Нашите цветя - обща тема 20

• 42 585
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Идвам с въпрос. Направо ми е неудобно да го покажа, амарилис трябва да е това на снимката.

Листата започнаха да засъхват в краищата, с какво ли съм го причинила? И сега какво да го правя или постепенно ще изсъхне цялото? Отглеждам го вътре, за 3-4 години порасна толкова и не цъфна нито веднъж. 😏

Иначе останалите  ми стават за показване 🙃

Скрит текст:

# 391
Момичета,

и аз имам нужда от помощ ето така ми изглеждат листата на розата, на какво може да се дължи?

# 392
Здравейте!
Не мога да ви покажа цветята по тераската, защото ми е слаба подготовката за тази година Grinning
Купих алпийски сакъз, но цветове нямам и се чудя как мога да ги подсиля, за да покажат красиви цветове(Поливам с вода,мая и захар). Ще съм благодарна за съвет,защото не съм гледала преди това сакъз/мушкато ....
Също така да ви попитам в гр.София, освен на пазара Димитър Петков, от къде си купувате хубави цветя за балконите/терасите?

# 393
  • Варна
Моят съвет е да се използват качествени торове... Това мая, захар... все едно ще ги правите на курабии. Не го разбирам. Аз ползвам син мастърбленд, чудесни са ми мушките.

# 394
  • София
Моля за мнение относно дървото на живота. Задължително ли е лятото да го изкарвам навън или може да си го гледам целогодишно на перваза в стаята?

# 395
Маргарита, амарилисът е луковица, за да цъфти се гледа по друг начин. Зимата на хладно, листата изсъхват и не се полива, може и на тъмно в мазе. Напролет започваш да поливаш полека, да се събуди.

# 396
Здравейте, момичета! Имам болни цветя Disappointed Моля за помощ и съвет Hands Pray
Това е една Петуния, листата ѝ са като поръсени с пудра. Май е мана...

Този пък карамфил е в сандъче. От двете му страни има по един корен червен карамфил, на който му няма нищо.

# 397
Петунията е с брашнеста мана. Това на карамфила не ми е познато, може да е гъбичка или вирусно заболяване.

# 398
И на мен по карамфилите ми прилича на гъбично. Това само слънце го оправя, миналото лято имах такова по франджипанитата пръсках с фунгицид и нищо. Стопли се и сами се оправиха. А от брашняната мана май няма спасение. Аз бих изолирала петуниите веднага.
Аз добавих още 4 коренчета към моите - слабост са ми Simple Smile

Чевеното хиби замести жълтото

Стефанотиса ще цъфти скоро

Идеално се редуват с орловите нокти

И розовата фукла в компания

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 19:03 от MagniМ

# 399
  • Варна
Брашнеста мана не е сред трудните за овладяване според мен. Едно време я морях с топсин, но нещо го развалиха. Сега имам един фунгицид, от който съм доволна, мисля Фалкон се казва.
П.п. Сега виждам , че вече не се предлага. На мен ми го препоръчаха в агроаптека, вероятно има читави заместители.

# 400
  • София/Варна
Аз я моря по тиквички и краставици с разтвор от вода, сода и малко веро. Концентрация не помня. Пробвай примерно четвърт лъжичка на литър и ако няма разлика след ден, два, пробвай по-концентрирано

# 401
Здравейте, момичета! Имам болни цветя Disappointed Моля за помощ и съвет Hands Pray
Това е една Петуния, листата ѝ са като поръсени с пудра. Май е мана...

Този пък карамфил е в сандъче. От двете му страни има по един корен червен карамфил, на който му няма нищо.

при мен по карамфила си появява маната. Пръскам с флортис спрей 3в 1 май има ефект. Трябва да се тритира докато е малко. Иначе това на вашия карамфил е като изгоряно почти, аз бих махнала повредените листа и бих наблюдавала да не се появи пак. Масло от ниим също може би ще помогне, но лично още нямам опит с него

# 402
  • София
Също така да ви попитам в гр.София, освен на пазара Димитър Петков, от къде си купувате хубави цветя за балконите/терасите?
Купувам от различни места.
Например сакъзи, някои мушката,бегонии взех от оранжерията в Ст.Град, циганчета от пазара на Мл.1.Имам поръчани цветя и от ФБ(по-рядко предлагани).

# 403
Благодаря за съветите момичета, ще опитам да спася петунията. За карамфила ми е много странно, защото е болен само средният корен. А, забравих преди да се "похваля", че Калибрахоето в най-голямата висяща кашпа е с въшки. Уж не хващало, уж само петуниите имали въшки. Там пръскам със сапунена вода. Някой домашен лек? За капак и аз съм болна и не съм излизала вече 3-4 дни от вкъщи, но щом живна ще търся агроаптека.

# 404
Там пръскам със сапунена вода. Някой домашен лек?
Сложи малко олио към сапунената вода. Това за въшките.

Общи условия

Активация на акаунт