Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 502
  • 739
  •   2
Отговори
# 195
Днес в Лили харесах на Долче и Габана мъжкия Light Blue Italian Love. Тази серия Italian Love e от 2022. Знам, че Заг имат имитация на Light Blue pour homme, но някой запознат ли е в какво се състои разликата на Долче и Габана между Italian Love, Intense и класическия, който явно Заг предлагат?

# 196
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Е94 Frederic Malle Musc Ravageur - много подобен на chanel le lion(който имам от Гиза) и съответно на Guerlain Shalimar. Има леко ретро усещане, зимен микс от ванилия, канела, карамфил(подправката) и нотки сандалово дърво. Доста уютен и стоплящ аромат за студено време. Много осезаема проекция, само с две впръсвания на тестерна лентичка, стаята ухаеше поне 2 часа. Заглуши всички други. Унисекс отвсякъде. Като престои 2-3 часа и ванилията превзема целия ароматен профил. Оценка 9/10, силно препоръчвам. Искам снежно време, да си наметна дебелото яке, бялата покривка са скрипти под ботушите ми и този аромат да ме стопля и да ми създава празнично настроение.
D-frag12, преди време бях си поръчала дискавър сет на оригиналите на Frederic Malle, пробвах обстойно и Musc Ravageur, според мен няма никаква, ама никаква връзка с Le lion на Chanel, който имам и обожавам в изпълнение на Гиза. Много години съм носила и Shalimar Parfum Initial /първи братовчед на Shalimar/ в оригинал. Тази прилика, която ти намираш в имитацията на Дегаже ме обърква, но ти благодаря за труда, за споделеното, за сравнението и за ревюто, прекрасно пишеш. Удоволствие за мен е да те чета! Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 22:36 от kolevaangela

# 197
Еееее,Italian love Dolce i Gabanna мъжкия и аз харесах много😁😁😁😁. Чудя се дали може да мине за унисекс👀😀...Пробвах и дамския-не е лош,ама не е такава любов....Цената по сайтовете хич не ми хареса😂😂😂😂

# 198
  • Варна
Скрит текст:
Е94 Frederic Malle Musc Ravageur - много подобен на chanel le lion(който имам от Гиза) и съответно на Guerlain Shalimar. Има леко ретро усещане, зимен микс от ванилия, канела, карамфил(подправката) и нотки сандалово дърво. Доста уютен и стоплящ аромат за студено време. Много осезаема проекция, само с две впръсвания на тестерна лентичка, стаята ухаеше поне 2 часа. Заглуши всички други. Унисекс отвсякъде. Като престои 2-3 часа и ванилията превзема целия ароматен профил. Оценка 9/10, силно препоръчвам. Искам снежно време, да си наметна дебелото яке, бялата покривка са скрипти под ботушите ми и този аромат да ме стопля и да ми създава празнично настроение.
D-frag12, преди време бях си поръчала дискавър сет на оригиналите на Frederic Malle, пробвах обстойно и Musc Ravageur, според мен няма никаква, ама никаква връзка с Le lion на Chanel, който имам и обожавам в изпълнение на Гиза. Много години съм носила и Shalimar Parfum Initial /първи братовчед на Shalimar/ в оригинал. Тази прилика, която ти намираш в имитацията на Дегаже ме обърква, но ти благодаря за труда, за споделеното, за сравнението и ревюто, прекрасно пишеш. Удоволствие за мен е да те чета! Flowers Hibiscus
При мен веднага след първото впръскване ме препрати точно към Lion-а, който имам от ГИЗА. Адски познат аромат още с първото вдишване.
Но все пак всеки нос и възприятия са различни. Аз и Милата често имаме коренно различни мнения за едни и същи аромати, усещаме абсолютно различни преобладаващи нотки. Такова обстоятелство забелязвам и в ревютата в youtube от големи колекционери. Често им се разминават възгледите за ароматите, сравняват ги с различни други аромати, за трайността се изказват много двуполюсно.
Това е красотата на това хоби - множество мнения, критики и становища. И всички са верни.

