Вградени или свободно стоящи уреди?

• 1 299
  • 7
  •   1
Отговори
  • В най - голямото село
Здравейте, имате ли впечатление дали има разлика между качеството на работа на вградените (например пералня със сушилня) и свободно стоящите уреди. В момента ползвам само свободно стоящи. Благодаря.

# 1
Според мен и пералните, и хладилниците за вграждане са компромис - и като технически параметри, и като разнообразие на модели.
При миялните и фурните/плотовете е обратното - там стандартът е за вграждане, а свободностоящите са по-зле.

# 2
Свободно стоящата ми печка AEG си имаше всички качества и функции като на вградените, цената й беше малко по-ниска, отколкото да си взема вградени котлони и фурна на сходна марка и определено е много по-добре от Веко и някакви подобни. За миялни също.

Пералня и хладилник наистина няма много избор, знам, че при пералните е по-сложно заради вибрациите.

Ако е за естетика - както ти харесва. Обикновено свободно стоящите се ремонтират по-лесно, ако се наложи. За котлони например е предимство, че можеш да сложиш двойка, да спестиш място на плота, а ако искаш хубава свободно стояща печка, тя заема четири котлона място. И примерно вградени котлони се управляват с докосване, нямаш копчета.

Но пак зависи от бюджет и марка. Ако ще избираш между хубави свободно стоящи и компромисна марка вградени, няма смисъл.

# 3
За вградени перални не съм чувала, нито съм виждала.

Идеята на уредите за вграждане (или поне една от идеите) е да не оставя пролуки между тях и шкафовете, които се пълнят с боклуци и не могат да се изчистят. Те не би трябвало да имат по-лоши характеристики от свободностоящите.

# 4
  • София
Специално пералня със сушилня изисква голям обем на барабана, така че и уредът трябва да е в цялата си големина.

# 5
  • В най - голямото село
На тази съм се спряла https://www.tehnomix.bg/peralnya-za-vgrazhdane-aeg-l8wbe68si?rlv … =25051&rlv_rpos=3

# 6
  • София
Капацитет на зареждане 8 кг, капацитет на сушене 4 кг. Аз съм с две деца и барабан 10 кг не ми стига.

# 7
Като си се спряла и ти харесва, устройва те за помещението, обзавеждането и бюджета - взимаш си я.
Тук колкото уреди, толкова и мнения ще получиш. Никой няма дойде да изпере вместо теб или навиците на някое друго домакинство ще са удачни за твоето.

Общи условия

Активация на акаунт