Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо се използват чорапчета при отглеждане на цветя?
Какви са основните грижи за отглеждане на декоративни карамфили?
Как да се грижим за азалията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо се използват чорапчета при отглеждане на цветя?
Чорапчетата се използват за поддържане на вида и размера на цветята от разсадника до момента на продажба. Те помагат за запазване на търговски вид в транспортната саксия и предотвратяват необходимостта от презасаждане. Въпреки това, използването им може да ограничи растежа на корените, което потенциално води до увяхване след покупката.
-
Какви са основните грижи за отглеждане на декоративни карамфили?
-
Как да се грижим за азалията?
-
Как да се грижим за рододендрона и розодендрона?
-
Какво да правя с лалетата, които са се отворили преждевременно и вече имат цветя?

Между другото преди няколко дни забелязах, че мушкатото ми репелент има чорапче, дори не съм изрязала горната стърчаща част, както правя обикновено. Ами за една година е станало огромно в сравнение с това, което беше, посадено е в сравнително малка саксия. Така че от моя опит отново - не, не махай чорапчето. Като компромисен вариант за тези, които мислят, че вреди съм срещала идеята да се среже вертикално на няколко места, вместо да се маха изцяло. Защото махнеш ли го грубо и изцяло означава да вкореняваш растението отново. Може да стане, може да не стане, 50:50
Просто се случва.