Пасатор.

  • 292
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 156
Здравейте.
Избирам си пасатор, приставките и мощността са ясни, но има няколко вида накрайници.
Сегашния ми е с дупки в чашката и доста често пръска , ножовете са къси и понякога ми остава затисната по стените на чашката не смеляна храна.
Какъв е вашия?
Какви плюсове и минуси отчитате?

# 1
  • Мнения: 1 915
Моят е Braun, с плътна чашка, вече почти 10 г ми служи вярно. Какво ли не съм му причинявала, включително пасиране на авокадо с костилката и мелене на кайма. Няма скорости или режими, само един-единствен бутон, който колкото по-силно го натискаш, толкова повече вдига оборотите. Освен пасатора, има бъркалка за миксер, блендер и нещо като кухненски робот на който може да се сложи, който става за рязане и стъргане на зеленчуци.

# 2
  • Мнения: 156
Мисля , че на снимката долу в дясно е Браун. Вашия такъв ли е?
Четох коментари, че трудно се почиства.

# 3
  • Мнения: 1 915
Такъв е, но без ребрата, гладък е отвътре. Трудно се почиства ако го оставиш да засъхне. Също като бъркаш при ножчетата трябва да внимаваш да не се порежеш (не се свалят, трябва да го миеш с тях). Но тези неща важат за всички пасатори, мисля.

# 4
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Много пасатори съм ползвала - правят едно и също. Braun са ми слабост, защото такъв беше първият ми пасатор и са замислени много добре. Нищо не пръска ако се движи по дъното или в тясна чаша, отгоре надолу.
Няма скорости или режими, само един-единствен бутон, който колкото по-силно го натискаш, толкова повече вдига оборотите.
И аз имам подобен модел Braun и не го харесвам особено. Яко ме дразни един бутон за защита, който е отгоре и като се натисне, до секунда трябва да се започне работа с блендера, че иначе пак се задейства защитата. Много е досадно, особено като се ползват рендетата за зеленчуци с купата. Не харесвам и плавния бутон, особено като се работи с чопъра. Толкова ми е неудобен, че си купих един евтинджос от Лидъл, който има въртящи се копче горе и се избира скорост. Има два бутона - турбо и нормален. Ползвам го него като чопър, а и е тихичък. Прилича на първия ми Браун, който беше голямата ми любов. Само няма капучинатор, а първият имаше.

Бихте ли споделили кой е вашият Браун ако няма проклетото копче за защита? Харесвам техните пасатор и, защото са до 10 000 оборота в минута, защото лесно се сглобяват и разглобяват и се мият в миялна. Серия 5 са много хубави и съжалявам, че не си купих от нея, а се подлъгах за 7 (или 9??? Забравих точно), че уж над 1000W.

Почистването е много лесно. Пълните високата чаша с капка препарат за чинии и гореща вода. Потапяте блендера и започвате да пулсирате на турбо. Натискате и пускате копчето, та да спре и така 5-6 пъти. После натискате и държите 5-6 секунди. Сменяте водата с чиста и пак. Плакнете под течаща вода и е като нов. Voilà. 

Да знаете, че с такива уреди не бива да се работи над 1 или 1.30 минути непрекъснато, че гори моторът. Максималното време е указано в книжката.

На Braun повечето иноксови и пластмасови приставки се мият в миялна. Само капаците на чопъра, голямата купа за рендосване, каната за лед и мелничката за кафе пише да не се мият в миялна

# 5
  • Мнения: 1 915
И моя го има копчето за защита. Между другото, като съм правила тахан съм го оставяла да работи доста повече от 1-2 минути, включително на висока скорост и освен че загрява малко, не е имал други проблеми.

За меленето на кайма си взех мелачка в крайна сметка, много по-бърза и удобна е.

# 6
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Благодаря за бързия отговор. 💐💐

И аз съм работила с пасатор много по-дълго от препоръчваното в упътването, но не е добре да се оставя да загрява. Два пъти стомна за вода ииииии..... Изгорял мотор нямам досега, в интерес на истината. Обикновено купувам нов само когато счупя чопъра и вече не се намира отделно за модела, който имам. Чопъра го ползвам всеки Божи ден.

Тахъни правя в друг уред (Thermomix), но и в него правя паузи.

Не ми харесва смеленото месо от чопър или робот с нож. Става едно лигаво, а не като истински мляно. Получава се леко по-добре ако първо се замрази и тогава стават малки парченца, но пак не е като истински мелено, а като счукано в хаван. 
 
И докато не съм забравила - камбаните (чашките) на скъпите ръчни пасатори обикновено са широки, защото под широк и нисък купол ножът мели по-ефективно. На евтините са тесни за да се пести материал. Питайте какъв е диаметърът ако ви е важно да пасирате директно в тесен буркан! На Braun приатавката е доста висока (което е идеално за дълбок съд), но и доста широка.

# 7
  • Враца
  • Мнения: 4 063
Моят е като на първата снимка. Браун, на 26 години.
Работя почти ежедневно с него. Малко се е поочукал и разскърцал, но си работи прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт