С шапка, шал и ръкавички, навън са ЮЛСКИТЕ душички!

• 11 913
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,мами.Аз съм Диляна-майка на един юнски дивак Simple SmileКазва се Кристофър и е роден на 19.06(цели 20 дена по-рано,защото много бързаше да излезе Grinning)Та,от тогава до сега е такъв-все неговото да стане,но мама не винаги му позволява.Но това е друга тема.Ще се радвам да ме приемете във вашия отбор мами.

# 271
здравейте!
върнахме се от дъъълга и хууубава разходка.
добре дошли на новите мами!!!
днес Викеца опита картофче, но хич не му хареса. едва облиза една лъжичка. мисля да не го мъча с тези безвкусни варени картофи с кърма. купих готови пюрета. дано ги хареса!
май зъбчето го мъч пак - един раздразнителен, пък и температура вдигна, но след панадолчето и разходката в парка е по-добре.
Рени, столчето ни за кола е като това в Данет - IWH Remi. ама аз още не мога да му оправя коланите  Confused
време е за плодово пюренце...
до по-късно

моля ви дайте ми парола за сайта със снимки!

# 272
Честита половин годинка на днешните месечинки  bouquet
Добре дошли и на новите мами и на завърналата се стара.
blagovesta, каква е историята на ника ти, стана ми и нтересно?
ivka76 и ние нямаме режим и се храним повече от 10 пъти на ден. За сега единственото, което спазвам е да му дам пюре между 12 - 12.30. А нощем ме буди 3-4 пъти да хапва. И ние не пием вода. Изобщо нищо с биберон не мога да го накарам да пие. Играе си с шишето, върти го във всички посоки и не ще да го захапе. С тая снимка в ляво имаше над 20 пъти позиране докато я докарам биберона да е в устата му! Laughing
biboshka, и на мен от работа ми казаха да не бързам толкова с декларацията. Те трябвало да се запознаят,а в ДВ била излязла информацията на 5/01/07, нямали време за това сега. Увериха ме, че няма да е късно по нататък да си подам документите.
Nanny, За лепенките съм твърдо ЗА. Аз вчера имах подобен проблем в нашия квартал - не можах да мина по тротоара зад контейнерите за боклук защото боклук в тях нямаше, но на 2 метра зад тях по тротоара бяха разпилени всевъзможни боклуци. Фирмите за почистване не са ли задължени да събират боклука и до контейнерите?! А защо си правят углушки #Crazy. И защо нас трябва да освиркват шофьорите после като слезем на улицата? Стана ми много болно, че нищо не мога да направя, за да се защитя и обидно, че ми свирят без да съм виновна!
А иначе нашето захранване днес продължава с пюре от морков. Хапна си го с удоволствие и за още питаше.
И нас ни мъчат зъбки, но не излизат. Мажем се с Генгигел, но май не ни помага.
Баткото не го пуснах на градина. Не е бил контактен до сега, защото от средата на декември не е ходил, затова реших да не рискувам. Шарка може да изкара и по-късно.
Е, това е за сега!
Целувки!

# 273
  • somewhere over the rainbow
Добре дошли на новите мами! Hug
blagovesta, каква е историята на ника ти, стана ми и нтересно?
И на мен ми стана интересно Thinking Wink

Варвара, освободи си входящата кутия да ти пратя паролата Peace

# 274
По пъспорт съм Вангелия, от гръцки... блага вест и така благовеста. Но всички ме знаят като Ваня.И ви благодаря за приемането.

# 275
  • София
Честито на днешните месечинки!
Добре дошли на новите мами!

Вчера и аз си получих снимките от Хепи Фото, но стана малък проблем. Аз бях поръчала 276, а получих 102 и платих без да знам 276...защото нямаше как да преброя близо 300 (според мен) снимки с Яна на ръце. Обадих се на тел. в сайта и служителката беше много мила. Извини се за грешката и днес си чакам останалите близо 200 платени снимки. Дано наистина да няма проблем. Иначе хартията е Fuji-и малко зеленеят, но като цяло е ок.

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 17:25 от foquita

# 276
  • Sofia
Пърлиииииии, я да си разпращаш адреса на ЛС не само на всички в отчетната, ами на целия форум БГ мамма.

Съжалявам че изобщо повдигнах темата не съм обидена на никой и не съм искала специална покана.Просто явно не съм разбрала поста на Пърли.За мен ако и пиша сама аз е самопоканване а все пак става въпрос за домашна визита не на всеки му е приятно да ходят разни хора в тях.Затова съм счела че тя сама ще праща адреса си и затова писах че сте били обичайните защото се познавате вече.Съжалявам много че никой не ме е разбрал правилно и си мислите че е голям проблем за мен.Не не е

