Hell’s Kitchen България - Сезон 5, Тема №4

• 54 894
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не ви ли е сухо? Свинското ми е ок да е добре изпечено, но другите меса са ми по-ароматни и вкусни сочни.
Наистина е въпрос на вкус. Аз късно се научих така да го ям.

# 646
  • София
Аз пък ни агнешко, ни телешко ям.Агнешко, овче, ярешко и козе ми миришат и ми действат зле на стомаха. А телешкото ми е скъпо и никога не е телешко.Понякога взимам от на телето баба му, кост с месо, за оссо буко.Веднъж взех телешки опашки от магазина, защото имах спомен от младини, колко вкусно беше, само печени на фурна,
Скрит текст:
братовчед на мъжа ми донесе, но той работеше в месокомбинат
, но от магазинските нищо не стана.

В щатите и кюфтетата оставят отвътре розови/сурови, но тук дали някой ще яде сурово кюфте в бургер.Майка ми яде сурова кайма, но аз не, а тези тартари от риба или телешко не бих хапнала.В Белгия ми предлагаха от тези турските кюфтета, дето се месят с подправки на специална тава и се хапват сурови, ми не можах да се насиля да опитам.

Когато едно време избухна епидемията от болестта на Кройцфелд-Якоб/ поправих се/ , нали беше от суровото месо?Тогава се чудех кой пък яде сурово месо, но още не бях запозната с интернета и си нямах представа,че милиони го ядат така.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 17:55 от Тайна

# 647
  • София
Като дете бях ужасно злояда. Ама наистина. После проядох всичко.
Татарите с подправки са ок, но наистина трябва да са от хубаво и прясно месо.

# 648
  • Буркина Фасо
Като дете бях ужасно злояда. Ама наистина. После проядох всичко.
Татарите с подправки са ок, но наистина трябва да са от хубаво и прясно месо.
славяните и прабългарите също са ОК rotfImbo 

# 649
  • Sunshine state
Не ви ли е сухо? Свинското ми е ок да е добре изпечено, но другите меса са ми по-ароматни и вкусни сочни.
Наистина е въпрос на вкус. Аз късно се научих така да го ям.
Честно да ти кажа никога не ми е било сухо или жилаво, даже препеченкото ми е най-вкусното от всичко. 😃 Американците се възмущават как така го ядем, но наистина се отвращавам от сурово или полу сурово месо. Не мога да го преглътна. Същото важи и за всякакви севиче или сашими неща. Не ям подобни. Тартар абсурд да вкуся, ако ще да е с най-добрите подправки и тн. 😆

# 650
  • София
Пробвай татар 🤣. Редактора няма прошка 🤣.

# 651
  • Sofia
И аз не понасям сурово или полусурово месо 🤮 ,но преди години по погрешка си хапнах доволно сурово телешко в механа в Банско 🤢 ...много тънки парченца отгоре овкусени с нещо,приличаха на филенца или пастърма ...разбрах, че е било такова на следващия ден 😁

# 652
  • София
И аз не понасям сурово или полусурово месо 🤮 ,но преди години по погрешка си хапнах доволно сурово телешко в механа в Банско 🤢 ...много тънки парченца отгоре овкусени с нещо,приличаха на филенца или пастърма ...разбрах, че е било такова на следващия ден 😁
Аз си правя сушени меса(свинско и пилешко), но преди това нали киснат часове в сол, та солта ги сготвя направо. То и чий кюфтета се сготвят от многото подправки и многото месене, но аз не посмях да ги опитам.Те се месят поне 24 часа в специални тави, с непрекъснато претриване на каймата.В Белгия си купувах от турски маркет суджук, много вкусен, но след него ....... , докато  попитах един български турчин от какво е суджука и той каза говеждо и овче. И чак тогава загрях, що ми действа кофти на стомаха..

В Япония си има специални ресторантчета при кланниците, където сервират чисто сурово месо, като сашимито, на прозрачни слайсове, но абсолютно сурово.И Basashi  даже хапват, сурово конско месо. Shirako също.
Скрит текст:
сперма от риба
Ама азиатци си обичат да хапват сурови неща.

# 653
  • Sofia
Беше сурово,не киснато в сол.

# 654
  • София
Беше сурово,не киснато в сол.
Понеже прочетох пастърма, а тя преди да се суши се осолява.... не съм разбрала, извинявам се!

# 655
  • София
Кристиан и Виолета минаваха ли през Гала?

# 656
Още не, но съм сигурна че Крис няма да отиде.

# 657
Още не, но съм сигурна че Крис няма да отиде.
Ако е по договор, няма как да не отиде...

# 658
Ще си пусне болничен пак.

# 659
Заслужава си да се преструва на болен и да не отиде. Те го нагласиха да изглежда като хитър интригант така че най- малкото, което може да направи, е да се дистанцира.
Вижда ми се спокоен, уравновесен и можещ човек, съвсем не болно амбициозен и биещ се в гърдите мъжкар като Станчо.

Общи условия

Активация на акаунт