Нашите цветя - обща тема 20

• 42 596
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Маги, махнах снимката. Забравила съм, че като цитираш цялото съдържание остава.
Някои български китки не виреят, но има други, за които благородно завиждаме.

# 376
Госпожа Лаленце, поздравления за сакъзите Simple Smile И аз съм влюбена в тях и мечтая за такива от втората снимка. Садих по 3 корена в сандъче, ще видим, ако оцелеят какво ще стане. Дръж ни в течение, моля Flowers Hibiscus

# 377
Маги, махнах снимката. Забравила съм, че като цитираш цялото съдържание остава.
Някои български китки не виреят, но има други, за които благородно завиждаме.
Благодаря ти! Heart
Нали знаеш, каквото си нямаш това искаш. Сакъзи и мушката толкова да харесвам. Първите дори не съм виждала да се продават, вторите изкарват до юли и умират. Тази година не взех. А какви красиви цветове има.

# 378
  • оттам, откъдето започва България
Почнах да се мъча да напиша имената на споделилите цветни красоти, но се отказах, не ми се получи.
Просто ви благодаря за красотите, които споделяте. Simple Smile Прекрасни са! Heart Decoration

# 379
  • София
Ей, пусто каланхое каква му е цаката? Поредното ми върви към умиране... На североизточен прозорец ми е. Падат му листата едно по едно, за цъфтеж изобщо дума не може да става.

Да се отчета с прекрасната ми детелина , за да не е поста само за оплакване

# 380
  • Карлово
Ей, пусто каланхое  каква му е цаката?

По-рядко поливане. колкото по-малко се грижиш, толкова по цъфти.

# 381
Моите каланхоета преди месец бяха пред умиране- въшлясали и преполяти, с увехнали цветове. Тези, дето цяла зима си цъфтяха на прозореца на парното помещение. На това вътре също му разказах играта от преполиване, стотина пъпки заминаха.
Ядосах се и трите саксии ги забих до половина в земята под една ябълка в другия край на двора. И съвсем забравих за тях.
Е, онзи ден се сетих, ами те изглеждат чудесно! Удвоили са си листата, пуснали са нови пъпки. Точно забравяне му е майката, за да вървят цветята при мен.
И за да не е спам, роза на съседка, уникална е , като арка над входната им врата. Ще крада и от нея.

# 382
Специално за dariVale слагам една фотка на фенера по тъмно

И един залез за лека нощ на всички прекрасни момичета в темата

# 383
  • оттам, откъдето започва България
Розата наистина е прекрасна! Open Mouth

Моето каланхое растеше рахитично и не цъфтеше. Забих го в градинката пред блока, та сега се е изправило доста, да видим дали няма и да цъфне.

MagniМ, много романтично. Relaxed

# 384
  • Бургас
Малко цвят и от мен 😍
Изненада ме, лилавото сакъзче. Мислех,че загина.

Очаквам да ме зарадва.

Черното също е на път.

Едно любимо оранжево-розово.

Други две любимчета - лилаво мушкато и пъстрото.

Едно любимо кралско мушкато с нежен,рошав и голям цвят

В дясно е подаръка ми от децата за рожденият ми ден, миналата година. До преди да цъфне,не знаех какъв цвят е.

Първият цвят си излезе чисто червен,но вторият вече си е пъстър.

Обща снимка,лоша,но набързо снимана

# 385
Малко градинска красота от мен.

# 386
Момичета, как се орязва изсъхнал цвят на мушкато? Цялата розетка ли се реже или от по надолу на ствола?

# 387
Момичета, как се орязва изсъхнал цвят на мушкато? Цялата розетка ли се реже или от по надолу на ствола?
Реже се от дъно, от където започва клонката на цвета. Може и да се отчупи, ако е по-тънка.

# 388
  • София
Миналогодишни петунии на свекървата,презимували навън. На есен я домързяло да ги оскуби,те оживели,че и цъфнаха рано. Това е преди две седмици.

Рози. Те са от тази седмица.
Тази е много ароматна и една идея по- лилавееща наживо.

Извинете ако се повтарям,но не помня дали съм показала моята градинка с циганчета.

И да кажа,че ми е писнало от дъжда. Всичките ми цветя ги прибрах под навеса скупчени. Не им се вижда така красотата.

# 389
  • Варна
Чупя целия цветонос с дръжката, докъдето излиза от стъблото. Става много лесно. Понякога, ако цветчетата цъфтят на порции си играя да очупвам само прецъфтелите, защото в същия цветонос има и още неразцъфнали, но обикновено това се случва в началото на сезона, когато са малко цветовете, после няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт