с тези лепенки мога ли да изкретам до махането на конците, понеже аз няма шанс сама да ги сменям??
Иначе доктора беше много стриктен в инструкциите с раздвижването, каза да не се залежавам, но как да стане като при всяко изправяне усещам болка в рамене, ключици, ребра… абе всичко ме боли.

Това означава ли че Калчев прави хистероскопии и лапароскопии в клиника Малинов? Това в много странно на фона на лъскавата му клиника.

# 91
  • София
WannaBe, да, в “Малинов” прави операциите. Знам, че до скоро тези операции ги е правил в Щерев. Според мен просто ползва базата. В неговата клиника не знам дали има операционна. Ако е само хистероскопия (без лапаро) я прави в неговата клиника.

# 92
Аз много се чудя дали не трябва и на мен да назначи хистероскопия… на мен също ми каза, че лигавицата е удебелена, но май разбрах, че е защото няма овулация.
При мен проблема е просто, че имам СПКЯ и причината да го потърся е че кървя повече от 5 дни, а по-рядко и повече от 7 дни и е съчетано с големи кр.съсиреци. Обаче нищо конкретно не коментирахме за този проблем, само ми каза за проходимост на тръбите заради яйчника, че ми е зад матката и също за изсл. За тромбофилия.
Тези които сте извършвали процедури, обикновено практиката му е първо хистероскопия и после проверка на тръбите или хистероскопия ви е била назначавана и след проверката на тръбите?

При мен двете процедури бяха в един и същи ден, една след друга, първо хистероскопията и след нея директно проверката на тръбите.

Според това, което аз разбирам досега от прегледите при него е, че за него най-приоритетно е да се стигне до забременяване, ако има съпътстващи проблеми като ЕМ (аз съм с такава) или ПКЯС те се оставят на заден план ако не пречат директно на процеса. Всички изследвания и процедури се правят с цел откриване на причини за трудно забременяване. При мен цикълът е редовен, но пък имам зацапване преди и след него, това, заедно с удебелената лигавица на матката, доведе до решението за хистероскопията.

Забелязвам от отговорите, че има индивудуален подход според различните пациенти и техните симптоми. Щом не ти е наложил хистероскопия, за момента може би не е необходима.
 Все пак ако се притесняваш, питай го следващия път дали се налага. Успех! Simple Smile

# 93
Аз много се чудя дали не трябва и на мен да назначи хистероскопия… на мен също ми каза, че лигавицата е удебелена, но май разбрах, че е защото няма овулация.
При мен проблема е просто, че имам СПКЯ и причината да го потърся е че кървя повече от 5 дни, а по-рядко и повече от 7 дни и е съчетано с големи кр.съсиреци. Обаче нищо конкретно не коментирахме за този проблем, само ми каза за проходимост на тръбите заради яйчника, че ми е зад матката и също за изсл. За тромбофилия.
Тези които сте извършвали процедури, обикновено практиката му е първо хистероскопия и после проверка на тръбите или хистероскопия ви е била назначавана и след проверката на тръбите?

При мен двете процедури бяха в един и същи ден, една след друга, първо хистероскопията и след нея директно проверката на тръбите.

Според това, което аз разбирам досега от прегледите при него е, че за него най-приоритетно е да се стигне до забременяване, ако има съпътстващи проблеми като ЕМ (аз съм с такава) или ПКЯС те се оставят на заден план ако не пречат директно на процеса. Всички изследвания и процедури се правят с цел откриване на причини за трудно забременяване. При мен цикълът е редовен, но пък имам зацапване преди и след него, това, заедно с удебелената лигавица на матката, доведе до решението за хистероскопията.

Забелязвам от отговорите, че има индивудуален подход според различните пациенти и техните симптоми. Щом не ти е наложил хистероскопия, за момента може би не е необходима.
 Все пак ако се притесняваш, питай го следващия път дали се налага. Успех! Simple Smile
И аз съм с такова зацапване, какво Ви каза на Вас доктора? На мен след ХС каза, че е нещо ендокринологично, но не ме насочи повече.

# 94
Здравейте ,

Вчера ми беше хистероскопията с биопсия. Каза,че матката е като цяло добре, очаквал да е по-зле положението( за инфо с общо 4 кюретажа съм:( Показва ми някакви бели неща, които според него са сраствания. Честно казано аз си ги представях като паяжина все едно, а то си беше по самата стена, като част от ендометриума все едно. Доста ряза според мен, болеше си ме много. Вчера кървих като цикъл,днес е зацапване. Надявам се да има смисъл всичко това, изморих се да ме боли, сега чувството е все едно пак са ми правили кюретаж.

