Венеция /Тема 7/

• 35 065
  • 504
  •   2
Отговори
# 225
От известно време следя темата и благодарение на съветите в нея успяхме да направим оптимална програма и прекрасни спомени. Не видях да е споменавано тук и затова искам да препоръчвам едно малко заведение за прясна риба. Намира се зад рибния пазар. Не видях да има име затова прилагам снимки.

Това е името и локацията на заведението

# 226
Здравейте,
Моля ви препоръчайте ми ( хотел или Airbnb или друго място за спане) в центъра на Венеция близо до площад Сан Марко. Ще пътувам с малкото ми дете на 2 год и искам максимално удобно да бъде.
Много благодаря.

# 227
  • пловдив
Здравейте, препоръчате хотел в Лидо ди Йезоло за семейство с две деца. Може и чрез агенция.

# 228
  • Варна
Ние взехме само за един ден карта, която включва вапоретите. Другите два дни само билет от Местре и цял ден обикаляне из Венеция,  движехме се по настроение, гледахме да избягаме от тълпата. Това беше първия и третия ден. Втория ден си взехме карта и първо отидохме на Бурано, който е много красив, разгледахме го, хапнахме в едно малко заведение брускети, пихме еспресо и с нови сили продължихме към Мурано.  На прибиране синаправихме обиколка с вапорети, като сменихме няколко, за да разгледаме и от тях Венеция.

П.С. Преди 5-6години разгледахме първо Мурано, а после отидохме на Бурано, но за там вече бяхме много уморени и не можахме да му се насладим.
Колко време е оптималното за двата острова, включително транспорта? Цял ден?

Пристигаме по обяд, с настаняване в Местре. Чудя се как да организирам времето, като имаме първия следобед, един цял следващ ден, и на другия тръгваме към Флоренция с влак. Гледах и get-your-guide, но не държа на фабриките за стъкло и тн, и офертите им реално са препускане през островите.
Ако направим първия следобед само разходка във Венеция, на втория ден да вземем карта и двата острова, и като се върнем ако не сме капнали, да довършим разходката във Венеция? Възможно ли е? С две големи девойки ще съм.

Благодаря предварително за насоките Simple Smile

# 229
Хайде и аз да питам....правилно ли разбирам, че това с таксите и QR код е свършило...резервацията ни е за 22.08. - 25.08. , като се настаняваме във Венеция...- нищо не ни трябва, нали?

# 230
Сега и да си отговоря - няма входна такса за Венеция ...за никой 🙂
Прекрасна е Венеция 🙂

# 231
ЗориБ, има ли много стълкновение из улиците и забележителностите?
Предстои ни тази седмица да ходим за няколко дни и тайничко се надявам да не трябва да се бутаме, за да се разминем..

# 232
  • Mars Hotel
Какви стълкновения се очакват във Венеция? Нищо не съм чула.
Да не би да имате предвид "стълпотворение"?

# 233
Да, може би не се изразих правилно. Имам предвид и около дните на филмовия фестивал може би ще е по-натоварено.

Какви стълкновения се очакват във Венеция? Нищо не съм чула.
Да не би да имате предвид "стълпотворение"?

# 234
Ееех, има си хора...доста...но не по-различно от висок сезон на Слънев бряг...например 😉 важна е настройката...на мен тълпите не ми пречеха...рано сутрин излизаме, където стане по-натоварено се мушнем из страничните улички и е по-спокойно 🙂

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 17:24 от ЗориБ

# 235
Мерси, Зори!

Сетих се да видя онлайн камерите - ами като миналия път по същото време е сякаш. Малко се стреснах от статии, в които казват, че тази година има много повече туристи, та затова реших да попитам.

Иначе и ние така направихме и ще повторим - сутрин навън, в следобед обяд и дрямка и после до късно навън. Вечер Венеция е прекрасна!

Ееех, има си хора...доста...но не по-различно от висок сезон на Слънев бряг...например 😉 важна е настройката...на мен тъпите не ми пречеха...рано сутрин излизаме, където стане по-натоварено се мушнем из страничните улички и е по-спокойно 🙂

# 236
Здравейте.  Моето питане е леко свързано с Венеция. Искам да стигна до Триест, пристигам на Тревизо.  Ще съм благодарна, ако можете да ми препоръчате транспорт. Гледах в карти, видях варианти с  комбинация от влакове, автобуси.., но ...много съм слаба с ориентацията....винаги съм от другата страна, в грешната посока. Видях, че има и  FlixBus, но ми е странно- директен до Триест е около 5 час, чака се при прекачването, а ако хвана автобус до гара Местре, излиза, че има повече варианти, за по- бърза връзка с FlixBus до Триест, но  дали е така?
Затова, ще съм благодарна, ако има някой инфо и може да ми помогне.

# 237
Seeflower, аз ползвам Omio...най-бързо е с влак от гарата на Тревизо до гарата на Триест - около 2ч и 30м., а и най-лесно ми се вижда...излизаш от малкото летище на Тревизо , не пресичаш улицата, вървиш в дясно 50-80 метра и хващаш градски автобус за 12 минути до жп гара Тревизо и от там влака за Триест

# 238
Seeflower, аз ползвам Omio...най-бързо е с влак от гарата на Тревизо до гарата на Триест - около 2ч и 30м., а и най-лесно ми се вижда...излизаш от малкото летище на Тревизо , не пресичаш улицата, вървиш в дясно 50-80 метра и хващаш градски автобус за 12 минути до жп гара Тревизо и от там влака за Триест
Сърдечно Благодаря.
С това приложение дори и билет мога да купя😀, леле, страхотно. Наистина ми помогнахте мнооого🤗

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 15:21 от Seeflower

# 239
Радвам се 🙂 така е, и аз си купувам билети с него, удобно е, а и цените не са много различни

Общи условия

Активация на акаунт