Венеция /Тема 7/

• 33 641
  • 488
  •   3
Отговори
# 480
През май Венеция е прекрасна. И не знам защо смятате, че са големи тълпи.
Пристигнахме първия ден следобед след 15 ч. Настанихме се, хапнахме и направихме много хубава вечерна разходка. Имайте предвид, че болшинството хора не спят в самата Венеция и привечер се изпразва и в края на май никъде не усетихме тълпи.
Вторият ден бяхме на островите Мурано и Бурано и прибирайки се към 17,30 ч, нямаше никакви опашки на Двореца на дожите и купихме билети за следващия ден. Препоръчвам да посетите. Билетите включват няколко обекта.
Следобед пихме кафе на площад Сан Марко, направихме разходка от другата страна на града и вечерта с трансфера към летището на Тревизо за полет към София.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 17:24 от Iki70

# 481
Ние бяхме тази година във Венеция(после в Словения) точно през април за моя рожден ден. Тоест началото на април. Хора си имаше, ясно е. Не бих ги определила като тълпи.
Относно времето уцелихме прекрасно такова и изкарахме повече от хубаво Simple Smile

Пп:във вашата дилема бих избрала личния празник

Enjoi :=)

# 482
Ние бяхме във Венеция началото на май миналата година. Тълпи не бих казала, че имаше, само в началото, където трябва да си платиш посещението или да се чекнеш с нощувка наоколо. По-навътре напълно поносимо. Времето беше страхотно (ние не понасяме горещо време). От време на време ми се мяркат снимки от тогава - децата са били по къси ръкави и къси гащи.
Бяхме отседнали в къмпинга в града и съжалявах, че бяхме само с една нощувка там, защото много го харесах, въпреки че басейнът още не работеше.
Били сме във Венеция и декември месец, пак е страхотна.

# 483
Enter, може ли линк към този къмпинг?

# 484
Ето този: https://www.booking.com/Share-uT4N8rO
Ние пътувахме с куче и две деца - на почти 3 г. и един навършващ 6 г. и в мобилна къщичка ни беше супер. Вечеряхме и на верандата, беше много чисто навсякъде. В ресторанта имаше закуска.

(Обърках - този май ни беше пътуването, просто много далечно ми се струва.)

Не мога да разбера дали линка насочва правилно - hu venezia camping in town се води мястото.

# 485
Ее супер е, благодаря 👍
Питах, защото и ние бяхме на къмпинг. С вътрешен басейн и включена закуска, тип бунгала подобни на вашия.. Беше супер
В Местре, обаче

# 486
Относно времето. Били сме във Венеция всеки месец от годината. Член на семейството живее на 30 км и редовно се отбиваме. Имаше период от около 10 години, в които не бяхме стъпвали, беше ни писнало, но преди 2-3 я преоткрихме Simple Smile Любимите ми месеци са март (втората половина) и декември (втората половина, но не точно по празниците, а малко преди тях). Имам снимки на 22 март по къс ръкав. Лятото е кошмар - жега, при това адски влажна - вървиш и лепнеш. И половин Европа плюс 1/3 от САЩ и Китай се изсипват.
Най-големи дъждове са ни прали на два пъти през октомври, втората половина, и средата на май, когато имаше и жертви в района, скъсани стени и срутени мостове. Като цяло пролет и есен са си доста дъждовни сезони в Северна Италия. И всичко е на късмет - или ще те пере яко дъжд, или ще случиш уникално време.
Абсолютно подкрепям горния коментар, че вечер се изпразва. Обикаляли сме Венеция вечер, а веднъж и посред нощ и няма никой по улиците, страхотно спокойствие и тишина. За сравнение - в един Рим и в 2 през нощта да се разхождаш, си има доста обикалящи. Категорично подкрепям мнението, че е най-добре да се спи в самата Венеция, въпреки, че ние по обясними причини не сме го правили. Но все се каним, защото ... друго си е Simple Smile

# 487
Към тези, които сте пътували до Венеция - цена около 350-400 евро добре ли за билети през м. май за 4-членно семейство? Благодаря.

# 488
  • София
Към тези, които сте пътували до Венеция - цена около 350-400 евро добре ли за билети през м. май за 4-членно семейство? Благодаря.
Да. Излиза ~ 45-50 евро на човек в посока. Видя ли такава цена, никога не бих чакал. За мен е отлична като, разбира се, може да падне още.

Общи условия

Активация на акаунт