Насочи ме към имунолог и хематолог,  на спермограмата не обърна кой знае какво внимание. Той е на мнение,че щом забременявам,значи качеството е ок...

# 95

И аз съм с такова зацапване, какво Ви каза на Вас доктора? На мен след ХС каза, че е нещо ендокринологично, но не ме насочи повече.

За зацапването разбрах, че правим хистероскпия за да разберем откъде е и благодарение на микробиома се откриха микроби и един херпес в матката, за които започнах лечение, сега ще видим дали ще се повлияе от него, все още не съм го завършила.

# 96
Момичета, някоя от вас минала ли е вече онлайн консултация с доц. Михайлова. Долу-горе какви изследвания назначава,искат ли ги пак в определена лаборатория?

# 97
Здравей, Reinar_Moralis,

Кой херпес излезе при теб? Аз съм с Тип 7 и лекувах 2 месеца с Валтрекс, назначен от д-р Калчев. Вчера пак ми дойде и ще правя Fertility test-a в Геника, за да видя дали го има още или да продължавам с търсенето на проблема другаде...

# 98
  • София
Здравей, Reinar_Moralis,

Кой херпес излезе при теб? Аз съм с Тип 7 и лекувах 2 месеца с Валтрекс, назначен от д-р Калчев. Вчера пак ми дойде и ще правя Fertility test-a в Геника, за да видя дали го има още или да продължавам с търсенето на проблема другаде...
Д-р Калчев ли ти назначи Фертилитито?
Само да знаеш,че може да пуснеш не целия пакет,а само едно нещо ,или две,колкото са положителните.Питай ги ,поне преди можеше и ако не ги бях питала,щяха да ми пуснат отново всичко.

# 99
Благодаря за информацията, Bubble,

Сама си го назначих. При доктор Калчев следващата стъпка е стимулация, ако не стане след Валтрекса. Не е казвал нищо за контрола на лечението, а аз имам позната при която не се изчисти същия херпес със същото лечение и в момента е при друг лекар на друг препарат.

Честно казано си мислех да пусна всичко, за да сравнява двата резултата. Явно вече нямам вяра на нищо....

Здравей, Reinar_Moralis,

Д-р Калчев ли ти назначи Фертилитито?
Само да знаеш,че може да пуснеш не целия пакет,а само едно нещо ,или две,колкото са положителните.Питай ги ,поне преди можеше и ако не ги бях питала,щяха да ми пуснат отново всичко.

# 100
А някой може ли да каже д-р Калчев признава ли цветната снимка от друго място или държи той да си провери. Някъде бях чела, че не приемал и само неговия метод признавал

# 101
А някой може ли да каже д-р Калчев признава ли цветната снимка от друго място или държи той да си провери. Някъде бях чела, че не приемал и само неговия метод признавал
Здравейте, при моят преглед разгледа снимката от друго място, само каза че не била както трябва направена, но не се е налагало да правим втора при него може би и защото направо ми назначи офис хистероскопия и по време на нея каза че пак ще погледне тръбите.

# 102
Здравей, Reinar_Moralis,

Здрасти ВаниЛа, същото като при теб, пак тип 7 и същото лечение. Ще чакам и аз следващата менструция да се тествам в Геника.

Твоята приятелка в Геника ли се е изследвала? Много тъпо звучи това, тамън се бях успокоила. И при мен каза, че не е нужна контрола, опити за забременяване направо.

# 103
Ех от къде се взе този вирус при всички... Ще споделя после как изглежда резултата от фертилити теста и ще търсим как да се излекуваме.

Моята позната откри вируса, защото по нейна инициатива сама си пусна фертилити теста. След това се лекува с два курса Валтрекс и после пуска някакви кръвни изследвания на които й излезе, че все още вируса е много активен.

Здравей, Reinar_Moralis,

Здрасти ВаниЛа, същото като при теб, пак тип 7 и същото лечение. Ще чакам и аз следващата менструция да се тествам в Геника.

Твоята приятелка в Геника ли се е изследвала? Много тъпо звучи това, тамън се бях успокоила. И при мен каза, че не е нужна контрола, опити за забременяване направо.

# 104
Аз съм пускала фертилити теста в Геника, резултатите бяха готови след около седмица(малко бавно стават), ако не сте пускали досега, гледайте да съберете малко съсиреци, най-добре 2 ден от МЦ и да се занесе веднага пробата.

Общи условия

Активация на акаунт