Правилно решение за раздяла или голяма грешка

• 9 291
  • 190
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм на мнение, че насила нищо не става. Нито спорт, нито език. Да родителя може да предложи, да опита, да запише детето, но не и да го кара насила, само защото така трябва.

# 106
А, и да добавя, че трябва да готвя и нямам време да чета другите коментари :
Никога не съм броила колко книги чета на година. По принцип винаги съм чела много, всякаква, повтарям, всякаква художествена литература, извън професионалната. Напоследък намалих малко четенето, щото имам проблем с очите. Последно, прочетох един роман на стивън кинг през уикинда, вечер.
Че даже и на фризьор, козметика и маникюр ходя. И имам и ботокс, и филъри(не в устните), и мезо конци. И се опитвам и да спортувам, имам си уреди вкъщи, нещо желание напоследък нямам.
И редовно си купувам дрехи, обувки, чанти, козметика...
А на бас, че никой не ми дава годините...
Не знам ти на колко си...
Ама пак казвам, това си е и до ген,  и до възпитание, а човешкия геном съдържа много повече неща от външния вид, приспособимост, характернови черти, ителект...съдържа и приспособимост към околната среда.... И много други неща...
Не искам да обиждам никого.

# 107
Янтре, изчакай още 10 години да тръгнат да си търсят работа и да изградят някаква социална среда и ще видиш разликите, ако сега още не ги виждаш.

# 108
Типичен пример за жена, която се е вманиачила изцяло в детето си, и вече не знае какво да прави с живота си. Тя затова иска да е винаги на първо място, защото реално, в друга класация не участва...

Обаче, мъж, който не поставя семейството си на първо място, е обречен и той никога да не е на първо място. Рано или късно ще изтече в канала...

# 109
Не съм ЗА бутането насила детето да тренира нещо, което не харесва и в което очевидно не се справя добре.

Аз пък съм ЗА. не става дума за насилие или за професионално трениране, но за мен всяко дете трябва да може да плува, да кара колело, да владее някакъв зимен спорт, евентуално и ролери/кънки, да е опитало туризъм. И ако детето не се справя с един спорт ще се намери друг. Пък и танците или балетът по същество замества успешно спорта. Винаги ще се намери какво да се тренира и да е по вкуса на детето.  Като се замисля аз за курсове, олимпиади и езици не съм натискала, но за спорт съм.

# 110
  • Пловдив
Янтре, изчакай още 10 години да тръгнат да си търсят работа и да изградят някаква социална среда и ще видиш разликите, ако сега още не ги виждаш.
Абе да не се окаже, че аз съм се справила по-зле. Мхм.

Недостатъци - адски е скъпо. Каквото и да се сетя е адски скъпо. Екскурзия в чужбина с джобните над 2 к.

# 111
  • София
Последните мнения ме изумява. Ама меко казано. Познавам няколко деца обгрижвани от родителите по начина на Sarah Jio.
От нито едно нищо не излезе. Седят и чакат 65-70 годишни родители да им плащат сметките, да продължават да ги обгрижват. Единият даже чака мама да му намери и работа. Никакво самостоятелно решение.
Това са деца израснали с окови. От майка си. А майката е отровен родител криещ се зад загриженост

Ще се върна да дочета, но като прочетох за работата се сетих за един, който отишъл на интервю за работа с мама.
Познайте дали е получил работата Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Просто си представих картинка - мъжът обикаля с мама насам-натам по интервюта и се чуди защо получава откази, а маминка сигурно плюе по работодателите, че са накадърни и нищо не разбират. А всъщност не знам има ли работотдател, който би наел служител, дошъл на интервю с майка си? Освен, ако не е е на 15г.
И само си представете как едно дете свиква, че винаги все другите са виновни, той е безгрешен. И родителите като си тръгнат от този свят се оказва, че той е абсолютно осакатен и нищо не може да направи, освен да се пропие/хазарт и прочее.

# 112
Аз познавам и хора, които са съвсем добре успели,макар да са с подобни майки. Обаче им е вменено едно усещане, че са много длъжни, защото тя, нали всичко е дала и и е било много трудно. Това не е хубаво.
Всички предпочитат майка им да е била що годе щастлива, макар и да не е била перфектна, а не някаква изстрадала светица, която трябва да е на първо място в живота им.

# 113
Абе да не се окаже, че аз съм се справила по-зле. Мхм.

Недостатъци - адски е скъпо. Каквото и да се сетя е адски скъпо. Екскурзия в чужбина с джобните над 2 к.
Бе то не е въпросът ти как си се справила, а как се справят децата Simple Smile
И да, отговорила си си защо някои казват, че няма нужда - пари нямат или не им се дават, не става дума дали е нужно, или не в случая.

# 114
И да, отговорила си си защо някои казват, че няма нужда - пари нямат или не им се дават, не става дума дали е нужно, или не в случая.

Или не им се занимава и не щат да си развалят рахата, или са възпитани така, че нямат амбиции и не виждат полза от такива неща.

# 115
  • Пловдив
Ама не бе, да не се окаже, че другите деца, без уроците и курсовете са по-добре от моите. Това е белег дали аз съм се справила като родител.

# 116
Ама не бе, да не се окаже, че другите деца, без уроците и курсовете са по-добре от моите. Това е белег дали аз съм се справила като родител.

А какво е по-добре справили се?
- Да имат щастливо семейство и дечица?
- Или да имат работа с шестцифрена годишна заплата?
- Или да имат три висши и докторантура?
- Или да имат медали от европейски и световни първенства, да са лауреати на музикални и балетни конкурси, да са се снимали във филми?

Много са критериите за успех в живота и са все субективни, поне по отношение на това кое е важното.

# 117
Критериите са субективни, ама относително. Аз се сравнявам в едни аспекти по едни критерии с едни хора. Не ме вълнува, че някакви други, неважни за мен хора с някакви други, неценни за мен критерии са успели в някакви други, несъществени за мен аспекти. Та и субективното е...субективно.

# 118
Не съм ЗА бутането насила детето да тренира нещо, което не харесва и в което очевидно не се справя добре.

Аз пък съм ЗА. не става дума за насилие или за професионално трениране, но за мен всяко дете трябва да може да плува, да кара колело, да владее някакъв зимен спорт, евентуално и ролери/кънки, да е опитало туризъм. И ако детето не се справя с един спорт ще се намери друг. Пък и танците или балетът по същество замества успешно спорта. Винаги ще се намери какво да се тренира и да е по вкуса на детето.  Като се замисля аз за курсове, олимпиади и езици не съм натискала, но за спорт съм.

аз пък се радвам, че нашите не са ме бутали на спорт, защото не е моето
Винаги съм била по креативните неща и съм ходила по свое желание на рисуване , актьорско майсторство и вокална група
нищо насила не е добро според мен

# 119
  Аз по принцип не харесвам налагането, винаги съм се водела по детето, но за език настоях в ранна детска възраст. Сега ми е благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт