С шапка, шал и ръкавички, навън са ЮЛСКИТЕ душички!

• 11 914
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
добро утро
jorjitoи нашия тати днес замина в командировка само че в Смолян така че една голяма  Hugза теб от нас за Frizocrem сега ще почвам да му давам и мисля да започна с дозата за 5месеца около 150 г. мляко и после да я увелича
popovaне се отчайва мила като ви гледам всичките какви сте ми слабички по снимките направо ме е срам да се покажа ама аз да ти кажа пак давам пример с Марти ама какво да се прави както и сега бях качила 25кг. отгоре (един Марти сега все едно си нося на гърба) правех какви ли не жестоки диети е не искаха да падат тези килограми и не искаха в момента в който Марти направи една годинка моя мъж го пратиха за един месец в София на курс по Английски в телекомуникациите и аз реши да мятам пак диетите и да си правя всеки ден коремни преси докато се прибере аз бях свалила 10кг. моя не можа да ме познае е последните 5кг. ми отнеха година ама това е друг въпрос та някъде бях чела а после и бях питала по компетентни от мен и ми казаха че в този период от една година организма трябва да си навакса защото бебчо все пак се е взимал от теб а това че някой момичета вече са отслабнали това си е пак въпрос на ген
лек ден за сега да си видя мъниците после ще видим  bouquet

# 121
Добро утро!

Аз си папкам всичко и шоколад не пропускам.По няколко пъти на ден.Но странно килограмите си ги възвърнах даже съм минус  newsm78 Ама то си е до метаболизъм май.

Случихме на зима браво ,като пролет    Nature Partly Sunny
Ще отидем да купим това олио на Мустела дето Герито пише.Че за 2 месеца ако стига пак добре.Аз като купя 1л зехтин давам 16-17 лв .Същата работа  smile3503

Пастел честити ви 7 месеца ! Да ти е здрава и усмихната малката Норка.

Момичета тези,коитпо кърмят внимавайте с диетите и тренировките  Wink
И да знаете че витамините от рода на  Матерна и Центрум повишават апетита.

# 122
Жоржи ако даваш млечни каши по-добре Фризокрем че няма сухо мляко ами АМ в тях  Peace

Искам да ви кажа че току що дръпнах пишока на моят буболек и вече и ръбче излезе  Mr. Green
Оставаше ни само ръбчето да се покаже и педито ни каза че то само щяло да излезе,ама то беше преди 2 месеца и аз не трая  smile3508

Аз пък мисля няколко дни да не давам твърда храна на Галко.Докато му се изчистят сухите петънца.После ще почна пак да го храня и така ще рабера от храната ли е или от сапунът макар че съм 90 % сигурна че е от сапунчето  Tired

# 123
  • Стара Загора
Здравейте!
jorji,аз давам фризокрем каша(безмлечна).Разбърквам я в водичка колкото пише на опаковката.За 5-6 месеца 150мл мляко(аз слагам вода)и 5-6 лъжици каша,но Дари не изяжда всичко затова му правя половин доза.На него и това му е много и остава.Чудя се да се притеснявам ли или не ,че не яде толкова колкото пише!Той и от пюретата да изяде 70гр не повече.
За диетите и на мен ми е болна тема.По принцип винаги съм била дебела ама тва сега на нищо не прилича!Преди години успях да сваля 30 кг за 4 месеца ама карах само на 1 ябълка на ден и много натоварвания.Обаче си докарах сумати проблеми със здравето,косата ми капеше на кичури.И сега хич не ми се ще да се подлагам на такива мъки и се чудя как да поотслабна,като дебелея даже от въздуха ,който дишам  Laughing

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 15:38 от red_heart

# 124
Днес бяхме на консултация Цвети е наддала 350гр и 3 см вече е 7,150 и 66см. взеха ни кръв за изследвания може по-късно да попитам за вашите показатели малко да сравня. Започвам да си мисля че на 6 месеца масово стават криви бебчовците в статията за скоковете на растежа точно сега е 1 пиков момент и се успокоявам че е  така.
С килограмите съм добре останаха 3 за сваля не но до лятото има време.

# 125
Пастел честити ви 7 месеца ! Да ти е здрава и усмихната малката Норка.

Благодаря! Скоро да ни стигнете! smile3503

Аз си папкам всичко и шоколад не пропускам.По няколко пъти на ден.Но странно килограмите си ги възвърнах даже съм минус  newsm78 Ама то си е до метаболизъм май.

Аз също се възстанових /без да правя нищо по въпроса/ още много отдавна, чак се изненадах. През бременността бях качила 16кг и още с излизането от болницата бях -10кг. Останалите някак постепенно свалих втория-третия месец. Иначе се бях зарекла, ако нещата се закучат да пазя диета, макар че никога не съм го правила и си хапвам доста.

Днес бяхме на консултация Цвети е наддала 350гр и 3 см вече е 7,150 и 66см. взеха ни кръв за изследвания може по-късно да попитам за вашите показатели малко да сравня.

Нора на 6.5м дни беше 7.900кг и 70см

# 126
днес искам да ви се оплача малко
вчера ходихме в един голям супермаркет и както винаги марти ходеше и си "пазареше" и когато стигна до шоколадите бях категорична че няма да му купя защото в къщи сме пълни а и отделно има една алергия към кафявия шоколад и една бабичка му вика " взимай взимай мойто момче тя мама ще ти купи" и аз като се ядосах и викам като толкова много знае да вземе тя да му го купи а тя ми вика че когато трябвало била купувала съответно и аз не останах длъжна и излязох от магазина
кълбо от нерви и тъкмо си мислех че съм се успокоила и срещнах една приятелка в следващия момент Валери нещо се размрънка  и аз започнах да бутам количката и минава една друга бабичка и ми вика"какво буташ ще го свикнеш на лошо" честно тога вече избухнах и станах груба (аз по-принцип не обичам разправиите ама ми писна)
направо не знам къде да ходя без някой да ми даде "компетено " мнение
е оплаках се май ми олекна
  love001  love001  love001на всички

# 127
  • През девет земи в десета
jorji,аз давам каша Фризокрем(ориз и царевица)хубавото е,че не запича,но я правя с изцедена кърма,иначе може и с АМ,слагам кашата на око,Цвети я харесва по-гъста и яде не повече от 100-120гр.Кашите на Хумана обаче ги предпочита,скоро пробвахме и бисквитената,нищо,че е от 6-ич месец.С пюретата сме тотално скарани,яде само тези на Сънвал,но те не се продават навсякъде.

# 128
ето ни и нас след дълга и изтощителна седмица.  Grinning

много празници, бе - свекър ми беше именяк, Виктор стана на 1/2 годинка...
а, аз щях да умра онази вечер. запуши ми се каналче на дясната гърда, втресе ме с 38,5 градуса температура, цяла нощ се цедих да разбия бучката. 6 месеца кърмя Виктор и никога не съм усещала напрежение в гърдите си. пропуснахме само едно хранене и ето какво стана... оцелях!!!

момичета, аз използвам Нивеа - сапун с овесени зърна и тоалетно мляко за след баня. къпя го всяка вечер в 7ч. и кожичката му е много гладка. никога не се е подсичал. Рени, дано Галко се оправи скоро! Защо не го къпеш само с водичка за няколко дни, като дори не го подсушаваш, а оставиш да изпръхне сам!?

днес ще ходим на консултация, да видим бабанчо колко е папкал. с педиатърката трябва да помислим и съставим меню за захранване със зеленчуци. тук ще помагате, защото нямам идея как ще сваря и намачкам едно картофче, и това ще му е вкусно  Rolling Eyes

с татито решихме да си правим сестричка, но не и преди да съм се консултирала с д-р Дяволов дали след секциото всичко ще е наред. ако той каже, че може, най-вероятно ще изчакаме да спра да кърмя и почваме. казвайте рецепти за момиченца  Joy

в този ред на мисли, май няма за къде да бързам с отслабването... щом пак ще се дебелее Laughing въпреки че от общо + 25 кг до раждането, сега остават само 8 кг излишни

# 129
  • някъде
Добро утро, по-скоро добър ден! wavey
Забравих какво четох ooooh!, но колкото си спомни изкуфелия ми мозък ще напиша това онова! #Silly
Иси, не се обвинявай hug, те да не се бъркат къде им не е работа! bash Ей амън от знаещи  и компетентни Banghead
Жоржи, каша не давам, така че не мога да ти бъда полезна Rolling Eyes
Килограмите не мърдат на никъде! Tired Свалих 10 с раждането и така си останаха! ooooh!
Ренка, к`во ще рече това? newsm78 Аз и да дърпам и да не дърпам нищо вече не става, стигнахме до едно положение и край! smile3555
mgizdova  fingerscrossed
Жоржи и Иси hug, подишайте малко на спокойствие докато ги няма големите бебета Joy
За стригането нула номер- пълна глупост според мен! Naughty Ами ако има някой с по-рядка коса естествено че и детето може да е с такава! Peace На мъжа ми племенницата като е стригана елате я вижте три косъма има! Crazy
Вчера бяхме на ортопед, но не ни гледа на ехограф защото имало ехограф но нямало нещо друго, та не може! разбрахте ме, ама карай Mr. Green Прави някакви упражнения с крачетата на Алекс и каза че сигурно ще заплаче, понеже всички деца плачкат тъй като ги натиска нещо! Е да ама познайте- нашият мишок взе да се смее tooth, доктора много му се изкефи, каза че е здрав и е добре и каза, че ако заведа детето на рентген ще ме бие! Ей толкова готин лекар отдавна не бях виждала! Каза да отидем като проходи без направление просто да го погледне пак!
varvara,  само от едно препълване ли стана така, ужас Tired, нали всичко е наред вече Hug Аз рецепта за момиче не мога да ти дам, тъй като и ние искахме момиче пък станало момче Joy
айде, че пак се поулях Blush

# 130
Варвара, браво че си се оправила и то бързо. Аз имах подобно преживяване и наистина и след 6 мес. кърмене пак става. Също така зимният сезон предразполага към запушвания, а също така след изкаран вирус.При мен се получи така - след вирус от увеличаване на кърмата, без да пропускам кърмене. Четох в кърмаческия една тема - на една мацка и се запушил канал след година и половина кърмене.Така че винаги е възможно подобно нещо, но не се шашкайте.

Иси, мила не си го слагай на сърце.Мен ми се е случвало така като съм нервна и някой да ми каже нещо - избухвам. Но така само ти се наказваш, хабиш си нервите. Един път така се скарахме с Вероника в градинката с едни бабички. То по-скоро смешно ми е сега като се сетя, но се бяхме разтреперали.

Относно мазането на тялото - аз не помня ден в който не съм се мазала и гледам да ползвам качествена козметика. Не знам дали е помогнало, но нямам стрия или белег по кожата. С дъщеря ми смятам така да процедирам - да я зауча на хигиена и навици като моите. Също ми е много чудно някой като каже - сега бебето е по-голямо, няма да се къпе всеки ден?! Та то аз си се къпя всеки ден, защо пък него да не къпя?

оххх, ще пиша след малко че келеменцето реве

# 131
  • ES
днес искам да ви се оплача малко
вчера ходихме в един голям супермаркет и както винаги марти ходеше и си "пазареше" и когато стигна до шоколадите бях категорична че няма да му купя защото в къщи сме пълни а и отделно има една алергия към кафявия шоколад и една бабичка му вика " взимай взимай мойто момче тя мама ще ти купи" и аз като се ядосах и викам като толкова много знае да вземе тя да му го купи а тя ми вика че когато трябвало била купувала съответно и аз не останах длъжна и излязох от магазина
кълбо от нерви и тъкмо си мислех че съм се успокоила и срещнах една приятелка в следващия момент Валери нещо се размрънка  и аз започнах да бутам количката и минава една друга бабичка и ми вика"какво буташ ще го свикнеш на лошо" честно тога вече избухнах и станах груба (аз по-принцип не обичам разправиите ама ми писна)
направо не знам къде да ходя без някой да ми даде "компетено " мнение
е оплаках се май ми олекна
  love001  love001  love001на всички

Иси, не си го слагаи, такива са те баби4ките. Мен наи ме дразнеха когато малкия запла4е6е наудържимо и те се втурват все едно искат да го спасят от мен. Хаиде да ре4ем, 4е са доброжелателни жени4ките.
Преди имах ку4е и понякога от бабите в квартала, докато го разхождах 4увах злобни подхвърляния, 4е хората нямали какво да ядат а ние ку4е гледаме, като, 4е до6ло ку4ето у тях да яде.

Тъи е с възрастта и падането на зъбите все пове4е глупости изтърсват бабите  Laughing . Ло6ото е, 4е и ние натам вървим, 4е с тоя стрес 6те сме по-рано в клуба.

А тук не правят задължително изследвания на кръвта след 6-ия месец, както и преглед при ортопед. Вси4ко е по преценка на педито, ако ре6и, 4е детето има симптоми на анемия или рахит тогава. Но тук няма много рахитно болни деца,може би заради жаркото слънце. Но лятото като си доидем в България 6те го заведа да го видят.

# 132
Isi и аз така се бях развикала на една бабичка малко след като родих първото си дете. Много се бях ядосала, но оттогава се научих да ги подминавам с усмивка или нарочно да правя неща, от които остават още повече шокирани и се забавлявам на техен гръб.

За мазането, аз вече бях казала - ползвам мляко, а не олио, но Пиер хич не обича. Мишел много обичаше, а той все реве! Баща му заключи, че това е защото бил мъж и не търпял подобни мазила.  Grinning Така че само го понамазвам на определени участъци набързо, ако преценя че има нужда и толкоз. За къпането, мисля, че колкото по-голямо става детето, толкова повече има нужда от къпане. Особено като тръгнат да лазят, да бягат, да се изпотяват, просто е немислимо да не се изкъпят.

sunnycat аз лично обратно на мнозинството от майките не си пазя бебето от болести. Е, няма да отида да го навара при някой болен от грип, но в никакъв случай не следя кой киха, кой кашля и т.н. Голямата, която ходи на ясла ми мъкне разбира се разни болести, но бебока ги изкарва много бързо и без проблем. Ако детето ти е било в контакт с болното от варицела дете, дори и преди симптомите да се появят, няма никакъв смисъл да го спираш. Дъщеря ми вече 2 пъти беше в контакт в яслата и не се разболя. Аз съм карала варицелата когато бях 10 годишна и беше ужасно. Като са по-малки децата, колкото и да е гадна тази шарка, все пак я карат по-леко. А и така или иначе е хубаво да я изкарат. Важното е ти да си спокойна, но не знам защо, напоследък забелязвам, че майките около мен които най-много пазят, сякаш най-прилепват болестите. Като че ли напук става. Това ме навява на мисълта, че освен да поставим децата си в стерилна обстановка - няма начин да ги опазим. А и честно казано болестите минават и заминават и децата си изграждат имунитет така. Преди 2-3 седмици мъжът ми беше много болен, 5 дена с темепратура, но нито за миг не съм ограничавала децата си да контактуват с него. И никой не се разболя - нито те, нито аз.

# 133
...Пиер хич не обича. Мишел много обичаше, а той все реве! Баща му заключи, че това е защото бил мъж и не търпял подобни мазила.  Grinning ...

хехе това татковците не са като хората значи Laughing
мъжът ми също много мрази всякакви мазила; когато се е налагало наистина с нещо да се намаже (за 11 години откакто го познавам, не повече от 4-5 пъти Rolling Eyes) винаги ме пита след колко време ще може да се измие щот му било мазно и гадно  Mr. Green
Мая е същата като него, не понася да я мажа с каквото и да е
сега и Траян плаче та се къса вечер след баня като го "нападна", та татито гордо казва: "същите са като мен" Laughing

ние приключихме епопеята с празниците с три поредни дни гости, вече неща никого да виждам ooooh!

децата снощи за пръв път от две седмици спаха по-нормално, без да се будят с плач и да приказват (който го може де Wink) насън, та вече съм сигурна, че са били препълнени и те от емоции
Траян вчера, в непрекъснатия си стремеж да се движи, падна и от спалнята #Crazy
а тя не е като шезлонга, широка е много и той уж беше в средата, а отстрани бях наслагала възглавници...  #Crazy #Cussing out Sad
днес вече не се укорявам, че го оставих без надзор за десетина минути и той се сгромоляса на земята, но повече сам едва ли ще остане Crossing Arms
има, струва ми се, голяма енергия за изразходване, та планирам купуването на проходилка и ... да се пързаля там с нея по паркета като иска hahaha

та така... у нас, както винаги, смях през сълзи Hug

гледам, не останаха незахранили newsm78 ще мятаме май и ние морковите другата седмица Joy

# 134
благодаря ви момичета  Hug
за шарката съм съгласна с lalaколкото по-рано го изкара толкова по-добре имам познат сега я кара няма да ви казвам че беше много зле а дъщеря му я караше паралелно с него и я изкара много леко Марти още не е карал въпреки че имаше на два пъти в градината
popovaсамо исках да ти кажа да внимаваш с този банан защото моята кума така даваше само че жълтъка на големия си син и сега не иска да го види дори веднъж като ни бяха на гости бях направила торта с банани бях забравила и детето като я опита и започна да повръща предполагам че на Ема и харесва защото е сладичко защо не пробваш със сладка тиква
хайде чао защото и на нашата улица изгря слънце ние отиваме на разходка  newsm68 Wink  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт