Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 488
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Има, обаче работното време е като моето, а в събота и неделя не работят /поне така беше когато последно се пробвах в магазина им на Княз Борис в центъра/.
П.П.: гледам, че са си оправили най - после работното време Simple Smile Най - после !!!
Скрит текст:
Работно време:
петък   10:00ч.–19:00ч.
събота   11:00ч.–16:00ч.
неделя   Затворено
понеделник   10:00ч.–19:00ч.
вторник   10:00ч.–19:00ч.
сряда   10:00ч.–19:00ч.
четвъртък   10:00ч.–19:00ч.

# 211
  • BG-DE
Преди и Заг имаха Туили но не знам дали е добър. Солар, за мен той също е като копие на Ange ou Demon на Givenchy 😊

# 212
  • София
Гиза няма ли Туили? Или не е това ,което ти трябва? Между другото,по-гаден парфюм не помня скоро да съм имала😂😂😂😂

Почти всички имат джинджъра. Него го имам от Камея и ми харесва. Но оригиналното туили ми е любимото. И истинския ми е съвсем на привършване, та затова се присетих да питам за имитация.

# 213
  • София
Здравейте, има ли хубава имитация на Jo Malone Lime and Basil?
Има, има. На Jenny Glow. Две сестри ирландки Джейн и Кейти добре са се ориентирали - направили са много имитации на парфюмите Джо Малоун. Има и 2 теми във Фрагрантика, където ги хвалят много.
По-силни и трайни са от оригиналите. Миналата седмица в 2 бутика на Джо мирисах и тествах на воля, така че впечатленията ми са пресни пресни. Притежавам 4 на Джо Малоун и няколко на Джени.  Обожавам Wild Blueberry. Намерих този на Джени в БГ сайт и ще го поръчам и като ги сравня ще пиша как е.   Вчера бях с аналога на Peony & Blush suede - почти цял ден го усещах добре. Ето част от списъка: първата колона са на Джени, а втората кой аромат на Джо Малоун имитират, както и други техни аналози. Сега дано направят и на Scarlet Poppy.
Скрит текст:
Jenny Glow - Jo Malone
Lime and Basil - Lime and Basil
Wood & Sage - Wood Sage & Sea Salt
Angelica Sinensis - Tuberose Angelica
Myrrh & Bean - Myrrh & Tonka
Lime & Basil - Lime Basil & Mandarin
Orange Blossom - Orange Blossom
French Lime Leaves - French Lime Blossom
Bergamot  - Oud & Bergamot
Amber - Amber & Lavender
Dark Amber - Dark Amber & Ginger
Green Cucumber - Earl Gray & Cucumber
Berry & Bay - Blackberry & Bay
Pomegranate - Pomegtanate Noir
Forest Bluebell - Wild Bluebell
Peony - Peony & Blush Suede,
Red roses - Red Roses ,
Oak & hazelnut - English Oak & Hazelnut Sandalwood - Orris & Sandalwood
Nectarine blossom - Nectarine Blossom & Honey
Freesia & Pear - English Pear & Freesia
Cardamom & Mimosa - Mimosa & Cardamom
Velvet & Oud - Velvet Rose & Oud
Black Cedar - London Rain Black Cedarwood & Juniper
Grape fruits - не знам кого имитира
(Top Notes: Grapefruit and Nutmeg
Middle Notes: Rose, Mint and Jasmine
Base Notes: Rose, Mint and Jasmine)

R Floral Explosion - V&R Flowerbomb
L Belle - Lancôme La Vie est Belle
C Chance It - Chanel Chance
Madame - Chanel Coco Mademoiselle
Coco - Chanel Coco
Noir - Chanel Noir
N?  - Chanel 5
Lure - Chanel Allure
Gabby - Chanel Gabrielle
Opium - YSL Black Opium
Posies - Marc Jacobs Daisy
UFO - Thierry Mugler Alien
Billionaire - Paco Rabanne 1 Million
Chemistry 1 - Escentric molecules 01
She - Armani Si
Wild Orchid - Tom Ford Tom Velvet Orchid
Convicted - Gucci Guilty
Olympia - Olympéa Paco Rabanne
The Shoe - Carolina Herrera Good Girl

P. S. Може ли да се добавят тези имитации на Jenny Glow в списъка на парфюмните аналози?

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 12:09 от Vesika

# 214
  • София
Скрит текст:
Търся имитация на оригиналния Twilly d’Hermès. Някой да знае дали има? От всеизвестните марки не намирам.
Днес съвсем случайно ми попадна възможността да тествам в офиса ни оригиналния парфюм. На блотер пръснах. Не знаех какво да очаквам. Веднага ми се стори познат, а знам, че никога не съм го помирисвала, нито него, нито имитациите му познавам. Секунда по - късно се сетих какво ми напомня /при това в огромна степен!/. Ангел и Демон на Живанши /Ange ou Demon Givenchy/. Останах изумена от приликата.
Междувпрочем, една добра новина: писах на Иво от Базар /Заг Зодиак/. Продължава да работи Simple Smile Цените му са леко нагоре, но пак са една идея по - добри от останалите сайтове. Пък и качеството при него е проверено.
П.П. Не си е коригирал обаче цените в обявата. Реално са други цените му.
Скрит текст:

Вярвате или не, никога не съм помирисвала този парфюм. По пирамида много прилича, да, но с този шафран и мащерката не идва ли малко по тежък? Туилито е по - свежо, пролетно.
Добри имитации на Ангел и Демон можете ли да препоръчате, моля?
Благодаря! Simple Smile

