Частни училища - информативно-дискусионна тема - 59

• 49 155
  • 796
  •   1
Отговори
# 450
Aз пък се изненадвам от постовоете за това на децата да се обяснява какво може и какво не може, какво му се отдава и какво не му се отдава. За мен човек трябва да опитва в този живот. И колкото повече неща е пробвал, толкова повече се е развил. Не очаквам детето ми да стане пианист или световно известен състезател. Важното е че го прави с кеф и му доставя удоволствие.

# 451
Малкото ми дете иска да стане пощальон 😂 и това беше истински шок за Британика, но все пак той е на 6г. сега му е времето да си мечтае.

# 452
  • София
Ами може пък да е далновидно. Не виждам как тази професия може да се измести скоро от AI Joy

# 453
Ами може пък да е далновидно. Не виждам как тази професия може да се измести скоро от AI Joy

Забравяш дроновете на Амазон.

# 454
  • София

Забравяш дроновете на Амазон.
Те са по-скоро куриери, пощенската услуга е друго - и си има чар. За съжаление, Български пощи са доста тъжна картинка, точно сега - а и последните десетилетия...

# 455
Аз съм изключително доволна от ЧОУ "Томас Едисън". Невероятни преподаватели с индивидуален подход към всяко дете. Много строги и изискващи, но справедливи. Всяко междучасие децата са навън и играят. Няма зима, няма лято. Контролните са повечето с отворени въпроси и карат децата да мислят . Много проекти, презентации и задания се дават и след това се защитават устно. Работи се в екип. Изпитват се и устно. Материала се поднася много ясно и с разбиране. Пишат се планове всеки час. Връзката учител-дете-родител е на топ ниво. Целодневно е обучението до 7 клас. Има много школи по интереси от всякакъв тип. Нивото на английски, математика, български и информационни технологии и компютърно моделиране е много високо. Не пропускат из материала, тъй като имат заложени повече часове и се държи на това всички деца да разберат материала и да го затвърдят. На НВО след 4 клас са в топ 5 за София.

# 456
Привет! Имам нужда от малко помощ в избора между ОТ и Азбуки Sad Става въпрос за периода 5-7 клас.
И конкретно за Азбуки - Godeva ми сподели обратна връзка, за което съм безкрайно благодарна. Но бих искала да чуя малко повече мнения, тъй като тук има хора с доста опит в ЧУ и холистичен поглед във времето за да мога да стъпя на по-обективна информация.
Намирам сравнително малко коментари назад в темите, и като цяло в нета. Повечето са за 1клас и ПУК. Прегледах резултатите от НВО. Освен базата, която определено е по-добра, не успявам да намеря кой знае какви други разлики.
Интересува ме нивото на обучение в този период, получават ли качествени знания, или е по-посредствено? Учителите по-скоро от 'старата школа' ли са, строги и сухи (впечатление на детето от изпита)? Успяват ли да подготвят децата за НВО без допълнителни уроци?
Как ви се струва в 6клас в два от дните да са до 14.30? А в 7кл - всеки ден до 14.30? Това ок ли е от гледна точка на възрастта на децата и евентуално самоподготовка вкъщи, свободно време и тн? Така ли е и във вашите училища в 6-7 клас?

# 457
  • София
Относно времето в училище в 6-ти и 7-ми клас го намирам по-скоро за плюс, не знаех, че в Азбуки е така. Все пак децата са по-големи и имат нужда и от повече самостоятелно време.  За другото -нямам идея. Не познавам нито Азбуки, нито ОТ от личен опит. Интересно ми е винаги ли са били по тази схема за големите в Азбуки или това е новост?
А ако наистина ви се струват еднакви - изберете по-удобното. Убедила съм се от личен опит, че близостта до училище успява да компенсира доста недостатъци Joy

# 458
  • София
Как ви се струва в 6клас в два от дните да са до 14.30? А в 7кл - всеки ден до 14.30? Това ок ли е от гледна точка на възрастта на децата и евентуално самоподготовка вкъщи, свободно време и тн? Така ли е и във вашите училища в 6-7 клас?
При нас е само два от дните до 14:30, а останалите три до 16:30 от 5 клас до 12 клас включително.

# 459
  • София
Аз бих се радвала, ако дъщеря ми можеше да е до 14:30 в този период. В ОТ е, там са до 16. Единственият плюс на това да са до 4, е че започват в 8:30 и имат час за обяд.
Насъбира се много работа за уикенда, всички разказвателни накуп се учат тогава, добавяме и домашни по БЕЛ, мат, английски и втори език и уикендът става ужас. Ние специално (нашият клас, но чувам, че и в други също) от 5 клас насам вдигаме гири на ръководството, че не е редно да се дават толкова домашни за уикенда при целодневно учене. С променлив успех е, имаме си много работа за уикенда. От тази година (6 клас) по математика им дават домашни всеки ден, по 1-2 задачи, за да не се натрупват за уикенда - и пак си им дават доста и за тогава.
Съученик от класа се премести в Азбуки и това, което чуваме от родителите е, че е много по-добре и балансирано откъм домашни и работа у дома. Те са доволни от смяната на училището - а детето беше от най-добрите в класа, така че не става въпрос за някое проблемно дете, напротив.
Та май-май не препоръчвам нашето училище между двете Simple Smile

# 460
Частна гимназия по сценични изкуства: https://acatamus.bg/

# 461
Интересно ми е винаги ли са били по тази схема за големите в Азбуки или това е новост?
А ако наистина ви се струват еднакви - изберете по-удобното. Убедила съм се от личен опит, че близостта до училище успява да компенсира доста недостатъци Joy

Останах с впечатлението, че е затвърден приом от поне 2-3 години, базираха се на опит с трудна адаптация на децата в гимназиален период, когато изведнъж от целодневно минават на полудневно обучение. Но може и да греша в преценката.

Иначе и двете са ни на еднакво разстояние, и не можахме да сложим + по тази точка към едното Simple Smile.
Благодаря за включването и съвета.

Бърди Много полезна информация за ОТ. Определено не звучи добре това натоварване през уикенда, предвид целодневното обучение през седмицата. Познавайки моето дете, това ще му се отрази доста отрицателно.
В момента има домашни по основните предмети -мат, бел, английски и английска математика. Рядко има кратко домашно по някоя от науките. Предостатъчно за уикенд, за да има време и за отдих.
Благодаря много!

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 21:07 от melindak

# 462
  • Пловдив/София
Аз бих избрала Азбуки, ако разликата в цената не е проблем (по спомен е сериозна). Съобразете се и с мнението на детето, все пак е голямо. Това са старите методи и учители за ОТ ли го е казала? В Азбуки харесало ли й е?

# 463
За Азбуки съм чувала, че подготовката по английски е отлична, но тази по математика не е. Детето на моя приятелка учeше там в пети и шести клас и поиска майка му да го върне за седми клас в Еспа за да се подготви за НВО математика. Тази информация потвърди и познат от квартала, чийто син учи там.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 17:03 от Monza

# 464
Здравейте, отново моля за отзиви за ОТ, но гимназиален етап. Една майка ми писа, но за съжаление те са в основното им училище.

Общи условия

Активация на акаунт