Венеция /Тема 7/

• 35 182
  • 506
  •   1
Отговори
# 240
Да дам малко инфо от нашето пътуване до Венеция - имаше си доста туристи, особено в централната част, около площад Сан Марко. В отдалечените части беше доста по-приятно. В Канарегио (ако правилно "произнасям") беше също натоварено. Много топло време хванахме, но пък за късмет уцелихме хубави места във вапорето на 1ва линия и си направихме прекрасна разходка с линия 1 чак до Лидо и обратно до спирка Жардини, където слязохме за кафе и после обяд в Кастело, в местно, фамилно заведение - разкошен обяд на "народни цени" с много вкусна храна и далеч от туристическия поток. Trattoria Dai Tosi
+39 041 523 7102
 https://g.co/kgs/cncL4i5

В Мурано намерихме джелатерия, в която правят джелато с местен сорт грозде. Много леко, приятно, ненатрапчиво и не много сладко - препоръчвам за малки (и големи) деца 😍. Ще потърся мястото и ще добавя линк.

Не знаех, че има и нощни линии на вапоретите - много удобно за по-спокойни нощни разходки около полунощ например.

Синът ми е очарован (15г), въпреки около 13те км всеки ден пеша и би повторил с нас отново 😊.

# 241
С кола съм. За пръв път ще ходя по този начин във Венеция (с друг транспорт съм била).
Искам да спра в началото на острова, цена от 20-30 евро на ден е приемлива. Къде бихте ми препоръчали от скорошен опит? Гараж Сан Марко или малко по-назад около Тронкето?

# 242
С кола съм. За пръв път ще ходя по този начин във Венеция (с друг транспорт съм била).
Искам да спра в началото на острова, цена от 20-30 евро на ден е приемлива. Къде бихте ми препоръчали от скорошен опит? Гараж Сан Марко или малко по-назад около Тронкето?
Park 280 ползвахме ние, но почасово, не целодневно. На много удобно място е и много се ползва. За 24 часа пише, че е 22 евро.
https://en.parkopedia.com/parking/carpark/park_280/30135/venezia … ving=202409071030

# 243
Благодаря, Дона Роса!
И аз гледам, че околните са все покрити и по-скъпи.

# 244
  • Варна

Отсядаме или Лидо ди Йезоло или в Местре и там хотелите си имат безплатни паркинги Simple Smile от Лидо ди Йезоло има вапорети , а от Местре автобус или влака и те спират на спирка 1 на вапоретите. Иначе за платен паркинг - Тronchetto. Веднъж отседнахме 4 дни в  CAMPING VENEZIA VILLAGE и ни беше супер удобно Simple Smile

# 245
Мина вече тоя казус, та да кажа, ако може да е от полза за някой следващ с подобен въпрос - спряхме на Тронкето. Всички паркинги там, и закрити и открити, са 27 евро на денонощие. До 3 часа се чарджва почасово, не запомних колко.
От Тронкето до пиацале Рома се пътува най-бързо и удобно с People Mover, електрическо влакче без водач, което струва 1.5 евро. По-неинформираните - с вапорето за десетина евро, ние ги изгледахме високомерно (защото релсите на влакчето са на високо, не за друго Simple Smile).
Опашката за гараж Сан Марко беше чутовна, не съжалих нито за миг, че не сме се пробвали там.

# 246
  • Варна
От Тронкето до пиацале Рома се пътува най-бързо и удобно с People Mover, електрическо влакче без водач, което струва 1.5 евро.

Е да ама вапора си е кеф . Simple Smile Имам статистика от един от дните в които имахме 24 часова транспортна карта = 2 автобуса от/до вапора и 23 пъти вапора Simple Smile направо хоп он/хоп оф. Ама то и вапоретните линии са 20тина де.

# 247
За едно пътуване ли е 10 евро с вапоретите

# 248
Зависи до къде е. Ние от Фондаменте Нове (еврейския квартал) до Мурано платихме по 9Е. После на тръгане към Бурано си взехме 24Е за 24 часа (еднодневна) и я ползвахме за няколко панорамни обиколки същия и следващия ден + hop on/hop off + веднъж с нощна линия около полунощ.

# 249
Ние бяхме през март...9.50 € беше  еднократно пътуване...Взехме си тридневната карта за 72 ч.  и ги експлоатирахме яко за четирите дни във Венеция....Точно  hop on/hop off ...слизаш/качваш...до Бурано и Мурано, Лидо....нощни круизи по Канале Гранде....За нас беше изгодно...

# 250
  • Варна
За едно пътуване ли е 10 евро с вапоретите

Точно така Кати - само с транспорти 1 - 2 или 3 дневни карти пътуваме и те се избиват само с 3-4 качвания , а ние яко ги ползваме

# 251
С карта е добре, но еднократно е 9.50, да. Най-изгодна е за 2 или 3 дни, зависи за колко ще останете.

# 252
Някой дали е ходил до парк Тропикариум. Ние ще ходим тази седмица и нещо времето ме се очертава да е хубаво. Търся нещо на закрито да обикаляме. Планирала съм Музея на доджите и една от базиликите. Някой, ако предложи още нещо, бих се радвала.

# 253
Здравейте, търся информация как да се приберем от Пиацале Рома до летището в Тревизо. От къде да си купим билетите на Пиацале Рома и къде спира автобусът?

# 254
ATVO автобусите спират зад "островчето", на автогарата. Можете да си вземете билети от шофьора или от автоматите до автобусите.

Спират точно на летището в Тревизо, до централния вход.

Общи условия

Активация на акаунт