# 277
  • През девет земи в десета
Току що прочетох нещо интересно ето тук:
http://www.biberonbg.com/info/chetiri_pravila.htm#top
Не,че не съм съгласна с някои от правилата,обаче и двете ми деца са научени да не се напикават около годинката.Каката като се роди нямаше памперси и според това тука е трябвало да я оставя да пишка и ака в гащите до 2 години.За сведение ,не сме имали нощно напикаване,нито пък психологически проблеми.
Цвети от няколко дни също я слагам на гърнето,само за ходене по голяма нужда,защото ака по едно и също време всеки ден и не виждам смисъл да мия размазани работи.Тука май още една мама писа,че вече ползват гърне.
Племеника ми е на три и понеже майка му не го научи по-рано,то сега още си ходи с памперси(и тя беше чела за вредата от ранното слагане)

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 17:41 от pigi

# 278
  • Варна
Честито на всички месечинки!

Добре дошли на новите мами!

Пиша много малко напоследък Embarassed, но често мисля за вас.

При мен основния въпрос за момента е ДОКОГА

Докога да гладя?
Докога да омазнявам кожата на Еми след баня?
Докога да къпя всяка вечер?
Докога, докога, докога .... ?

# 279
  • София
Emmily,
аз не мога да ти дам отговор, но ще ти кажа моето мнение:
- гладя, защото дрешките изглеждат по-спретнати и красиви
- ще къпя Яна всеки ден, защото и доставя удоволстие банята, пада страхотен смях и игра.
- за овлажняването- кожата на бебето се регенерира ежесекундно. Клетките се обновяват постоянно и кожата има нужда от овлажняване. И при нас е същото.

Дано съм ти помогнала Simple Smile

# 280
Най-накрая и аз да се включа през новата година!
Честита 2007 на всички мамчета и бебчовци
Нямам никакво време за компютъра в това хубаво време и с това гледане на беба манджи разни и т.н. Е поне да се похваля, че вече сме 7500гр. и 69см и с изследванията на кръв и урина сме отличници според доки, имаме 122гр. хемоглобин и опровергахме нуждата от сокчета и жълтъци и други там , които и продължавам да не давам, но мисля след1-2 седмици да дам жълтък. От 2 дни ядем месце (заешко) мама го готви supermama Мисля че заслугата зе тези стойности е и на ината ми,защото издържах 6 месеца да изцеждам кърма и беба да е почти сама на кърма. Но вече разреждам и мисля да я спирам постепенно, но няма да е така лесно  newsm78, въпреки че от близо 2 седмици рязко намаля, но така искам, ако си сучкаше ехеее..... И в този контекст да кажа, че при намалянето на кърмата (при което пада нивото на пролактина) ми дойде 2 пъти в разстояние на 20дни. А при мен имаше и често едни такива кафеникави зацапвания, а при вас как е имате ли такива работи? Мисля и тия дни да си направя една цитонамазка, абе все ме подгонват разни щури мисли  Banghead
И Дамяна вдига Т преди нова година от зъби и леко накашляше, но да не чуе дявола отмина всичко. И Панадола го повръщаме, та с Ефералган в дупето, а доки изписа Нурофен и той е гаден, но го приема. А зъбаците все още се крият, само да ги види мама ще ги  #Sniper
Обичайте се и умната  bouquet

# 281
  • През девет земи в десета
Emmily,
аз не мога да ти дам отговор, но ще ти кажа моето мнение:
- гладя, защото дрешките изглеждат по-спретнати и красиви
- ще къпя Яна всеки ден, защото и доставя удоволстие банята, пада страхотен смях и игра.
- за овлажняването- кожата на бебето се регенерира ежесекундно. Клетките се обновяват постоянно и кожата има нужда от овлажняване. И при нас е същото.

Дано съм ти помогнала Simple Smile
Напълно съм съгласна с това,нали за това съм го родила това бебе,доставя ми удоволствие да се занимавам с нея.По-лошо е като порастнат,нямат вече нужда от тебе и се чудиш как да ги задържиш вкъщи.Повярвай ми,че е така и прави всичко с кеф. Hug

# 282
Emmilly, всеки решава сам за себе си. У нас всичко се гладеше още преди първото ни бебе и ще се глади дори когато децата станат на 18. Вички се къпем вяка вечер, защото това е основен хигиенен навик, а и е много приятно да спиш след баня. Мазането след баня също е приятно и аз ще го правя за децата си, докато те не започнат сами. На мен лично грижата за децата и семейството ми доставя удоволствие, не е бреме! И макар да не вярвам, че вдички в къщи го оценяват, аз така искам и така ще е! Ти решаваш!

# 283
NAN получи ли ми отговора
защото още не мога да се ориентирам

# 284
Емили докато свят светува Grinning! Имам предвид докато започне сама да се грижи за себе си!

Общи условия

Активация на акаунт