Венеция /Тема 7/

• 32 227
  • 462
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, имам въпрос относно Venezia Unika. Има ли смисъл да се купува предварително ваучер за карта от сайта или директно може да се закупи от офисите до гарата в Местре. Ако закупим предварително в офиса на ACTV може ли да ни дадат хартиен носител? Доколкото разбрах ако закупим карта за 48 часа, тя включва целия транспорт на община Венеция, автобуси, трамвая, регионалните влакове Венеция Местре - Санта Лучия.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 10:19 от Mariya Popova 655115

# 436
Здравейте!
Планираме пътуване до Венеция през август и се чудя дали месецът е подходящ за посещение. Притеснява ме евентуално горещото и влажно време — прочетох, че тогава може да мирише неприятно от каналите.
Ще пътуваме с кола до Триест, където имаме две нощувки. Преди това ще пренощуваме в Словонски Брод, а на връщане — в Загреб. От Триест до Венеция ще пътуваме с влак.
Ако някой е бил в този период и има впечатления — ще се радвам на съвети и препоръки! 🙂

# 437
Здравейте. Планираме пътуване до Венеция и търся из интернет дали Местре е част от Municipality of Venice и може да се освободи от таксата за достъп до Венеция през уикендите. Мисля, че не бъркам, нали може да се освободи?

# 438
  • София
Здравейте. Планираме пътуване до Венеция и търся из интернет дали Местре е част от Municipality of Venice и може да се освободи от таксата за достъп до Венеция през уикендите. Мисля, че не бъркам, нали може да се освободи?

Може, да.

# 439
Гледам влаковете от Бергамо към Венеция. Цените на регионалните влакове фиксирани ли са или се променят с приближаване на датата?

# 440
  • София
Гледам влаковете от Бергамо към Венеция. Цените на регионалните влакове фиксирани ли са или се променят с приближаване на датата?
Фиксирани са по правило.

# 441
  • Milano

27/07 е последният ден за тази година.

# 442
Здравейте,
Обмисляме да пътуваме до Венеция с кола. Моля за съвети как е по-добре да направим - да отседнем извън града (и къде?) и да пътуваме с някакъв транспорт, или да оставим колата на входа на града и да вземем хотел в центъра някъде. Нямаве още ясна идея какво да посетим и колко дни ще е добре да останем.
🌻
Извън града със сигурност в този случай. Може на жп линията и да пътувате до Венеция с влак - най-удобно е. Може и да си ходите с кола - потърсете старите ми постове в темата, описала съм подробно организацията и режима на паркиране, тъй като съм била в града и със, и без кола (с кола миналото лято).
В никакъв случай не отсядайте в Местре. Има разкошни градчета на 30-60 минути път, мога дори да препоръчам нашия хотел, доволни сме. На 300 метра от него беше най-добрата пица в Италия и изобщо в света, която съм опитвала.
Защо да не отсяда в Местре?Питам , защото на мен ми казаха, че е удобно за пътуване до Венеция и резервирах,Ако не е ок да отменям резервацията

# 443
Местре е много (най-) удобно, ако сте с публичния транспорт. Но ако човек е с кола, има много по-хубави места наоколо.

# 444
  • София
Благодаря ви за информацията и помощта  🌻
Ние се отказахме от варианта с кола и ще ходим със самолет. Резервирахме хотел близо до двореца, и от летището мислим да вземем влак до гарата след Местре, после пеша. Това, което не мога да се ориентирам е как да стигна до Мурано и възможно ли е за един следобед да се обиколи и Мурано и Бурано? Предлагат и екскурзии, но не разбрах дали не е беседа само (без пътя). До края на август има доста време, надявам се да си подредредя програмата до тогава Simple Smile
И един друг въпрос, много комари ли има?

# 445
Възможно е за ден да се видят Бурано и Мурано. Съветвам ви първо да отидете до Бурано, по- далечния. Защото, ако слезете на Мурано, после има голяма опашка за Бурано. Не съм видяла комари.

# 446
  • София
Опашките за самия остров ли са? Има ли транспорт между двата острова?
И да колко време могат да се разгледат? Един следобед ще имаме, ще ни стигне ли? Притеснявам се, ако стане късно с какво ще се приберем до хотела.

# 447
Опашките са да се качите на вапоретите. Зависи колко ще се мотаете из двата острова. Ние бяхме почти цял ден лежерно. Хубаво е да си купите карта за транспорта( вапоретите и автобуси). Потърсете в интернет цената, има за ден и за повече. Важи от първото валидиране 24 часа. Свалете си приложението CheBateo с разписание на вапоретите.

# 448
  • София
Благодаря ❤️

# 449
Здравейте, може ли да ме насочите с какъв транспорт да стигнем до Венеция от Триесте? Ще бъдем на круиз и съм запазила три нощувки във Венеция до площад Сан Марко.

Общи условия

Активация на акаунт