# 215
Здравейте! Наскоро открих този парфюм на Reserved Plethora и се чудех дали знаете на кой е имитация? Страхотен аромат, но е нетраен (1 час трайност)

# 216
Аз си взех поръчката от Парфен (Hermes естествено😁😁😁😁) и поръчах 2 мостри -Chocolad Creedy(тъмен шоколад с портокалови корички😁😁-никога не съм си и помисляла,че може да съществува парфюм като есенция за сладкиш ,но е хубав. Като тъмния сладолед Раффи😂😂😂). А другият е Tuskan leather -харесвам го,Рефан също добре са го направили,но всички техни в черните бутилки са с нулева трайност. И така...😁

# 217
  • Deutschland
Tuskan leather го имам наливен, божествен е.
Някой да е пробвал парфюмно масло Рефан?

# 218
Tuskan leather го имам наливен, божествен е.
Някой да е пробвал парфюмно масло Рефан?
Не знам дали парфюмно масло се води, но имам едно ролонче Ла ви е бел за около 5 лева доста  е добро за чанта и подновяване през деня.
Всъщност точно парфюмно масло пише. 10 мл.

# 219
  • Димитровград
Туили го имат и Мартинес, номер 155. Записала съм си да го видя като минавам през Кауфланд и също 355, писала съм килиън.

# 220
  • Бургас
Отдавна не съм пробвала нищо имитационно, заровена в проби на нишаци.Само че ми се отдаде възможност да пробвам Омниа Кристалин и Rochas Alchimie/ отдавна спрян и на луди цени в Ибей/ на Камея.И двата са прелестни и много доближени до оригиналите за мен.Ако има почитателки на тези два парфюма може да пробват.Удивена съм от трайността, която е потресаваща. Омниата предвид нежността си и оригиналът, който вече чукна над 150 кинта за голямата разфасовка по сайтовете и изобщо не блести с трайност.Версията на Камея трае повече от 15 часа на КОЖА при мен с три спрея! Уловили са красотата , нежността, невинността на този аромат, ода за женствеността.Уловили са прекрасно ароматът на оригинала, онази чистота и сапунени оттенъци, само с доста по- подобрена трайност.Broken Heart За 18 лв. е направо подарък https://www.kameya.bg/f48-damski-parfyum-analog-na-bvlgari-omnia-crystalline/   https://www.kameya.bg/f94-damski-parfyum-analog-na-rochas-alchimie/

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 07:37 от Bright Crystal

# 221
Bright кажи нещо повече за Алхимията на Роша? Пълен невежа съм, пропуснала съм го и аз не знам как през годините, а непрекъснато чета възторжени отзиви за него. Този на Камея ме интересува, оригинал нямам нерви да търся на безумни цени в нета.Flowers Hibiscus

# 222
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тази Омниа, отдавна ми я хвалят та ще я взема да пробвам най-накрая.
Скоро си взех от Мартинез, либрето, THE ONLY ONE, Fleur de Portofino.
Либрето нещо не се спогодихме, много наситен, много силен, чак ти се замайва главата. Аз съм пръскала оригинала, нямам спомен така силно да те заболи чак главата🤔
Другите два са ми свежи и за топли дни, от тях съм много доволна, трайността им е до към 5-6 часа на моята кожа. А това либре и трайността му е убийствена, направо два дни не можах да дишам от него.
Също и до Зара отскочих, харесах си от там много техния zara nude bouquet, също лек и приятен аромат. Взех си обаче тяхната версия на La bella - Red vanilla . Страшно ми допадна този аромат, пак ми е лек и ненатрапчив, точно за по топло време. Обаче трайността е слаба- 4 часа максимум и спирам да го усещам.

# 223
  • Бургас
Алхимията няма да се хареса на всеки според мен.Аз го харесах много, но по- добре първо пробвайте с писалка 8мл.За мен е много красив, богат, ярък, леко зрял без да е ретро и още щом го помирисах ми се стори много познат като аромат.Мирише изтънчено и скъпо.Някой , някога, някъде съм усещала с този парфюм сигурна съм, лошото е, че не мога да го сравня с нищо, което познавам.Доста хора казват, че е от групата на Алюр и Алюр Сенсуел, аз като цяло не виждам абсолютно никакви прилики с тях двата.Изключително траен, леко пудрен, изящно цветен/ рози, люляци/, но има и сладост от прасковите, ванилията и карамела за мен.Много интересен парфюм, като машина на времето.Ще се радвам да се включи още някой, който го познава и ако поръчате да споделите впечатления.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 11:40 от Bright Crystal

# 224
  • Варна
Само че ми се отдаде възможност да пробвам Омниа Кристалин и Rochas Alchimie/ отдавна спрян и на луди цени в Ибей/ на Камея.И двата са прелестни и много доближени до оригиналите за мен......Удивена съм от трайността, която е потресаваща.
Омнията Кристалин на Камея наистина е много сполучлива като аромат и трайност. Милата я има от година и половина почти, фъсва 2-3 пъти сутрин и още 2-3 пъти ранен следобед(не като мен 10 сутрин, следват 10 по обед и ако ще се разхождаме или имаме някакъв друг ангажимент веднага след работа, та още 5-6 пръсвания). Вечер след работа, когато се видим, я усещам доста отчетливо и с наслада. Това е един от любимите й аромати и тя го е сравнявала няколко пъти с оригинала, отчитайки огромната прилика.
Когато я получихме (ноември или декември 2021г беше), имаше малко странна, кисело-синтетична нотка в началото, но пък беше съвсем прясно опакована партида. Много бързо си дойде на място, до някой друга седмица.

Общи условия

Активация на акаунт