Нашите цветя - обща тема 20

• 42 575
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Вкарахте ме в размисъл с кливията. Аз я имам от 2-3 години, местила съм я поне три пъти. Не е цъфтяла, а ми се иска поне да видя какъв цвят е. Харесва ми , че расте на листа и точно това беше причина за последното и преместване .Сега се шири нависоко :

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 22:45 от ccvet

# 421
Я, твоята как хубаво изправена си расте! Моята хем е до прозореца, хем си полегна към светлината, направо е тръгнала да излиза от саксията. Не смея да я въртя, да не се обиди нещо Grinning

# 422
На работата имаме десетина кливии, повече цвят вадят тези в хладните и тъмни коридори . Но и в стаите цъфтят.
За мен това е неуморимо растение , издържа на всичко. Вкъщи нямам, не ми е от любимите.

# 423
  • На морето!
Rapariga, какво е жълтичкото на последната снимка? Много ми хареса.
Мисля,  че е някакво невенче.

# 424
Ариадна, благодаря! Може ли линк към това спрейче, че не се ориентирам?

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 23:59 от *Сладкодъвка*

# 425
Ариадна благодаря! Може ли линк към това спрейче, че не се ориентирам?

Ето това е сайта и това е един вариант, но моя май е свършил https://www.store.bg/p309443/naturalen-sprej-protiv-brashnena-ma … ortis-500-ml.html това е марката

https://newfresh.org/naturalen-sprey-protiv-nasekomi-akari-i-bol … is-naturae-500-ml ето така изглежда

# 426
Те са два различни с различно действие доколкото видях. Този твоят е спрян от продажба. Ще търся утре, че стана късно. Лека и спокойна нощ и благодаря отново, Ариадна Flowers Hibiscus

# 427
Добре де тая кливия не е ли от рода на амаралиса ?
Не се ли изрязва само и тя пак да си избива .
Свекърва ми има амаралиси и и цъфтят 2 пъти в годината .

# 428
Не се реже кливията,до колкото съм чела. Моята е на доста години вече,листата уж се броят,на 11 ли трябваше да цъфти,не помня. Тя ги направи,не цъфна,после пък окапаха някои.. Абе мъка е. Майка ми има и нейното си цъфти,нищо не му прави. 😆

# 429
Значи си стоят листата ли ? Тя корен ли е или луковица ? Нямала съм и за това питам .

# 430
# 431
Значи си стоят листата ли ? Тя корен ли е или луковица ? Нямала съм и за това питам .
Да. Корени са,но едни дебелички,тлъсти.
Ето тук има и снимки,и инфо за нецъфтенето:
https://bg.vomturmhaus.com/zasho-kliviya-ne-cfti-i-kak-da-ya-nakara-da-cfti

# 432
Теменужките ще цъфнат пак, не е нужно да правиш нищо. И ще се самозасеят за догодина. А в големите жеги спират да цъфтят, няма как да ги накараш.
Тези станаха много високи, а и са с едни бледо жълто-зелени листа нямат признаци, че пак ще цъфтят.Изглеждат, че ще умират много са грозни.

# 433
  • Варна
Изрежи ги спококйно. Принципно така се получава, те не издържат в жегите. Ако имаш  място и не са ти нужни саксиите за нещо друго сложи ги на сянка и ги обгрижвай, ще пораснат пак. А догодина със сигурност ще има саморасли Simple Smile

# 434
И аз да ви покажа няколко от балконските ми красоти

Общи условия

Активация на акаунт