Нашите цветя - обща тема 20

• 42 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ето малко красоти и от мен, най-голямата ми изненада беше пасифлората. И то защото само след ден с отворен цвят той се затвори и това беше...

# 361
  • SF
В нашия град не се сещам да съм виждала орлов нокът.

# 362
  • Варна
Пасифлорите са еднодневки, да. Аз имах преди 2-3 години от Лидл, стана дълга, дълга, спука се да цъфти и в един момент 2-3 месеца по-късно просто умря. Така и не разбрах къде сгреших.

# 363
  • гр.Пловдив
Дами,нова съм в групата,надявам се да ме приемете,нахлувам с няколко въпроса ,тъй като смених местоположението на дървото на живота,дали няма да му стане нещо навън е,такъв му е вида в момента

Пече го слънце до 11-12ч

# 364
Като за начало може да му поокапят  листа - стрес от смяната на мястото.
Изглежда ми рехаво и червеникаво, вероятно от недостиг на светлина, но това е защото го сравнявам с моето, което е супер гъсто и тъмнозелено.
Аз още не съм го изкарала, есента му счупих встрани саксията и сега тръгна ли да го местя, ще я дочупя.😂
Кученцата, стана цял храст от едно мижаво коренче 2 см и още едни жълурчета, които в комбина с лилавите ириси ми пълнят сърцето.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 22:17 от Mateah

# 365
Дървото на живота - 2 бр., при мен целогодишно са на остъклена северна тераса. Лятото става доста горещо и тогава ги поливам по често.

# 366
  • гр.Пловдив
Благодаря за съветите,но явно пряката слънчева светлина не му се отразява добре на дървото..,ще го прибера отново...Имам отново въпрос-трябва ли да чакам да пуснат корени  тези резци от шефлера,за да ги засадя-към момента стоят и дремят във вода Thinking

И това алое като му изкарам израстъците директно ли се насаждат или трябва да се вкоренят по някакъв начин ?

Joy

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 07:49 от teddynm

# 367
  • Пловдив
Дървото на живота обича светлина, а и на топло му се отразява добре. Моето е на източна тераса и го оставям там до началото на ноември.
Аз бих поскъсила издължените клонки, така ще се сгъсти короната.

# 368

Май е за по-голяма саксия вече?!

# 369
  • Пловдив
Не още, добре си е.

# 370
И моите две са на много слънце. В малки саксии, почти забравени Simple Smile

Лятото вече е при мен.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 07:57 от MagniМ

# 371
И моите две са на много слънце. В малки саксии, почти забравени Simple Smile

Лятото вече е при мен.

Тази обаче ще я изтрия по късно, нищо че съм се скрила на сянка 😊
Цветето под сянката красиво е разцъфнало 😜!
Фенера е много красив. Ако го има в интернет може ли линк в скрит текст.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 16:46 от dariVale

# 372
dariVale, от местен магазин е купуван, не онлайн. Дюрасел е ако това помага да се намери.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 18:57 от MagniМ

# 373
  • София
MagniM, страхотно местенце си имаш! Къде живееш?

Аз минавам да се похваля, че най-накрая имам мечтаните алпийски сакъзчета. Сложих по 4 в сандъче и се надявам след няколко месеца да ме радват още по-кичести. Втората снимка е с желания резултат.

# 374
Лаленце в Малта съм и местенцето е покрива, който ползваме от години за плаж и барбекю, но от едва от три имам цветя. Съседка ми подари коренче петуния, после открих темата тук и вече имам над 70 саксии като половината от тях са вкоренени от мен. Всеки път като минавам покрай цветарски магазин се заричам да си затварям очите и всеки път ги отварям по широко. За съжаление голяма част от тези които са толкова красиви на вашите балкони, при мен не издържат на жегите.

Общи условия

Активация на акаунт