Нашите цветя - обща тема 20

• 42 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, съфорумки! Синът ми подари азалия. Склонна съм да мисля, че е градинска, но моля по-запознатите да дадат мнение.

Преди 2 месеца ми подариха същата. Много бързо изсъхваше пръста и я пресадих в саксия. Сложих я пред прозореца на една масичка. Има слънце но не постоянно , става и сянка.Не я поливам много . Взеха да и избират листенца от стеблото . Сложех и само пръст . Беше ме страх да махам торта от коренчето.

# 346
  • Варна
Amiamo, FB680797BGM, благодаря ви. Да, ще я преместя, а допълнителната почва ще я направя по-рехава. Прочетох, че трябва да поливам по-често и понеже харесвала по-кисела почва, отвреме навреме ще  подкиселявам водата - 2-3 кристалчета лимонтозу на 1 литър вода.

# 347
  • Пловдив
Утайка от кафе също подкиселява почвата Wink.

# 348
Утайки от кафе опитах в сандъчета, мухлясаха при мен и не използвам. Чела съм съвети за мая за хляб - опитах и завъдих бели червеи в саксия Sad . За подкиселяване препоръчват и борови иглички в почвата. Но най-добре специален тор, сега поне има всичко на пазара.

# 349
Да за подкиселяване става да сложите борови иглички , но утайката от кафе не трябва да се слага на всички цветя . Почвата вътре става гадна и се степцва . Аз за сега няма да я подкиселявам така си върви добре . Маята за хляб е много добър вариант за всякакви цветя, майка ми даже полива доматите и пипера с нея . Тя е по - безобидна .

# 350
Може да ми се смеете, но ще питам. Вчера, докато поливах цветята видях, че в две от сандъчетата има гъби. Общото между двете цветя, е че съм ги поръчвала онлайн от разсадник, т.е. според мен са дошли така. Трябва ли да се притеснявам? Външно нищо им няма на цветята, растат и цъфтят.

# 351
Попаднал е мицел в почвата и се е развил, отстрани гъбите и се радвай на цветята😊

# 352
Благодаря, ccvet Flowers HibiscusSimple Smile

# 353
Здравейте момичета, купих си бели карамфили, пресадих ги, поливам ги , намират се на шарена сянка, имат пъпки, но те изсъхват преди да са цъфнали....нещо правя грешно, приемам съвети! Благодаря!

# 354
Махай прецъфтелите пъпки и го сложи на по- слънчево. Обича и повече вода.

# 355
Здравейте момичета! Прекрасни цветя показвате и ценни съвети! Искам да попитам дали е късно да се засеят семена от Ипомея в саксии? Някой от вас опитвал ли е?

# 356
Момичета,
на терасата имам: ягоди, хортензии, невен, кралско мушкато, роза, петунии. По хортензиите тук таме се появиха зелени листни въшки, по ягодите, петуниите (още не ама и тук очаквам) и мушкатата бели супер малки. Имам куче. Пръскам с това https://www.store.bg/p307286/sprej-protiv-nasekomi-i-bolesti-po- … ortis-500-ml.html колко често обаче да пръскам (май на 10 дена е много дълго) и има ли нещо по-силно, но безопасно за кучето?

# 357
Аз заради куч ползвам масло от нийм. И сапунена вода. Уви не са твърде силни, но съм упорита и не се отказвам.

Миналогодишната отличничка и тази година ще ме радва

Орловите нокти

И една срамежлива теменужка след като едва не ги затрих Sad

# 358
Ароматът на орлови нокти ми е един от най- любимите възможни… Край нас има сграда, оградена с жив плет от тях, с истинско удоволствие минавах край нея.
А есента ми подариха и парфюмен спрей с техен аромат, бях на седмото небе.
Имам огромен проблем с листните въшки, нямат уморяване от тези дъждове . Имам чувството, че са навсякъде, редовно се прибирам с по няколко по дрехите и то не от градината, а от улицата.
И малко градински китки:

# 359
  • оттам, откъдето започва България
И в нашия град цъфна орловият нокът. Всеки ден минавам покрай една градина, където расте. Ароматът е невероятен, но от многото дъждове тези дни едва се усеща.

Mateah, би ли споделила снимка с парфюмния спрей? Ако решиш и на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт