Нашите цветя - обща тема 20

• 42 569
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Нахлувам с въпрос, т.к. преди от тази тема разбрах за соларните лампи и си купих по реклама на Ева и съм много доволна, сега се надявам пак някой да сподели мнение за тази светлинна верига. Има ли я някой, доволни ли сте?

https://jysk.bg/gradina/solarni-lampi/solarna-svetlinna-veriga-b … irisk-9m-s-60-led

и т.к. не съм чела темата, ако не сте чули/чели/разбрали утре има празник на мушкатото, но ще има и други цветя, който има възможност може да се възползва. Има такса вход 5 лева. Аз единствено си мисля, че часовия диапазон е малък и се притеснявам, че сигурно ще е фрашкано с хора.

Скрит текст:

# 436
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте! как да накарам мушкатото да дава повече от един цвят? Излиза само един и като увехне след месец излиза още един. А виждам, че вашите са с доста цветове.

# 437
Подхранвай ги. Аз ползвам Кристалон, а от тази година започнах с йод по 1 капка на литър вода да слагам и да ги поливам, ще видя дали има резултат. В момента са ми нахвърляли доста пъпки, но не вярвам да е от йода, защото преди това поливах с Кристалон.

# 438
Нахлувам с въпрос, т.к. преди от тази тема разбрах за соларните лампи и си купих по реклама на Ева и съм много доволна, сега се надявам пак някой да сподели мнение за тази светлинна верига. Има ли я някой, доволни ли сте?

https://jysk.bg/gradina/solarni-lampi/solarna-svetlinna-veriga-b … irisk-9m-s-60-led
Точно тази нямам, но като цяло са добри нещата от този магазин. Имам соларни лампички от китайски сайтове от които също съм доволна
Ето една от моите, но не помня от къде е поръчвана

Плумагото ми цъфти вече 😍

Заложих във вода два резника бял цвят, да видим ще пуснат ли коренчета.

# 439
Как карате стефанотиса да цъфти? От години ми расте само на листа. Откакто е при мен не е цъфтял.  На южна остъклена тераса ми е в момента, поливам умерено.
Ето малко нацъфтели и от мен  Simple Smile

# 440
Как карате стефанотиса да цъфти?
Никак Blush И при мен не цъфна никога. Пробвах цели два пъти, явно нямам условия да го направя щастлив и се отказах.

# 441
Дискутирате за стефанитис и реших да проверя какво е това цвете...оказа се, че и аз го имам. Отскоро е, но като го гледам много бързо върви, да го режа ли, какво да го правя, стойката за завиване няма да го издържи, най-много още две-три завъртания?

# 442
Дискутирате за стефанитис и реших да проверя какво е това цвете...оказа се, че и аз го имам. Отскоро е, но като го гледам много бързо върви, да го режа ли, какво да го правя, стойката за завиване няма да го издържи, най-много още две-три завъртания?
Аз съм го рязала, засушавала съм го малко, защото така ми казаха, торила съм, но....уви, цвят няма.

# 443
# 444
Аз малко назад бях писала за стефанотиса ми- залиня изведнъж взеха да жълтеят и падат листа, направо се оголи, много грозна картинка, само обръч с няколко листа. Извадих , пресадих като отстраних " чорапчето" около корените.Сега има нови листа и пъпки.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 09:23 от ccvet

# 445
Едни лилии от мен l,едната дори е с пъпка

И малко рози

# 446
Аууу, Титина, върви ти с растенията 👏👏👏 всички рози са в саксии, нали?

# 447
Ехааа 👋👋👋 лилии не бях виждала така да се отглеждат. Трудно ли е?

# 448
# 449
И аз искам да знам за лилиите. Миналата година продаваха в разсадниците, но ми се стори обречена кауза.
Стефанотиса го постригвам пролет, само на нови клонки цъфти. Торя, поливам, на слънце е до обяд. Но и той си е у дома при мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт