Нашите цветя - обща тема 20

• 42 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Сакъсчето е сорт "ала баба тва имам,чупя ти"...хаха...на късмет от бабините дворове на село.

# 331
Първата цъфнала розичка при мен е нова,от резник и нямах идея какъв цвят е,но мнооого ми харесва!

# 332
  • София
Розата е разкошна!

# 333
Скрит текст:
Препоръчайте ми вид каскадна роза, която да е подходяща за арка и
кажете каква е тайната за вързорастящи зокуми.Имам един 20см, еми за една година е дръпнал 1-2см

Олеандър ( зокум, лян), за да расте и цъфти, иска слънце, вода и тор ( силна почва). Майка ми имаше огромни, , във всички цветове - розов, бял, тъмно червен, бананов. Още успяваме да ги поддържаме живи, но нямат онази красота, която бяха. Зимата ги подреждаше на стълбището за тавана, на тъмно и хладно, с вързани корони, за да не пречат. Те не издържат на температури под 0 градуса. Поливаше ги съвсем малко, с кафена чашка вода, максимум веднъж на месец. Сега и толкова вода не виждат през зимата.  Всяка година ги пресаждаше на пролет, като орязваше силно корените и слагаше свежа почва и те тръгваха да пускат нови листа и да цъфтят. Лятото ежедневно поливане, гълтат много вода, понякога малко тор.
Ако се подрежат, на следващата година не цъфтят.

--------------------
Имам няколко спатифилиума и като забележа,че не цъфтят ги "стресирам" на тъмно (в коридора)за 1 седмица,после ги местя и си цъфтят.Този метод го откраднах от градинар,който се грижеше за едно хотелче.Там имаше във фоайето страхотни кашпи с колелца и само ги разместваше и го попитах.Даже и химия не им слага само престояла вода.
Това само за спатифилумите ли се отнася?

Моят е забутан в кухнята, зад хладилника и там взе, че му хареса и цъфти.

# 334
Ди, цъфтят си зокумите след орязване и още как. По късно, но нарастват бързо. Виждам този процес всяка година в градината пред блока ни. А моите не ги орязах и в момента са с много дълги и тънки клони, които увисват заради тежеста на цветовете.

# 335
В моят град зокумите си ги сеят директно в градините и са огромни красоти(ще ви снимам тия дни).Ще си го гледам моя дребчо и ще вкореня още някой.

# 336
  • Варна
Здравейте, съфорумки! Синът ми подари азалия. Склонна съм да мисля, че е градинска, но моля по-запознатите да дадат мнение.

# 337
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасна е азалията ти!!!! Simple Smile

# 338
  • Варна
Прекрасна е азалията ти!!!! Simple Smile
Благодаря ти Simple Smile. Много ми се иска да я опазя, четох за отглеждането ѝ, само се надявам някой да ми потвърди дали  да я оставя в саксията или мога да я засадя в двора.

# 339
Не е градинска.

# 340
  • Варна
Благодаря ти, dt. Ще си я държа в саксийка Simple Smile.

# 341
Здравейте, момичета! Моята драма с коса/скореца продължава. Пробвах всичко, не се плаши от нищо. Наглостта му стига до там, че идва дори когато има човек на терасата. Надявам се да изчезне от самосебе си Joy
Ето малко цъфнали красоти от мен.

# 342
  • София
Прекрасна Азалия! Щамбова е и е стайна!
Да ви радва с много цвят

# 343
Благодаря ти, dt. Ще си я държа в саксийка Simple Smile.
Смени ѝ внимателно саксията с по-голяма и добави качествена пръст. В разсадниците дрогират растенията брутално и трябва специална грижа за да се опазят след като се купят.

# 344
Кварталът ни е пламнал от въшки по розите. Поне мисля, че са такива, но пък накрая сякаш се превръщат в мушички. Или са два отделни вредителя, не мога да разбера. Имам една огромна оранжева роза, на която даже не мога да стигна върховете. Понеже вече не живея в същия двор, не я бях заглеждала. По съседните пресечки е същата работа. Тая вечер минах и опръсках с някакъв препарат, който имам вкъщи, но ме е страх да не изгоря пъпките. Май ще подготвям смес със йод и мляко. Съвети?
Все пак ще пусна нещо позитивно от домашната градина - малко тагетиси.

Общи условия

Активация на акаунт