# 199
the_demon според мен може да мине за унисекс, аз за себе си го харесах, жена съм, но и на мен нещо тези 100 лева не ми харесват. Има нещо сапунено и чисто, което ме привлича силно. Отделно ми напомня за нещо, което не мога да установя какво е. Цял ден държа блотерчето до мен. Heart Eyes
Дамският Light Blue Italian Love не усетих да има разлика от класическия, затова се чудя дали и с мъжките е така. На мен в дамския има една сладка нотка, която ме дразни и не ми харесва.

# 200
  • Burgas, Bulgaria
Но все пак всеки нос и възприятия са различни. Аз и Милата често имаме коренно различни мнения за едни и същи аромати, усещаме абсолютно различни преобладаващи нотки. Такова обстоятелство забелязвам и в ревютата в youtube от големи колекционери. Често им се разминават възгледите за ароматите, сравняват ги с различни други аромати, за трайността се изказват много двуполюсно.
Това е красотата на това хоби - множество мнения, критики и становища. И всички са верни.
Да, в това е магията на незаменимото ни хоби, от много млада съм пристрастена към ароматите, но с годините става все по-тежко!!! Маниакален синдром!!!  Smiley Flowers Hibiscus

# 201
  • Варна
the_demon според мен може да мине за унисекс, аз за себе си го харесах, жена съм, но и на мен нещо тези 100 лева не ми харесват. Има нещо сапунено и чисто, което ме привлича силно. Отделно ми напомня за нещо, което не мога да установя какво е. Цял ден държа блотерчето до мен. Heart Eyes
Дамският Light Blue Italian Love не усетих да има разлика от класическия, затова се чудя дали и с мъжките е така. На мен в дамския има една сладка нотка, която ме дразни и не ми харесва.
Мъжкият Italian Love го спрягат за мнооооого идентичен с предвестника му Forever.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Light-Blue-pou … n-Love-72622.html
Той, от своя страна, вече се предлага от Гиза и ЗАГ. Само от Гиза съм тествал, грейпфрутова бомба буквално. В списъка ми е за покупка, но чакам средата на юни и Милка да пусне новите аромати.

# 202
Forever на Заг още като излезе  го тествах, даже мисля, че писах тук за него.
Прелестен е !  Взех една трийска за момчетата, ама и  аз не пропусках отвреме навреме да се пръсна, та бързичко свърши. Тъкмо сега ме подсетихте за  него, даже му е сезона, не е зимен.

# 203
D-frag12, благодаря отново 😂. Минах сега през Заг и взех  Forever Dolce i Gabanna Ligth blue. Страхотен е и същия като Italian love

# 204
Здравейте, интересувам се има ли парфюмен аналог от имитационната парфюмерия на Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Santal Blanc? Влюбена съм в аромата, тези които го познават биха ли препоръчали също нещо подобно:
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Santal-Blanc-55226.html
Благодаря ви за вниманието;)

# 205
  • София
Търся имитация на оригиналния Twilly d’Hermès. Някой да знае дали има? От всеизвестните марки не намирам.

# 206
Гиза няма ли Туили? Или не е това ,което ти трябва? Между другото,по-гаден парфюм не помня скоро да съм имала😂😂😂😂

# 207
Здравейте, има ли хубава имитация на Jo Malone Lime and Basil?

# 208
Търся имитация на оригиналния Twilly d’Hermès. Някой да знае дали има? От всеизвестните марки не намирам.
Днес съвсем случайно ми попадна възможността да тествам в офиса ни оригиналния парфюм. На блотер пръснах. Не знаех какво да очаквам. Веднага ми се стори познат, а знам, че никога не съм го помирисвала, нито него, нито имитациите му познавам. Секунда по - късно се сетих какво ми напомня /при това в огромна степен!/. Ангел и Демон на Живанши /Ange ou Demon Givenchy/. Останах изумена от приликата.
Междувпрочем, една добра новина: писах на Иво от Базар /Заг Зодиак/. Продължава да работи Simple Smile Цените му са леко нагоре, но пак са една идея по - добри от останалите сайтове. Пък и качеството при него е проверено.
П.П. Не си е коригирал обаче цените в обявата. Реално са други цените му.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 20:00 от solar_fields

# 209
Аз хем съм в малък град(Казанлък) ,но имаме магазин ,в който продават Заг.  Е,не всичко от списъците,но повечето неща ги намирам. По усукани и не толкова масово търсени ги поръчвам от Иво. При вас няма ли физически магазин?

Общи условия

Активация на акаунт