Нашите цветя - обща тема 20

• 42 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Margarita N., според мен показаното първо цвете е кливия, не амарилис. Листата си приличат, от едно семейство са и за да цъфнат им трябва време. Имам и от двете цветя, луковицата амарилис гледам само на терасата, имам я от няколко години и едва тази година ще има цвят. Кливията ми е в стая, от 2 години я имам и вече е пуснала 11 листа, но цвят ще има след още някоя година. Като ми я даваха, казаха да не сменям мястото ѝ.

# 406
Моля за мнение относно дървото на живота. Задължително ли е лятото да го изкарвам навън или може да си го гледам целогодишно на перваза в стаята?

Моите дървото на живота и на парите са си вкъщи на не пряка сл. светлина .

# 407
  • Варна
Дървото на живота се чувства чудесно и в стая, но за да цъфти му трябва слънце, и то много. ТОгава обаче пък листенцата му могат да прегорят, ако се изложи рязко на силна светлина... Имах голямо, което едно лято изкара на откритата тераса, поизгоря, но зимата цъфтя много обилно. Сега имам две по-малки, но вече нямам открита отгоре тераса и колкото и да са на светло ги пече само рано сутрин. И не щат да цъфтят.

# 408
Благодаря за съветите момичета, ще опитам да спася петунията. За карамфила ми е много странно, защото е болен само средният корен. А, забравих преди да се "похваля", че Калибрахоето в най-голямата висяща кашпа е с въшки. Уж не хващало, уж само петуниите имали въшки. Там пръскам със сапунена вода. Някой домашен лек? За капак и аз съм болна и не съм излизала вече 3-4 дни от вкъщи, но щом живна ще търся агроаптека.

Бързо оздравяване!  Спрея дето го споменах в България го има в store.bg доставят до вкъщи. Био е от олиа, взех го заради кучето ми, и е срещу болести по цветята по принцип

# 409
Момичета имам едни кралски мушката сяти есента . Обаче нещо много бавно растат . Кажете как да им  ускоря растежа и да ги накарам да цъфнат .

# 410
Phloxx, sunflower, благодаря за отговорите. Научих вече името на цветето,  има шанс и да започна да се грижа правилно за него 🙃

# 411
  • София
Месечинка, Алиса , благодаря!
Моето не е цъфтяло никога. Вече 3та година го гледам. Пече го само следобяд за около час. Поливам го много рядко, защото в началото за малко да го удавя. А уж внимавах. Поне го спасих и от преполиване и от паразити, които му правеха лепкави бели памучета. Тази пролет пораснаха доста нови листенца.

# 412
  • На морето!
Мишкатата поливам веднъж а активирано кубче жива мая, разтворена в 10л хладка вода. Това в началото на април,  след това на 2 седмици торя с някаква гранулирана тор за цъфтящи.  От средата на август спирам на торя, декември ги прибирам на тавана  и изкарвам отново март. Добре се развиват така.

За пръскане скоро използвах отвара от коприва и глухарчета,  много добре я приеха листенцата на всички цветя, изгони и мравките за известно време.
А това е помощникът ми в борбата с охлюви и др.

Намерихме го бедстващ и го прибрахме в двора да се възстанови на безопасно място. Надявам се да има добър апетит и да ни невестява често, имаме много деликатеси в двора.

И малко китки от мен
Скрит текст:

# 413
Rapariga, какво е жълтичкото на последната снимка? Много ми хареса.

# 414
Привет,

въпрос да сте виждали такава стойка някъде в България?

# 415
  • Карлово
Момичета имам едни кралски мушката сяти есента . Обаче нещо много бавно растат . Кажете как да им  ускоря растежа и да ги накарам да цъфнат .
И моите, които са откършени клонки бавно растат, но ще цъфнат. Тази година беше студена пролет и с по-слабо слъчево огряване, та затова се бави цъфтежът им.
Една позната ми твърди, че ако бодна в земята в градината чеснак ще стане голям и ще цъфти. Май съм заложила едно стръкче, но не съм съм го наглеждала.

# 416
В едно сандъче почти всички теменужки са ми прецъфтяли и стоят само със семенни пъпки, ако ги изрежа ще се развият ли нови или да ги скубя ?

# 417
Теменужките ще цъфнат пак, не е нужно да правиш нищо. И ще се самозасеят за догодина. А в големите жеги спират да цъфтят, няма как да ги накараш.

# 418
Кливия е цветето на предната страница. И аз имам,подарък ми е от съфорумка и не ми е цъфтяло. На скоро прочетох,че зимата искала да е на по-хладно,един вид да спи и февруари да се започне събуждане с поливане и внасяне на топло. Сега,дали ще проработи този метод,ще ви кажа другата година по това време. Във фоайето на личната ни лекарка има огромна кливия,която цъфти,а там е светло и хладно зимата,та съм склонна да вярвам,че е така. Определено ще пробвам на есен.
Много са ви красиви цвететата! ❤😍
Иначе при мен розите започнаха да цъфтят. Едни малки:

# 419
За кливията знам, че не обича да се мести. Моята стои в слабо отоплена стая, зимата си е хладно, и се чувства добре. На познати им стои на прозореца в хола целогодишно, на топло, и пак им цъфти. Не знам от какво зависи. Моята започна да расте, след като я преместих от транспортната в по-голяма саксия, но тази на снимката горе е достатъчно голяма. Беше само в торф, аз я сложих в някакъв обикновен субстрат за цветя.

Общи условия

Активация на акаунт